Sveiki, viesis Ienākt |
Sākumlapa Receptes Raksti Padomi Forums Par mums Melu detektors Bārmeņiem |
Lana Apmeklētājs |
Padalīšos ar ideju gardām un sātīgām vakariņām. Nepieciešams: svaigi vistas stilbiņi, kartupeļi, paprika, sīpoli, loki, dilles, gurķi, tomāti, ķiploki, krējums, sviests, garšvielas (sāls, pipari, u.c.- pēc izvēles un gaumes) 1. Ātrā vistas marināde: vistiņu apberu ar garšvielām- kaltētu baziliku, hmeli suneli, maltu melno piparu, galda rupjo sāli, tējkaroti cukura, pārleju ar maigu ūdens- galda etiņa etiķa maisījumu (uz glāzi ūdens 2-3 tējkarotes galda etiķa), paŗberu ar sagriezties sīpoliem un lieku uz stundu ledusskapī ievilkties. ![]() 2.Tikmēr gatavoju vienkāršākos salātus uz pasaules (viss kas ledusskapī un/ vai dobē) - Gurķis, tomāts, sīpols, loki, dilles, ķīnas kāposts. Krējums+ majonēze 1:1, tējkarote franču sinepju (maigās), sāls. ![]() 3. Nomizoju kartupeļus, sagriežu uz pusēm, apaļo pusīti sagriežu kvadrātiņos no virspuses, atstājot pamatni nesagrieztu (skat.foto), sagriežu papriku strēmelēs (izņemu sēklas). ![]() 4. Pēc stundas ņemu visiņu no ledusskapja, kārtoju pannā kopā ar dārzeņiem. Pievienoju uz pusēm sagrieztu veselu ķiploku. Uz kartupeļu pusītēm uzberu sāli, piparus (maltus), uzlieku sviesta pikucīti. ![]() 5. Lieku pannu uzkarsētā cepeškrāsnī (apm. 190 grādi), cepu apmēram 40 min. ![]() 6. Gatavoju krējuma mērcīti- krējumam pievienoju nedaudz ūdeni, lai šķidrāks, dilles, piparus, piespiežu pāris ķiploka daivas, kaltētu bazliliku, raudeni, čili, hmeli suneli (pēc vēlmēm). ![]() Samaisu, pārleju vistiņai un dārzeņiem. ļauju pasutināties 15min. ![]() Viens nepacietīgs vaktētājs nepārtraukti uzmana procesu (samīļoju, pauzītēs kopā paspēlējamies): ![]() 7. Gatavs ;) ![]() 8. Labu apetīti! ![]() ![]() |
Lana Apmeklētājs |
![]() |
Lana Apmeklētājs |
Kartupelīši sanāk superīgi- garšo kā vārīti, tajā pašā laikā piesūkušies ar vistas mērcīti, ķiplociņu, no virspuses kraukšķīgi... mmm... |