Sākoties vasaras sezonai mēs aizvien mazāk un mazāk gribam atrasties mājās un gribas vai nu uz pludmali, vai nu uz vasarnīcu. Un aizvien mazāk laika tērējam ēdiena pagatavošanai. Ēdieni kļūst vieglāki gan uzņemto kaloriju daudzuma ziņā, gan pagatavošanas laika ziņā. Un kur nu vasara bez svaigiem dārzeņiem, augļiem un aukstās zupas?!
Šoreiz Melu detektoram nolēmam pakļaut auksto zupu burciņā - ” KOK aukstā zupa vasarai”!
Veikalā šāda burciņa maksāja 0.56LS (tā bija akcijas cena).
Tilpums - 500ml. Sastāvs: galda bietes, dzeramais ūdens, burkāni, sīpoli, sāls, cukurs un etiķskābe. It kā viss dabīgs, nekādu e-vielu satāvā neatradām. Bietes sagrieztas palielās strēmelītēs, ir saskatāmi burkāni, bet sīpolus gan īpaši nesaskatījām. Iespējams, tas ir tāpēc, ka visi dārzeņi ir nokrāsojušies koši sarkani.
Uz burciņas arī rakstīts pagatavošanas process: “Burkas saturu iemaisīt 0.75l kefirā, pēc vajadzības pievienot svaigus gurķus, vārītas olas, skābu krējumu, zaļumus”. Mēs pievienojām Limbažu piena kefīru un krējumu, svaigus gurķus un dilles. Zupa likās mazliet pliekana, tāpēc vēl tika pievienota sāls un sinepes asumam. Tas, protams, ir tikai gaumes jautājums.
Nu tad arī beigu rezumē: garšas ziņā neko īpašu un atšķirīgu nesaskatījām. Gala rezultāts garšoja tāpat, kā vienmēr. Tas, ko mēs burciņā atklājām nemaz nelīdzinās zupai. Mūsu uztverē jābūt tā, ka pievieno tikai ūdeni vai kefīru un zupa gatava. Teorētiski varēja jau pievienot tikai kefīru, bet tad rodas jautajums - kur tad ir tā zupa? Kāpēc man jāpērk tieši šis produkts, ja tomēr šajā burciņā zupas nav? Tās ir tās pašas marinētas bietes, kuras var nopirkt divreiz lētāk un tieši tāpat piepirkt klāt visas pārējās sastāvdaļas. Un tad kāpēc maksāt vairāk?
No piecām iespējamām zvaigznēm piešķiram tikai 2 - par pietiekamo etiķa daudzumu, e-vielu trūkumu un tradicionālo garšu.
Pagaidām nav komentāru.