Ziemassvētku konfektes
Sastāvdaļas
- šokolāde
- rieksti
- karameles
- augļu sukādes
Jau izsenis jēdzieni - saldumi un svētku noskaņa ir vienoti. Uztura speciālisti gan apgalvo, ka našķus vajadzētu aizvietot ar augļiem,bet mēs iesakām kārumus svētku galdam pagatavot pašiem. To sastāvu pilnībā kontrolēsim, tajos nebūs mākslīgu piedevu un pašu gatavotie saldumi var būt kā lieliska dāvana...
Pagatavošana
1
Šokolādi izkausēt ūdens peldē.
Uz lielas paplātes izklāt cepamo papīru. Pa vienai
ēdamkarotei saliet izkausētu šokolādi uz cepamā
papīra, lai veidojas tādas kā pankūciņas. Katrai
pankūciņai pa vidu iegremdēt koka irbulīti. Tagad pa virsu var pārkaisīt sasmalcinātus riekstus, karameli, augļu sukādes. Atstāt līdz nākamajam rītam lai izžūst.
Konfektes var pasniegt arī bez irbulīša - tad tās vēlams taisīt mazākas (pa 1 tējkarotei) un iesaiņot glītā kastītē vai caurspīdīgā papīrā.
Konfektes var pasniegt arī bez irbulīša - tad tās vēlams taisīt mazākas (pa 1 tējkarotei) un iesaiņot glītā kastītē vai caurspīdīgā papīrā.