Mērces

Mājā, kurā sieva slikti gatavo-suņi vienmēr ir resnāki

Sīpolu džems

Sīpolu džems

5 no 5 30 minūtes

Sīpolu džema pagatavošanai var izvēlēties jebkuru sīpolu šķirni. Izmantojot sarkanos sīpolus gatavotais džems būs maigāks. Sīpolu džems ir lieliska piedeva zivju un gaļas ēdieniem vai vienkārši ka papildinājums sviestmaizei. Pagatavojiet...

Aplūkot recepti

Jogurta mērce ar avokado

Jogurta mērce ar avokado

5 no 5 5 minūtes

Avokado augļi ir ļoti sātīgi – tie satur līdz 30% vērtīgas augu eļļas, 1,5% olbaltumvielu, vitamīnus B1, B2, C, D, E, P, PP, K, A provitamīnu, daudz minerālvielu un mikroelementu...

Aplūkot recepti

Cīsiņi mīklā ar alus mērci

Cīsiņi mīklā ar alus mērci

5 no 5

Augstvērtīgs alus ir izmantojams ne tikai kā dzēriens, bet arī kā receptes sastāvdaļa. Gatavojot šo recepti, rekomendējam izmantot “Latgales alus” produkciju.

Aplūkot recepti

Siera uzkodu smēriņš ar kaltētiem tomātiem

Siera uzkodu smēriņš ar kaltētiem tomātiem

5 no 5 15 minūtes

Vienkāršāk par šīs receptes pagatavošanu varētu būt tikai tējas uzvārīšana. Taču garšas ziņā šis smēriņš neliks vilties. Izmēģiniet šo recepti arī jūs!

Aplūkot recepti

Vīriešu zapte

Vīriešu zapte

4.7 no 5

Viena kartotīte šīs zaptes padarīs par kulinārijas šedevru gan gaļas gabalu, gan varītus kartupeļus, rīsus un griķus, gan visparastāko brokastu sviestmaizīti. Steidzieties pagatavot, kamēr vēl dārzā un tirgū ir pieejamas...

Aplūkot recepti

Mērce ar zilo sieru - lieliska piedeva uzkodām

Mērce ar zilo sieru – lieliska piedeva uzkodām

0 no 5

Pasaulē ir vairāki tūkstoši dažādu siera šķirņu ar atšķirīgu ķīmisko sastāvu, garšas īpašībām un tehnoloģiskā procesa īpatnībām. Šajā receptē pastāstīsim par iespēju receptes tapšanā izmantot zilo sieru.

Aplūkot recepti

Āraišu salāti

Āraišu salāti

0 no 5 30 minūtes

Sena teika vēsta: uz Āraišu ezera pussaliņas agrāk bija vācu pils. Pasaules kara laikā, kad latvieši iekaroja Cēsis, vācieši bēga no savas pils un lielā steigā iemetuši Āraišu ezerā zelta...

Aplūkot recepti

Spinātu-piparmētru mērce

Spinātu-piparmētru mērce

0 no 5

Nevienai saimniecie nav noslēpums – laba mērce papildina maltīti un padara to īpašu. Vēlaties par to pārliecināties? Izmēģiniet šo recepti!

Aplūkot recepti

Pikantā avokado mērce - lieliska piedeva dārzeņiem

Pikantā avokado mērce – lieliska piedeva dārzeņiem

5 no 5 10 minūtes

Avokado augļi ir ļoti sātīgi – tie satur līdz 30% vērtīgas augu eļļas, 1,5% olbaltumvielu, vitamīnus B1, B2, C, D, E, P, PP, K, A provitamīnu, daudz minerālvielu un mikroelementu...

Aplūkot recepti

Tomātu mērce ar āboliem

Tomātu mērce ar āboliem

0 no 5 90 minūtes

Šī mērce lieliski papildinās jebkuru ēdienu kurš gatavots uz grila, turklāt āboli piešķir mērcei īpašu noti. Nobaudiet!

Aplūkot recepti

Tomātu salsa ar sīpoliem

Tomātu salsa ar sīpoliem

0 no 5 10 minūtes

Pirmie Eiropā kultivētie tomāti bija dzelteni un itāļi viņus tā arī sauca – pomo d’oro jeb “saules ābols”. Turklāt, uztura speciālisti rekomendē gadā apēst vismaz 20 kg tomātu, ideāli –...

