Citādākas brokastis (Austrumi)

Uzturvērtība + neparastums.

Jums patīk atklāt aizvien jaunas garšas? Dodiet priekšroku sāļam ēdienam, nevis saldam? Tad austošās dienas prieku pilnā mērā jums palīdzēs izbaudīt šīs oriģinālās brokastis austrumnieku gaumē.

Ēdiens Dzen stilā.

Teorija.

Dzen-budismu sludinošo japāņu ēdiens joprojām ir vienkārša rīsu zupa “guen maij” , ka sir papildināta ar dārzeņiem un tofu. Budas laikā bija pieņemts ēst divas reizes dienā – brokastis un pusdienas.

Ēšanas laikā pie galda tika ievērots pilnīgs klusums. Maltītes baudīšana tika uzskatīta par meditācijas turpinājumu.

Kā to pagatavot?

Šo ēdienu var uzreiz pagatavot priekš divām trijām dienām, pēc tam to uzsilda tik, cik nepieciešams. Nelielā ūdens daudzumā stundu sautējiet neslīpētus rīsus kopā ar burkāniem, puraviem, rāceņiem un seleriju. Pirms pasniegšanas pievienojiet ēdienam sojas mērci vai pārberiet grauzdētas, samaltas sezama sēklas ar sāli. Lai brokastis būtu patiešām pilnīgas, pievienojiet tām miso zupu, kuru pagatavo no miso pastas, atšķaidot to ar verdošu ūdeni, pievienojiet vakame jūraszāles, lociņus un sīki sagrieztu tofu.

Speciālista viedoklis.

Ieradums dienu sākt ar saldu ēdienu mūsu sadzīvē ir ienācis nesen. Tas ir saistīts ar konditorejas uzņēmumu veiksmīgu darbību, bet nekādā veidā tas nav saistīts ar mūsu organisma fizioloģiskajām nepieciešamībām. Tradicionālo kultūru vairākumā brokastīs vienmēr ir bijuši sāļie ēdieni, un šis brokastu variants ir tam spilgts piemērs.

, ,

Pagaidām nav komentāru.

Komentēt