7 obligātie rudens produkti

Ir pienācis rudens - laiks pārskatīt savu ēdienkarti. Kādiem produktiem obligāti būtu jābūt jūsu galdā, kamēr aiz loga valda zelta lapu laiks?

Āboli.

Skābie vai saldie, zaļie, dzeltenie vai sarkanie - šobrīd ir šo augļu sezona. Tieši rudenī ābolos ir visvairāk vērtīgo vielu. Ēdiet tos ar visu mizu. Mizā ir daudz flavonoīdu - tās ir neaizvietojamas vielas sirds - asinsvadu sistēmas veselībai.

Dateles.

Šis Austrumu iedzīvotāju iemīļotais saldais auglis ir ideāla piedeva ragū, desertiem un salātiem. Dateles ir ļoti veselīgas: tajās ir maz tauku, daudz olbaltumvielu un kālija. Dateļu ražas novākšanas laiks ir no septembra līdz decembrim.

Greipfrūti.

Greipfrūti no citiem citrusaugļiem atšķiras savu īpašo rūgtumiņu. Pievienojiet tos salātiem kopā ar zaļumiem, apvienojiet ar avokado un garnelēm vai arī baudiet svaigo ar antioksidantiem bagāto šo augļu sulu. Greipfrūtā ir vairāk kā 75% ieteicamās C vitamīna dienas devas, tas ir lielisks likopēnu avots. Greipfrūtos ir pektīns, kurš samazina kaitīgā holesterīna līmeni asinīs. Greipfrūtu ražas novākšanas laiks ir no septembra līdz aprīlim.

Kivi.

Izmantojiet šos saldos augļus, lai piešķirtu ēdienam tropisku aromātu. Kivi lieliski harmonizē ar zemenēm, melonēm, apelsīniem un ananasiem. Kivi augļos ir vairāk C vitamīna nekā apelsīnos, tie ir lielisks kālija un vara avots. Ražas novākšanas laiks ir no septembra līdz martam.

Bumbieri.

Šos sulīgos augļus ir iemīļojuši visi. Ēdienam tie piešķir saldenu garšu. Bumbieri ir brīnišķīgs C vitamīna un vara avots. Vienā bumbierī ir 4 grami šķiedrvielu. Ražas novākšanas laiks ir no augusta līdz februārim.

Mandarīni.

Ēdiet tos atsevišķi vai mēģiniet kombinēt ar mandelēm, datelēm un medu. Mandarīnos ir daudz C vitamīna un beta - karotīns. Ražas novākšanas laiks ir no novembra līdz aprīlim.

Granātāboli.

Granātābols ir viegli skābens auglis, kurš ir plaši pazīstams kā efektīvs antioksidants. Granātābolu sulu izmanto marinādēm, bet tā sēklas var pievienot salātiem, lai pastiprinātu to garšu. Granātāboli organismam sniedz vairāk antioksidantu nekā sarkanvīns, tie ir lielisks C vitamīna un folijskābes avots. Ražas novākšanas laiks ir no augusta līdz decembrim.

,

Pagaidām nav komentāru.

Komentēt