Cilvēka organisma pilnvērtīgai funkcionēšanai un attīstībai ļoti nozīmīgs ir sabalansēts uzturs. Īpaši svarīgi regulāri uzturā iekļaut produktus, kas satur organismam tik ļoti nepieciešamās Omega 3 taukskābes – ALA un DHA, kā arī B vitamīnu,' Organisms pats Omega 3 taukskābes saražot nespēj.Tāpēc lai vajadzīgajā daudzumā tās uzņemtu (200 – 600 mg nedēļā pieaugušajiem, bet bērniem – 200 mg dienā), nepieciešams vismaz 1 – 2 reizes nedēļā ēdienkartē iekļaut zivis.Kā atklājies kompānijas 'Unilever' veiktajā pētījumā, 87% Latvijas iedzīvotāji zivis uzturā lieto mazāk nekā vienu reizi nedēļā vai nemaz, tikpat nepopulāra ir zivju ēšana bērnu vidū, jo lielākā daļa bērnu – 81% - zivis ēd vai nu mazāk par vienu reizi nedēļā, vai nemaz.Un tas nav pareizi.Ar vien vairāk cilvēki pievērš uzmanību veselīgam un pilnvērtīgam uzturam.Un jebkurš uztura speciālists apstiprinās ka pilnvērtīgs uzturs nav iedomājams bez zivīm.Un par zivju produkcijas trūkumu mēs nu nevarētu sūdzēties.Izvēle veikalos ir pietiekami plaša, lai atrastu sev tīkamu un organismam vērtīgu zivi.Šoreiz par to, ko piedāvā kompānija “Oscarsfish”. Daudzi jau būs ievērojuši veikalu saldētavās smuki izvietotās zilās kastītes ar sudrabotajiem burtiem.Iegādājoties šo produktu, jūs varat būt pārliecināti, ka iegādājaties augstvērtīgu un ļoti garšīgu zivi Pikšu. Kas ir Pikša?Pikša ir mencu dzimtas bentiska jūras zivs, zivs, kas dzīvo smilšainā jūras dziļumā uz grunts. Īpaši gardas ir tieši Īslandes ūdeņos zvejotās pikšas.
Īslandes pikša atšķiras no citās teritorijās zvejoto ar augšanas apstākļiem un barību, ko tā ēd. Īslandes zvejas ūdeņos visu sezonu ir gandrīz nemainīgi auksts ūdens, kas svārstās tikai dažu grādu amplitūdā. Tas ļauj zivij augt lēnām un pieaudzēt blīvu zivs masu. Tā kā Īslandes ziemeļos, kur zvejo pikšu, ir bagātīgas garneļu kolonijas, tad lielākais pikšas gardums ir garneļu mazuļi un mazie vēžveidīgie jūras dibenā. No tā pikšas īpaši izsmalcinātā garša. Sabiedrībā pastāv maldīgs priekšstats par to, ja produkts ir saldēts, tas ir zaudējis savu garšu un uzturvērtības. Zinātnieki jau sen ir tikuši galā ar šo nepilnību. Kompānija “Oscarsfish” ir vienīgie Eiropas tirgū, kas piedāvā pikšas fileju saldētu iepakojumā ar dziļo saldēšanas metodi. Zilais pikšas filejas iepakojums ir unikāls ar to,ka pikšas fileja tiek saldēta ar visu iepakojumu, kā rezultātā filejai netiek pievienots ne ūdens ne ledus glazūra.Hermētiskā vide palīdz zivij saglabāt savu sulu. Tas ir sulīguma un lieliskās garšas noslēpums.
Arī mēs Bon Appetit.lv esam novērtējuši šī produkta izcilās garšas īpašības un pikšas fileju izmantojam mūsu receptēs.
Šeit dažas receptes apetītes rosināšanai.
Lai labi garšo !