Burgers, pirmkārt, asociējas ar ātro ēdināšanu, bet patiesībā tas ir lielisks aizstājējs desām, karbonādēm un šašlikam piknikā. Tu vēlies dažādot piknika ēdienkarti un nevēlies apgrūtināt sevi ar sarežģītu pagatavošanu? Tad sarīko ballīti ar burgeriem! Tev būs nepieciešams minimāli sagatavoties, turklāt nevajadzēs domāt par galda piederumiem un vēlāk bēdāties par neapēstajām piedevām.
Kas nepieciešams
Burgermaizītes. Ar burgermaizītēm parasti saprot jebkurus mīkstos baltmaizes izstrādājumus, no kuriem var uztaisīt sviestmaizes un kurus var sagriezt divās daļās.
Burgermaizītes visbiežāk ir apkaisītas ar sezama sēkliņām un mēdz būt dažāda izmēra un formas. Vidēji jums būs nepieciešamas divas maziņas maizītes uz cilvēku, ja maizītes ir lielākas, tad var iztikt ar vienu.
Burgermaizītes pusītes vislabāk sākumā apcept tosterī vai uz grila, tā tās iegūs brīnišķīgu aromātu, bet padarīt to atkal mīkstu var, izmantojot majonēzi, tomātu un gaļas sulu.
Gaļas pildījums
Burgera klasiskajā versijā izmanto plānu liellopa maltās gaļas kotleti. Maltajai gaļai pievieno sāli un garšvielas, lai tā turētos kopā, pievieno olu. Daudzi pievieno sīpolus, speķi un pienā izmērcētu maizi, kā pagatavojot parastas kotletes, kas bez šaubām atspoguļojas ēdiena garšā, taču var izmantot citus gaļas pildījumus, sākot ar dažādiem maltās gaļas veidiem un beidzot ar veseliem steikiem un šnicelēm. Turklāt, kā pildījumu var izmantot zivis un dārzeņus.
Kad gatavojat gaļas kotletes, ir jāseko tam, lai tās ir plānas un labi izcepas, kā arī tam, lai tās būtu piemērotas maizītes izmēram. Vislabāk ir izrullēt malto gaļu un ar speciālu formu izgriezt no tās vienādas kotletes. Uzmanību! Gaļa nedaudz saraujas, kad to cep uz grila vai pannas, tāpēc būtu loģiski kotletes pagatavot nedaudz lielākas.
Dārzeņu pildījums
Burgerā pavisam noteikti ir jābūt dārzeņu pildījumam. Par to, ko tieši izvēlēties, katra saimniece var lemt pati:
Salātlapas
Tomātus
Sīpolus (svaigus,ceptus vai marinētus)
Svaigus vai sālītus gurķus
Padoms!
Nepārprotami, tās ir tikai burgera bāzes sastāvdaļas, pēc garšas var pievienot arī citus dārzeņus (papriku, avokado, cukini un baklažānus) vai arī augļus (piemēram, ananasu, mango).
Citi izvēlas sekojošas sastāvdaļas:
Siera gabaliņi
Sinepes
Kečups vai cita veida mērce
majonēze
garšvielas
Lai piešķirtu burgeram papildus dūmu aromātu, var pievienot tam sāli ar dūmu aromātu.
Burgeru pagatavošana
Kad visas sastāvdaļas ir sagatavotas, bet tas nozīmē, ka gaļa (zivis, dārzeņi) ir apcepta uz grila, bulciņas apceptas, dārzeņi ir sagriezti un pārējās sastāvdaļas, kā sinepes, kečups un majonēze, atrodas rokas stiepiena attālumā, var sākt veidot burgerus. Kā jūs visu liekat, ir atkarīgs no jums.
Padoms!
Ja sieru uzliek uz tikko apceptas gaļas, tas nedaudz izkusīs. Burgerus var gatavot ar dažādiem pildījumiem, īpaši garšīgi ir desertburgeri ar augļiem, kas noteikti patiks bērniem.
Pagaidām nav komentāru.