Akmens gabaliņi viskija atdzesēšanai

Amerikāņu kompānija Teroforma, kuru izveidojis Hellmanu ģimenes pāris, sadarbojas ar 22 māksliniekiem un dizaineriem no 14 pasaules valstīm. Kopā viņi strādā pie lietām kuras padara jaukāku vidi kurā atrodamies. Brilles, vīna glāzes, krūzes, kausi, bļodas, šķīvji, apakštasītes, virtuves dvieļi - viss ko var ieraudzīt savādāk un pārstrādāt. Kompānijas mērķis - lai gala produkts priecē pircējus un pašus autorus. Uzņēmums jau 2009 gadā uzsācis pārdot ļoti vērtīgu produktu - akmens ledu dzērieniem.
Endrju Hellmans (Andrew Hellman) viens no kompānijas dibinātājiem un liels viskija cienītājs. Saka : “Mani sen satrauca problēma, ka atdzesējot mīļoto dzērienu - ledus kurš kūst glāzē dzērienu atšķaida un brīžiem tas var būt ļoti kaitinoši”. Sāku domāt, kā atdzesēt dzērienu neietekmējot tā garšu?!

Pēc ilgiem eksperimentiem (un nenoliedzami liela daudzuma viskija degustēšanas) uzņēmuma vadība nolēma, dzērienu atdzesēšanai izmantot “ziepju akmeni” - minerālu, kas pazīstams arī kā “Steatīts” (masveida talks, franču krīts). Tas uzsilst ātri, bet ļoti lēni atdziest. Un otrādi. Tieši šīs īpašības dēļ tiek izmantots šis minerāls.


Steatītam ir mīksta tekstūra un gluda virsma. Šos minerālus apstrādā ar rokām. No akmens izgriež kubiņus. Pēc dažām stundām saldētavā akmeņi ir gatavi un tos var ievietot glāzē. Iemīļotā dzēriena smarža, garša un kvalitāte netiek ietekmēta. Šie akmens ledus gabaliņi ir daudzkārt lietojami.

Pagaidām nav komentāru.

Komentēt