Sveiki, viesis Ienākt
Forums»ASSORTI

Sātīgās vakariņas


Lana

Apmeklētājs
Pievienots 0:03 30.06.2011

Padalīšos ar ideju gardām un sātīgām vakariņām.

Nepieciešams: svaigi vistas stilbiņi, kartupeļi, paprika, sīpoli, loki, dilles, gurķi, tomāti, ķiploki, krējums, sviests, garšvielas (sāls, pipari, u.c.- pēc izvēles un gaumes)

1. Ātrā vistas marināde: vistiņu apberu ar garšvielām- kaltētu baziliku, hmeli suneli, maltu melno piparu, galda rupjo sāli, tējkaroti cukura, pārleju ar maigu ūdens- galda etiņa etiķa maisījumu (uz glāzi ūdens 2-3 tējkarotes galda etiķa), paŗberu ar sagriezties sīpoliem un lieku uz stundu ledusskapī ievilkties.



2.Tikmēr gatavoju vienkāršākos salātus uz pasaules (viss kas ledusskapī un/ vai dobē) - Gurķis, tomāts, sīpols, loki, dilles, ķīnas kāposts. Krējums+ majonēze 1:1, tējkarote franču sinepju (maigās), sāls.



3. Nomizoju kartupeļus, sagriežu uz pusēm, apaļo pusīti sagriežu kvadrātiņos no virspuses, atstājot pamatni nesagrieztu (skat.foto), sagriežu papriku strēmelēs (izņemu sēklas).



4. Pēc stundas ņemu visiņu no ledusskapja, kārtoju pannā kopā ar dārzeņiem. Pievienoju uz pusēm sagrieztu veselu ķiploku. Uz kartupeļu pusītēm uzberu sāli, piparus (maltus), uzlieku sviesta pikucīti.



5. Lieku pannu uzkarsētā cepeškrāsnī (apm. 190 grādi), cepu apmēram 40 min.



6. Gatavoju krējuma mērcīti- krējumam pievienoju nedaudz ūdeni, lai šķidrāks, dilles, piparus, piespiežu pāris ķiploka daivas, kaltētu bazliliku, raudeni, čili, hmeli suneli (pēc vēlmēm).



Samaisu, pārleju vistiņai un dārzeņiem. ļauju pasutināties 15min.



Viens nepacietīgs vaktētājs nepārtraukti uzmana procesu (samīļoju, pauzītēs kopā paspēlējamies):



7. Gatavs ;)



8. Labu apetīti!






Lana

Apmeklētājs
Pievienots 0:06 30.06.2011




Lana

Apmeklētājs
Pievienots 0:07 30.06.2011

Kartupelīši sanāk superīgi- garšo kā vārīti, tajā pašā laikā piesūkušies ar vistas mērcīti, ķiplociņu, no virspuses kraukšķīgi... mmm...


Lai pievienotu komentāru vispirms jāielogojas šeit.