Gulašs ar buti un šampinjoniem
Varbūt izlasot nosaukumu dažam liekas, ka šie produkti nesader. Bet pagaršojot šo gulašu viedoklis mainīsies. Tas ir ļoti garšīgi!
Sastāvdaļas:
700g
butes fileja
3 burkāni
1 sīpols
200g šampinjoni
3 ķiploka daiviņas
1/2 apelsīna sula
100g
tomātu pasta
![]()
lauru lapa
1/2 tējk. čili pipari
3 ēd.k. eļļas
sāls, pipari pēc garšas
Pagatavošana:
Sīpolus un ķiplkus notīrīt, smalki sakapāt. Burkānu notīrīt un sagriezt ripiņās. Šampinjonus notīrīt no smiltīm un sagriezt 4-6 daļās.
Pannā uzkarsēt eļļu, apcept tajā sīpolus un ķiplokus līdz zeltītai krāsai. Pievienot burkānus un apcept līdz pusgatavībai. Pannā pievienot sēnes un cept vēl 5 min. visu kopā. Pievienot sagrieztu gabaliņos butes fileju. Tomātu mērci sajauc ar ūdeni un apelsīnu sulu un pārlej pāri visam. Pievieno lauru lapu, čili piparus, sāli un piparus pēc garšas. Sautē līdz gatavībai apm. min. 15-20.
Pasniedz ar krējumu.