Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zemeņu limonāde /mājas/

Sastāvdaļas
  • 1 l minerālūdens
  • 500g zemenes
  • 100ml Grenadīna sīrups
  • 1 citrons
  • ledus
Senatnē dziedniekiem esot bijis teiciens: "Tajā mājā, kurā ēd zemenes, ārstiem nav ko darīt". Senajā Eiropā, Romā, zemenes tika audzētas, lai no tām gatavotu dažādas zāles. Arī Francijā šīs ogas tika izmantotas medicīnā. Tajā laikā zemeņu kulinārā vērtība netika augsti novērtēta, jo to garša nebūt nebija tik patīkama un salda kā mūsdienās. Taču šodien sakām paldies selekcionāriem un baudām lielisko zemeņu garšu!

Pagatavošana

1
Zemenes noskalot, sagriezt četrās daļās, pārlikt stikla krūzē. Citronam nogriezt mizu un mīkstumu sagriezt mazākos gabalos. Pārlikt pie zemenēm. Pievineot sīrupu un ar koka stampiņu visu sastmapāt. Pievienot ūdeni un ledu.

Pievienot komentāru

Bezalkoholiskie dzēr.