Kas tad tie ir un vai dzīvo arī Latvijā ?!
Saprotams, ka blogi tiek rakstīti par dažādām tēmām. Bet mūsu portāla formāts uzliek zināmus pienākumus un vairāk apskatīsim latviski “runajošos” kulinārijas blogus un tos ļautiņus, kuri šos blogus raksta.
Iespējams, ka vārds “blogs” ir radies no angļu “web log” - “interneta žurnāls, dienasgrāmata”.
Blogi mēdz būt trīs veidu -
personīgais blogs - raksta viens autors;
kolektīvais vai sociālais blogs - raksta vairāki autori, ievērojot bloga īpašnieku (moderatoru) noteikumus;
korporatīvais blogs - raksta vienas organizācijas vai uzņēmuma, apvienības darboņi.
Un arī šo blogu veidi var būt dažādi - tekstu blogi, foto blogi, video blogi utt. un tā joprojām, bet mēs šodien pievēršamies latviski rakstošajiem kulinārijas blogeriem un viņu veikumiem.
“Rakstu savu dienasgrāmatu”, “daru to, kas man patīk un priecājos, ja tas interesē vēl kādu” - tā pārsvarā savu blogošanu raksturo blogeri, kuriem uzdod jautājumu “Kāpēc to dari?!” Vairumā blogu ir izveidota arī atgriezeniskā saite jeb iespēja izteikt komentārus par konkrēto ierakstu, tomēr, ņemot vērā, īpašo “latvieša mentalitāti” šos komentārus (visbiežāk) var apskatīt vien pēc bloga īpašnieka vai moderatora komentāra apstiprināšanas. Bieži cilvēkiem rodas jautājums - vai ar blogu var pelnīt?! Un atbildot uz šo jautājumu, diemžēl, nākas atzīt - Latvija ir pārāk maza, lai tajā rastu pietiekami daudz auditorijas un, līdz ar to, savu blogu kāds no blogeriem varētu izveidot tā, lai ienākumi no bloga būtu regulāri un ar šiem ienākumiem varētu segt lielāko daļu ikdienas izdevumu. Arī pats bloga formāts Latvijā nav īpaši populārs (salīdzinot ar Krieviju, Lielbritāniju un ASV). Šajās valstīs ar blogiem ne tikai var nopelnīt, bet arī iegūt vispārēju atzinību un popularitāti. Protams, ir centieni arī Latvijā noskaidrot populārākos
blogus - Latvijas blogu tops, bet cik nu objektīvi būs šeit topi un vērtējumi?!
Arī mūsu portāls ir izveidojies no mūsu redaktores bloga Receptes ar pOdziņu.
Nu Viktorija izmēģina savus spēkus arī Krievijas tirgū un kopā ar savām draudzenēm laidušas klajā žurnālu SPICE UP!
Vēlam Viktorijai veiksmi un izdošanos! Varat ieskatīties pirmajā žurnāla
numurā - tas veltīts īpaši Valentīna dienai!(Žurnāls krievu valodā)
Mēs izsūtījām piedāvājumu Latvijas populārākajiem
kulinārijas blogeriem atsūtīt mums savu Valentīna dienas recepti. Mūsu piedāvājumam atsaucās
skinnyzucchini.blogspot.com/ un
lindasvirtuve.lv . Par ko mūsu pateicības kniksis ! Piedāvājam arī jums, mūsuprāt, ļoti labas receptes. Un kāpēc gan kādu labu ideju interesantai maltītei nepameklēt tieši blogos!?
Recepti piedāvā
skinnyzucchini.blogspot.com/
Grozies kā gribi, mīlestībā vienmēr vajadzīgi divi - vismaz tad, ja viss ir izdevies un beigas laimīgas.Iespējams, divi līdzīgi vai arī gauži pretēji - kā melns ar baltu. Tomēr divi. Un pat tad, ja nekas nav izdevies, kaut kur ir arī otrais. Par mīlestību un pretpoliem arī šajā Valentīndienas receptē. Domājams, šāda brauniju versija ir mazliet “ārpus rāmjiem”. Ekstravaganta, es teiktu. Taču arī pats svētais Valentīns nebūt neievēroja visus priekšrakstus, izpelnīdamies imperatora dusmas. Valentīnam par godu es nolēmu ļaut braunijam un blondijam priecēt acis un vēderu jautrā melnbaltā un sirsnīgā tandēmā.
Gan brauniji, gan blondiji jau ir pazīstamas un baudītas lietas. To abu brīnišķīgākā īpašība ir atrašanās starpposmā starp gardu kūku un cepumiem. Visērtāk procesā izmantot 2 bļodas, paralēli sagatavojot gan tumšo, gan gaišo mīklu, neatkarīgi no tā vai tiek pielietota viena vai divas veidnes. Standarta 23×33 cepamtraukā braunijs sanāk tieši tik biezs, lai, netraumējot cepumu,no tā ērti varētu izveidot vajadzīgās sirdis. Protams, darbiņš nav nekāds vieglais, galvenokārt tādēļ, ka prasa visai ekstremālu pacietību, taču rezultāts - pūļu vērts. Mēģiniet. Iesākumā gan apbruņojoties ar sirdsveida cepumu formiņām, šokolādi, pacietību un pats galvenais - mīlestību.
Brauniju un blondiju sirsniņkūkas
pielāgota no Smitten Kitchen
Sastāvdaļas:
100g tumšā šokolāde/baltā šokolāde, rupji sasmalcināta
110g nesālīts sviests
175g cukurs
2 lielas olas
1 tējk. vaniļas cukurs
1/4 tējk. sāls
2/3 gl. milti
Uzsilda cepeškrāsni līdz 175 grādiem.
Pagatavošana:
Cepamtrauku izklāj ar foliju tā, lai folija pārsniedz veidnes izmēru - tādējādi cepumu būs vieglāk atdalīt un izņemt no veidnes. Lielā bļodā izkausē šokolādi ūdens peldē kopā ar sviestu. Kad šokolāde gandrīz izkususi, noņem bļodu no plīts un maisot ļauj šokolādei izkust pilnībā. Pievieno cukuru. Pa vienai ar putojamo slotiņu iejauc olas. Pievieno vaniļas cukuru, sāli un miltus, maisa, kamēr masa kļūst viendabīga. Ieklāj mīklu sagatavotajā cepamtraukā un izlīdzina. Liek cepeškrāsnī un cep aptuveni 20-25 minūtes. Cepot vienlaicīgi abas mīklas, jāņem vērā - jo vienādāki trauki, jo mazāk atlikumu un “atgriezumu” paliks pāri rezultātā.
Braunijus atdzesē un, turot aiz folijas, uzmanīgi izceļ no veidnes. Liek abus cepumus uz 20 minūtēm saldētavā, lai tie sastingtu un būtu vieglāk veidojami. Ar asu, lielu nazi sagriež tos abus vienādos kvadrātiņos, tik lielos, lai pietiktu vietas sirdij. Ar sirdsveida cepumu formiņu uzmanīgi izspiež katram braunijam vidu. Ievieto gaišās sirsniņas tumšajos brauniju kvadrātiņos un tumšos - gaišajos. Apgriež visus kvadrātiņus otrādi. Gatavos braunijus var uzglabāt ledusskapī, pārklātus ar pārtikas
plēvi.
Pagaidām nav komentāru.