Aplūkot recepti

Gurķu-sinepju mērce

Gurķu-sinepju mērce

0 no 5 5 minūtes

Šī mērce lieliski papildinās jebkurus gaļas un zivs ēdienus, kā arī to var baudīt vienkārši uzsmērējot uz maizītes

Aplūkot recepti

Piparmētru mērce gaļas ēdieniem

Piparmētru mērce gaļas ēdieniem

0 no 5 30 minūtes

Piparmētra ir viens no tiem augiem, kas medicīnā izceļas ar ļoti plašu pielietojumu. Taču īpašā aromāta dēļ, piparmetru izmanto gatavojot arī dažādus ēdienus un dzērienu. Šī mērce lieliski papildinās grilētus...

Aplūkot recepti

Medus-jogurta mērce

Medus-jogurta mērce

0 no 5 3 minūtes

Medus ir vienīgais produkts, kam nav mākslīgo saldinātāju, medum piemīt dziedinošs efekts un kas nav mazsvarīgi – medu savienojot ar jogurtu, jūs iegūsiet lielisku mērci.

Aplūkot recepti

Karija-jogurta mērce

Karija-jogurta mērce

5 no 5 3 minūtes

Vārds karijs cēlies Dienvidindijā no tamilu valodas “kari”, kas nozīmē “mērce”. Pārējā pasaule ar kariju saprot gandrīz jebkuru asu garšvielu maisījumu, kas radies Austrumos. Karijs ir vairāku spēcīgu garšvielu kopums...

Aplūkot recepti

Asā jogurta mērce

Asā jogurta mērce

0 no 5 5 minūtes

Ja agrāk par labu mērci uzskatīja smagas, bagātas ar miltiem un treknas mērces, tad šobrīd daudz kas ir mainījies un treknās mērces ir zaudējušas savu popularitāti. Vālamies dalīties ar jums...

Aplūkot recepti

Jogurta-siera mērce

Jogurta-siera mērce

0 no 5 5 minūtes

Fetaki siers ir pasāļš un mīksts. Sieru Fetaki pārdod iesaiņotu, lai tas nesulotos. Šis siers izmantojams salātu, dažādu uzkodu pagatavošanai un to izmantojot var radīt dažādas lieliskas mērces. Piedāvājam jogurta-siera...

Aplūkot recepti

Zaļā jogurta mērce

Zaļā jogurta mērce

5 no 5 5 minūtes

Zaļā krāsa ir augu, pavasara, ūdens, dzīvības un svaiguma krāsa. Ēdienu, kuru baudīsim, pirmkārt ieraugam ar acīm, tad impulss nonāk smadzenēs un tieši taja brīdī tiek pieņemts kāds lēmums. Šajā...

Aplūkot recepti

Gurķu mērce ar mārrutkiem

Gurķu mērce ar mārrutkiem

5 no 5

Gurķi ir sastopami daudzās Zemeslodes daļās, taču tieši Indija ir uzskatāma par gurķa dzimteni. Indijā vēl šodien var sastapt vienu no šī dārzeņa savvaļas sugām. Gurķus lietojam gan svaigus, gan...

Aplūkot recepti

Citronu kurds

Citronu kurds

0 no 5 25 minūtes 750 ml burciņa

Klasiskais angļu citronu kurds. Pēc konsistences tas līdzinās krēmam vai biezam citrona ievārījumam. Britu tradicionālā tējas dzeršana pēcpusdienās bez kurda un cepumiem būtu nepilnīga. Citronu kurds būs lieliska piedeva brokastu...

Aplūkot recepti

Tomātu mērce

Tomātu mērce

0 no 5 600ml

Neesiet apmierināti ar veikalā iegādātās tomātu mērces kvalitāti? Vai ir šaubas par tās dabīgumu? Pagatavojiet tomātu mērci paši. Tas nav sarežģīti un galvenais, jūs zināsiet pilnīgi visas sastāvdaļas, kuras izmantotas...

