Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zivs "trakajā ūdenī"

Sastāvdaļas
  • 2 lielas zivis (dorada, asaris)
  • 500g tomāti
  • 250ml ūdens (ja ir pieejams - tīrs jūras)
  • 100ml baltvīns
  • 2 kiploka daiviņas
  • peperončino
  • oregano
  • pētersīļi
  • olīveļļa
  • sāls, svaigi malti pipari
Šī ir vienkārša zivs pagatavošanas recepte veiglā tomātu mērcē. Šīs receptes dzimtene, visdrīzāk, ir dienvidu Itālija, Neapole, jo ir ļoti tipiska šim apvidum. Receptes dīvainais nosaukums tomēr prasa skaidrojumu. XIX. gadsimtā sāli aplika ar ļoti lieliem nodokļiem un parastajiem ļaudīm šī garšviela nebija pa kabatai. Protestējot pret nesamērīgi augstajiem nodokļiem (tai skaitā arī uz sāli), dienvidnieki (viņi arī bija visnabadzīgākie Itālijas iedzīvotāji) sāka gatavot zivi ar mēŗci, kuras pagatavošanai izmantoja jūras ūdeni, šādā veidā kompensējot sāls trūkumu pārtikā. Tieši šī iemesla dēļ kopš tiem laikiem šis ēdiens šādi saucās.

Pagatavošana 2 porcijas

1
Uzkarsēt eļļu un apcept tajā smalki sagrieztus ķiplokus. Pievienot sasmalcinātus tomātus, sāli, piparus pēc garšas un oregano un sautēt pāris minūtes.
2
Izķidātu un notīrītu zivi pārlikt cepešpannā un pārkaisīt ar sāli un pipariem. Pieliet vīnu, pagatavotu tomātu mērci un cept 225 grādos 20-25 min.
3
Pasniedz ar smalki sakapātiem pētersīļiem. Klāt pasniedz baltvīnu.
4
Avots-Giulia@carina-forum.com

Pievienot komentāru

Zivju ēdieni