Šodien vēlamies pastāstīt par BBQ variācijām. Kas ir BBQ ar slēgtu un atklātu liesmu. Dažādiem produktiem ir nepieciešami dažādi karsēšanas paņēmieni. Izlasiet mūsu ieteikumus un izvēlieties sev piemērotu variantu.
BBQ ar atklātu liesmu.
Šajā gadījumā ēdiens tiek gatavots tieši uz uguns. Šāds paņēmiens ir ietiecams tādiem produktiem, kuru pagatavošanas laiks ir mazāks par 30 min – vistas gaļa bez kauliem, steiks, zivs fileja, hamburgeri un hot – dogi.
BBQ ar slēgtu liesmu.
Šis paņēmiens ir līdzīgs ēdiena gatavošanai cepeškrāsnī. Šo varinatu ir ieteicams pielietot produktiem, kuru pagatavošanas laiks ir ilgāks par 30 min – nesadalīts tītars, vistas gaļa ar kauliem, ribiņas un krūtiņa. Visus šos produktus jāgatavo slēgtā BBQ. Ogles ieberiet uz apakšējās restītes vienā vai abās pannas pusēs. Kad ogles būs uzkarsušas, lieciet produktus uz pannas, kura ir novietota BBQ centrā. Lai ēdiens būtu sulīgāks ielejiet pannā ūdeni, buljonu vai augļu sulu. Aiztaisiet BBQ un neatveriet to līdz gatavošanas beigām, vai līdz tam brīdim, kad jāpieber ogles – apmēram pēc stundas. Nav nepieciešamības produktus grozīt. Priekš gatavošanas BBQ, kura izmērs ir 56 cm, stundu ilgai cepšanai jums katrai pannas pusei būs nepieciešamas 25 ogļu briketes, tātad kopā 50. Katrā nākamajā gatavošanas stundā papildiniet ogļu daudzumu, pieliekot pannas katrā pusē 8 jaunas briketes.
Pagaidām nav komentāru.