Atvērta pirmā “atkritumu” ēstuve

Pētniecības Universitātes students Maksimus Tālers (Maximus Thaler) atvēris neparastu kafejnīcu.
Jaunietis sevi pieskaita pie frigāniem - cilvēkiem, kuri cīnās ar nesaprātīgiem pārtikas atkritumiem. Tātad, frigāni veic nakts reidus pa restorānu, kafejnīcu un lielveikalu atkritumu kaudzēm un savāc pārtikas produktus, kuri viņuprāt vēl ir pilnīgi izmantojami…
Respektīvi, frigāni pārtiek no atkritumiem un nekad nemaksā par pārtiku. Turklāt, viņi cenšas pievērst sabiedrības uzmanību šai problēmai - ļoti daudz svaigas pārtikas izmet restorānu un veikalu īpašnieki.

Produktus savai iestādei Gleaners Kitchen Maksimus ar dažiem draugiem savāc pa miskastēm visā pilsētā. Tad kafejnīcā tie tiek rūpīgi izvērtēti pēc svaiguma pakāpes, nomazgāti un notīrīti. Ēdienakrte atkarīga no nakts guvuma: piemēram, publicētajā video Maximus parāda, kā gatavojas divu veidu tomātu mērces - gaļas un veģetārā - pie makaroniem, vārīti kartupeļi ar rozmarīnu, salāti no svaigiem dārzeņiem, rīsi ar tvaicētiem dārzeņiem un svaigi izspiesta ābolu sula.

Uzņēmuma īpašnieks, kas ne tikai savāc pārtiku, bet arī katru dienu stāv pie plīts, ir pārliecināts,
ka baro savus apmeklētājus tikai ar veselīgu pārtiku - svaigu un veselīgu. Turklāt, kafejnīcā var paēst pilnīgi bezmaksas - Maximus ir pārliecināts, ka tas būtu negodīgi ņemt naudu par pārtiku, par kuru viņš nav samaksājis ne santīma.
Cēli, vai ne? 🙂
Avots:kickstarter.com.Foto:gettyimages.com

Pagaidām nav komentāru.

Komentēt