Aplūkot recepti

Jogurta mērce ar Fetas sieru

Jogurta mērce ar Fetas sieru

0 no 5 5 minūtes

Kas ir “punkts uz i” ? Kulinārijā tā var dēvēt īsto piedevu vai sastāvdaļu, kurš ēdienu padara īpašu. Šoreiz piedāvājam tieši šādas mērces recepti. Vienkārši pagatavojama, bet vienlaikus īpaša, ar...

Aplūkot recepti

Asie vistu spārniņi "Buffalo"

Asie vistu spārniņi “Buffalo”

0 no 5

Spārniņi “Buffalo” parasti tiek fritēti, bet tas nav veselīgi. Un pirms tam spārniņus marinē 6-8 stundas. Mēs piedāvājam gan ātrāku, gan veselīgāku variantu. Sanāca ļoti garšīgi!

Aplūkot recepti

Tzatziki mērce

Tzatziki mērce

0 no 5 20 minūtes

Tzatziki mērcei ir svaiga, spirgta un atvēsinoša garša. Tzatziki lieliski sader kopā ar pitas maizi, grilētu jēra gaļu, baklažāniem, cūku pupām. Tradicionāli pasniedz kā mērci pie souvlaki un girosa. Taču...

Aplūkot recepti

Zemeņu sviests

Zemeņu sviests

0 no 5 20 minūtes 125g

Sviests ir produkts kuru var atrast vai katrā virtuvē, bet mēs vēlamies, lai jūs pārsteigtu savus mājiniekus un viesus. Pagatavojiet zemeņu sviestu. Tas būs lielisks papildinājums jūsu maltītei.

Aplūkot recepti

Apelsīnu sviests

Apelsīnu sviests

0 no 5 20 minūtes

Sviestā ir daudz A un D vitamīna, līdz ar to šo produktu vajadzētu lietot arī bērniem. Daudzas saimnieces mājās gatavo garšaugu sviestu, pievienojot sviestam zaļumus un garšvielas, bet vai apelsīnu...

Aplūkot recepti

Jogurta salsa ar grilētu vistas fileju

Jogurta salsa ar grilētu vistas fileju

0 no 5 45 minūtes

Tuvojas pludmales sezona un aizvien vairak cilvēku piedomā pie savas ēdienkartes. Vistas gaļa ir ļoti labi piemērota diētai, jo tajā ir pat līdz 10 reizes mazāk tauku nekā citās gaļas....

Aplūkot recepti

Brieža gaļa ar siera mērci

Brieža gaļa ar siera mērci

5 no 5 20 minūtes

Briežu gaļas ēdienu izmantošana uzturā pozitīvi iespaido cilvēka veselību. Pētījumi Jaunzēlandē, Austrālijā, Amerikā, Āzijā un citur liecina par to, ka briežu gaļas lietošana uzturā samazina risku saslimt ar onkoloģiskām slimībām...

Aplūkot recepti

Krekeri ar avokado un ķiploku mērci

Krekeri ar avokado un ķiploku mērci

0 no 5 25 minūtes 30-40 gb.

Brīdī, kad bērns saka:”Mammīt,nopērc man cepumus!”, labāk veikalā iegādājieties nevis gatavu produktu, bet gan nepieciešamas sastāvdaļas un kopā ar mazo pagatavojiet šo kārumu mājās. Kopīga ēstgatavošana, turklāt, saliedē ģimeni un...

Aplūkot recepti

Asā alus mērce

Asā alus mērce

0 no 5

Diez vai senie senie babilonieši un ēģiptieši darinot alu varēja paredzēt, ka pienāks laiks un šo dzērienu izmatos kā sastāvdaļu mērcei…

Aplūkot recepti

Ajvar

Ajvar

0 no 5 60 minūtes

Mērci “Ajvar” gatavo galvenokārt no sarkanās paprikas ar baklažāniem, ķiplokiem un čili pipariem. Mērces izcelsmes valsts ir Serbija, un tāpēc vēl pazīstama kā “Serbijas salāti” vai “Serbijas dārzeņu ikri”. Par...

