Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Lettuce and beef vegetable salad, with egg. Delicious healthy eating.

Zaļie salāti ar ingvera mērci

Sastāvdaļas
  • 300g dažādu salātu lapas
  • 500g cūkgaļas karbonādes
  • 2 ēd.k olīveļļas
  • 5 ēd k. sojas mērces
  • 1 ēd.k. brūnā cukura
  • 4 tomāti
  • 6 olas
  • 3 ēd.k. saldās čili mērces
  • balzāmetiķis
  • sāls un svaigi malti pipari pēc garšas
  • &nbsp
  • Mērcei:
  • 1 ingvera sakne
  • 10 indijas rieksti
  • 3 ēd.k. olīveļļas
  • 1 ēd.k. sojas mērces
  • 4 ķiploka daiviņas
  • 1 laima sula
  • kinza
Zaļie salāti paši par sevi ir veselīgi un tāpēc pēc iespējas biežāk lietojami uzturā. Bet šeit sastāvā arī ingvers. Jau senajā Grieķijā un Ķīnā ingvers bija pazīstams ne tikai kā garšviela, bet arī kā ārstniecības augs. Tas mūsu senčiem atviegloja ciešanas gan pēc pārmērīgas uzdzīves, gan jūras slimības gadījumā. 1 grams ingvera palīdz pret sliktu dūšu labāk, nekā 100 miligrami sintētisko medikamentu, turklāt tam nav blakus efektu.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Mērcei notīra un sasmalcina ingveru. Ķiplokus notīra un smalki sakapā. Kinzu rupji sakapā. Visas mērces sastāvdaļas liek blenderī un sasmalcina. Noliek malā.
2
Gaļas marinādei saputo ar dakšiņu sojas mērci, eļļu un cukuru. Sagriež gaļu apmēram 2 cm biezos gabaliņos un iemarinē uz 15 minūtēm. Gaļu apcep pannā kādas 2 minūtes no katras puses un sagriež strēmelītēs.
3
Tomātus sagriež palielos gabalos, pārlej ar čili mērci, pārkaisa ar melnajiem pipariem, sajauc un noliek malā. Novāra olas, lai dzeltenums būtu škidrs, vāra ~3 min. Salātlapas saplūkā, sajauc ar gaļu, tomātiem, mērci. Visu kārtīgi samaisa. Sakārto šķivjos, pa virsu uzlikt olu tā, lai dzeltenums tek ārā, pārslaka ar balzametiķi un uzreiz pasniedz.

Pievienot komentāru

Salāti