BULKA - maiznīca, kafejnīca, brančotava

Kad 2013. gadā rakstijām par vēlajām brokastīm ( lasīt rakstu) un piesaucām daudziem tajos laikos vēl svešo un nedzirdēto vārdu “brančs”, pat iedomāties nevarējām, cik ļoti šī pasēdēšana un garšu baudīšana brīvdienu rītos iepatiksies mūsu vietējiem gardēžiem. Nu jau brančotavas tiek vērtas viena aiz otras. Arī krodziņi un kafejnīcas pasākuši brīvdienās piedāvāt šo ekstru - maksā vienreiz, bet šķīvi papildini cik vien vēlies!
Ja ir brančotavas, tad ir arī cilvēki, kuri meklē savu īsto un īpašo vietu, kur nedēļas nogalē nesteidzīgu brokastu un sarunu laikā var priecēt sevi, savus ģimenes locekļus un draugus.
Daudziem brančs jau ir kļuvis kā obligāts pasākums - vismaz pāris reizes mēnesī. Ir pat vietnes, kuras apraksta piedāvājumus šajā jomā un pieiet vērtējumam ar lietpratēja skatījumu.
Meklējot kādu vietu, uz kurieni doties nedēļas nogales brokastīs, atvērām meklētāju un tur atrastais info par BULKA, mums lika sakārtot savu novērošanas un foto tehniku, mēģenes un lupas, sarunāt kompāniju un rezervēt galdiņu. Kādā sestdienā bijām klāt.

Ieejot BULKA telpā uz mirkli apjukām, jo beķereja (jeb kafejnīca) šķita pārpildīta! Taču kaut-kā samainijāmies ar nu jau paēdušajiem BULKAs viesiem, tie atvadijās no apkalpojošā personāla (tas notika diezgan familiāri, tātad, pastāvīgie bulkotāji) un mums tika ierādīts mūsu galdiņš. Uzreiz atzīmēsim, ka telpa šeit ir viena un diezgan maza. Šaurība pie šāda cilvēku pieplūduma ir garantēta! Tāpēc, jau raksta sākumā minēsim, ja esat nolēmuši apmeklēt BULKA un ļauties branča priekiem, noteikti rezervējiet galdiņu laicīgi! Citādi var sanākt, ka atliks vien noskatīties kā brančojas citi un iegādājoties kādas maizītes vai kūciņas līdzi nešanai, doties tās baudīt mājās vai, labākajā gadījumā. pie kāda drauga viesos.
Bet tad nu turpinam. Ēdienu izvēle ir visai plaša - dažādi salāti, ceptas olas, vārītas olas, omlete, grilēts bekons, kūpinātas gaļiņas, marinētas sēnītes, marinēta siļķīte, cepti vistu stilbiņi, škēlēs sagriezta pica, dārzeņi un turpat uz blakus galdiņa - kūkas, kūciņas un pankūkas…

Šo sarakstu varētu turpināt - Izvēle patiešām liela! Kafija, ūdens un sula iekļauta cenā, bet ja vēlaties no rīta kādu espresso vai Latte - jāpiemaksā! BET! Latte te patiešām ir brīnišķīga un par to piemaksāt nav grēks. Patiess baudījums!

Tā nu mēs brančojām un kavējāmies sarunās par tuvojošos pavasari un ceļojumiem vasarā. Bija tāda sajūta, ka esi te savējais. Jā, jau pirmajā viesošanās reizē tu te esi pieņemts un gaidīts. Saimnieki ir pārdomājuši katru sīkumu. Vai tad nu viss tik gludi un nevaram kādu darvas pilienu medus mucā iepilināt?! - tā noteikti jautā mūsu rubrikas “Laboratorija” pastāvīgie lasītāji. 🙂 Nu bija neliels mīnuss.
Redz, ārā februāris, bet tu sēdi pie galda, nododies kulinārām baudām un ik pa brīdim kāds atver ārdurvis (turklāt nemaz nesteidzās tās aizvērt) un tevi apskauj leduskaralienes glāsti…, tavās kājās uzvelkot ledus kurpes… Nu jā! Tas tāds lielākais un, jāsaka, vienīgais mīnuss, ko varam minēt, jo viss pārējais bija LIELISKI!
Mēs noteikti atgriezīsimies šeit vēl un kādā citā nedēļas nogalē ieradīsimies uz vēlajām brokastīm, jo visu, protams, nogaršot neuzspējām.

BULKA facebook lapa un atrast šo jauko vietu var šeit -

, , , , , , ,

Pagaidām nav komentāru.

Komentēt