Aplūkot recepti

Aioli mērce

Aioli mērce

0 no 5 5 minūtes

Ja ierastā majonēze nav pa prātam, pamēģiniet pagatavot aioli mērci! Aioli ir franču mērce, to gatavo gluži tāpat kā majonēzi, tikai aioli sastāvā ir daudz ķiploku. Bon appetit !

Aplūkot recepti

Mājas majonēze

Mājas majonēze

5 no 5 5 minūtes

Pastāv vairākas receptes, kā pagatavot majonēzi mājas apstākļos. Izmēģiniet un atrodiet sev tīkamo.

Aplūkot recepti

Mājas majonēze uz piena bāzes

Mājas majonēze uz piena bāzes

5 no 5 3 minūtes

Pastāv vairākas receptes, kā pagatavot majonēzi mājas apstākļos. Izmēģiniet un atrodiet sev tīkamo.

Aplūkot recepti

Avokado dips ar svaigu gurķi

Avokado dips ar svaigu gurķi

0 no 5 10 minūtes

Šī dipa pagatavošana ir ļoti vienkārša un ātra. Turklāt tam ir ļoti svaiga garša un tas lieliski iederēsies vai uz katra brokastotāja galda.

Aplūkot recepti

Adžika sarkanā asā "Aparpil džika"

Adžika sarkanā asā “Aparpil džika”

4.8 no 5

Vārds “adžika” ir cēlies no abhāzu valodas un tulkojumā nozīmē “sāls”. Aitu ganiem to deva līdz, lai ar to barotu aitas un tās vairāk ēstu un dzertu, kas palielina aitas...

Aplūkot recepti

Adžika zaļā "Ahushua Džika"

Adžika zaļā “Ahushua Džika”

5 no 5

Viena no tradicionālām Kaukāziešu asajām mērcēm – adžika. Zaļā adžika nav tik asa kā sarkanā, atšķiras ar pievienojamām garšvielām, bet pamats ir viens – pipari, ķiploki un sāls. Šo adžiku...

Aplūkot recepti

Biešu pesto

Biešu pesto

0 no 5 60 minūtes

Negaidīti garšīgi! Atgādina tradicionālus biešu salātus ar ķiplokiem, bet šajā gadījumā ideāli der pie dažādiem salātiem vai makaroniem kā mērce.

Aplūkot recepti

Romesko mandeļu mērce

Romesko mandeļu mērce

0 no 5 70 minūtes

Mandeļu mērce romesko ir viena no vecakām Katalonijas mērcēm. Tur saimnieces vēl līdz šim brīdim mandeles smalcina piestā, ar rokām, un pa pilītei lej klāt olīveļļu un etiķi. Mūsu tehnologiju...

Aplūkot recepti

Sutināta pikša ar baklažānu mērci

Sutināta pikša ar baklažānu mērci

0 no 5 35 minūtes

Karstais kopā ar auksto: pie karstas zivs pasniedz klāt aukstu baklažānu biezeni.

Aplūkot recepti

Asais baklažānu-paprikas dips

Asais baklažānu-paprikas dips

0 no 5 45 minūtes

Dips ir bieza mērce, kura mēdz iemērkt čipšus, sālsstandziņas, ka arī dažādu dārzeņu un kartupeļu nūjiņas.

Aplūkot recepti

Rukolas dips

Rukolas dips

0 no 5 10 minūtes

Šo dipu iesakām pagatavot īsi pirms ēšanas, jo sastāvā esošie sīpoli izdalot sulu var sabojāt visu prieku no baudīšanas. Labi sader kopā ar dārzeņu standziņām, čipšiem, krekeriem, šampinjoniem. Var izmantot...

Aplūkot recepti

Ingvera-apelsīnu mērce

Ingvera-apelsīnu mērce

0 no 5

Ļoti bieži ir tā, ka mērces ietekmē garšu daudz vairāk par pārējām sastāvdaļām. Šī mērce labi der pie salātiem un uzkodām ar jūras veltēm.

Aplūkot recepti

Banje bert/Bagnet Vert

Banje bert/Bagnet Vert

0 no 5

Lai cik tas nebūtu dīvaini, maize arī var būt mērces pamatsastāvdaļa. Šo mērci pasniedz pie dažadiem gaļas ēdieniem, dārzeņu salātiem. Ja pievieno mazāk olīveļļas, tad mērci var pasniegt pie treknākiem...

