Šodien parādīšu keksa recepti ar auzu pārslām un dārzeņiem. Receptei ir gan sāļais, gan saldais variants
Recepte::
2 gl. miltu
1,5 gl. auzu pārslas
1 gl. rīvētu burkānu "Ezerkauliņi"
1 gl. rīvētu kabaču "Ezerkauliņi"
1,5 gl. piena
1 ola
0,5gl. mīksta sviesta " Smiltenes Piens"
1 ēd.k. cepamā pulvera
1 tējk. sāls
1 tējk. cukura
2 ķiploka daiviņas
0,5 tējk. muskatrieksta
2 ēd.k. sakapātu zaļumu " Ezerkauliņi"
Auzu pārslas apliet ar pienu un ļaut uzbriest 5 min. Pievienot izsijātus miltus ar cepampulveri, olu, sāli, cukuru, sviestu, dārzeņus un iejaukt mīklu.
Cept formās 20 min. 220 grādos.
Gatavu keksu var pārkaisīt ar Parmezānu

Kabačus var aizvietot ar ķirbi.
Ja pielikt vairāk cukura un pēc tam pārkaisīt ar cukurpūderi, bet mīklai ķiploku un zaļumu vietā pielikt kanēli, tad sanāks saldais keks.

0 koment:
Ierakstīt komentāru