Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv

Ziedkāpostu salāti lauku stilā 1

Sastāvdaļas
  • 1 ziedkāposts (apm. 600-700g)
  • 4 cieti vārītas olas
  • 2 selerijas kāti
  • 5-6 ēd.k. krējums
  • 1 ēd.k. Dižonas sinepes
  • 1 ēd.k. vīna etiķis
  • zaļie loki
  • sāls, pipari
Ziedkāposti (puķkāposti) uzturvērtības ziņā ir vērtīgāki par galviņkāpostiem, jo satur vairāk vitamīnu. Tāpēc, ieteiksim Jums vēl vienu pārbaudītu recepti, kuras sastāvā izmantots ;sis veselīgais dārzenis.

Pagatavošana

1
Ziedkāpostu sadala ziedos un novārā sālsūdenī, atdzesē. Sadala vai sagriež mazākos gabalos. Olas notīra un sagriež smalkāk. Selerijas kātus sagriež mazos kubiņos.
2
Mērcei krējumu sajauc ar sinepēm un etiķi, pievieno pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus.
3
Dārzeņus sajauc ar mērci. Līdz pasniegšanai glabāt ledusskapī. Pasniedz pie gaļas ēdieniem vai ar maizi.

Pievienot komentāru

Salāti