Aplūkot recepti

Pikantā garneļu mērce

Pikantā garneļu mērce

0 no 5

Šo mērci īpaši iesakām pie zivju kotletēm un baltajām zivīm.

Aplūkot recepti

Piparmētru mērce gaļas ēdieniem

Piparmētru mērce gaļas ēdieniem

0 no 5

Šī mērce derēs pie grilētiem ēdieniem, īpaši pie jēra.

Aplūkot recepti

Salted caramel

Salted caramel

0 no 5

Šī karamele lieliski derēs kā piedeva pie pankūkām, saldējuma vai cepumiem. Vai kā sastāvdaļa tortēm un kūkām. Tikko tā ir gatava, karamele ir diezgan šķidra. Bet ja paturēsiet to pāris...

Aplūkot recepti

Biezpiena un paprikas dips

Biezpiena un paprikas dips

0 no 5 10 minūtes

Šis dips īpaši labi derēs pie kartupeļiem, bet protams der kā piedeva arī pie citiem ēdieniem.

Aplūkot recepti

Mandeļu dips ar kaltētiem tomātiem

Mandeļu dips ar kaltētiem tomātiem

0 no 5 15 minūtes

Lielisks ar sieriem, krekeriem un citām sāļām uzkodām

Aplūkot recepti

Pesto no jaunajiem lociņiem

Pesto no jaunajiem lociņiem

0 no 5

Tradicionāli pesto gatavo no bazilika, olīveļļas un riekstiem. Bet te kārtējā variācija par tēmu. Un jāsaka, ka veiksmīga!

Aplūkot recepti

Siera dips ar Fetaki

Siera dips ar Fetaki

0 no 5

Siera Fetaki cienītāji šo dipu novērtēs, rezultātā uz maizes smērējama masa ar savādāku garšu, bet tik zināmo Fetaki toni.

Aplūkot recepti

Pikša ar romesko mērci

Pikša ar romesko mērci

0 no 5 75 minūtes

Romesko mērce, kas sastāv no ceptiem dārzeņiem un mandelēm ļoti labi sader kopā ar maigu un sulīgu pikšas fileju

Aplūkot recepti

Diļļu un pētersīļu pesto

Diļļu un pētersīļu pesto

0 no 5 5 minūtes

Latviešu variants tik tradicionālai itāļu piedevai.

Aplūkot recepti

Džems no bekona

Džems no bekona

0 no 5

Džemus var gatavot ne tikai no augļiem un dārzeņiem, bet šajā gadījumā to gatavojam no bekona.

Aplūkot recepti

Pesto

Pesto

0 no 5

Viena no tradicionālajām itāļu receptēm, kas jau kādu brīdi ir populāra arī Latvijā. Mērci tradicionāli lieto ar pastu, makaroniem, bet sader arī ar salātiem un kartupeļiem.

Aplūkot recepti

Tomātu mērce ar čili

Tomātu mērce ar čili

0 no 5

Šādu mērci var paņemt līdz uz pikniku – garantēts favorīts!

Aplūkot recepti

Ābolu čatņi

Ābolu čatņi

0 no 5

Čatni – ir asais ievārījums, ko tradicionāli pasniedz pie gaļas ēdieniem. Čatņiem ir viena interesanta īpašība – jo ilgāk tas glabājās, jo garšīgāks tas paliek. Tāpēc es iesaku pagatavotu ievārījumu...

Aplūkot recepti

Topinambūru mērce

Topinambūru mērce

0 no 5

Topinambūru lieto uztura kā svaigu, tā arī vāra, cep, sautē, marinē, kaltē, taisa ievārījumus, kaviāru. Bet lapas izmanto salātos. Šoreiz asāka mērcīte!

Aplūkot recepti

Dzērveņu čatņi

Dzērveņu čatņi

0 no 5

Šim ievārījumam ir viena dīvaina īpašība – jo ilgāk viņš stāv, jo labāk garšo! Bet ir vēl viena, ne mazāk dīvaina īpašība – parasti ilgi nestāv!

Aplūkot recepti