Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zemeņu ievārījums ar Balzamiko

Sastāvdaļas
  • 1 kg zemenes
  • 1 kg cukurs
  • 150ml tumšais Balzamiko etiķis
Lieliska recepte ar kuras palīdzību vasaras garšu un smaržu varēsiet baudīt arī ziemā!

Pagatavošana

1
Zemenes pārlasīt, salikt katliņā un pārkaisīt ar cukuru. Atstāt uz nakti. No rīta zemenes var saspaidīt, bet var arī atstāt veselas.
2
Katliņu ar zemenēm uzlikt uz uguns un uzvārīt. Pievienot balzamiko etiķi (etiķi var ņemt arī ar garšu, piem,. zemeņu vai vīģu). Kārtīgi samaisīt, lai cukurs izšķīst un ik pa brīdim apmaisot vārīt uz vidējas uguns apmēram 10 minūtes. Ievārījumu noņemt no uguns un atstāt uz 20-30 minūtēm atdzist. Ar putu karoti nosmelt putiņas. Kad ievārījums sabiezēs, to salikt pa tīrām sterilizētam burciņām un cieši aizvākot.
3
Glabāt vēsā sausā vietā.

Pievienot komentāru

Konservēšana