Citādākas brokastis

Kas jums šodien ir brokastīs? Nekas? Jūs neesat vienīgie. Katrs ceturtais pasaules cilvēks rīkojas tieši tāpat. Kafija ar pienu? Kuņģim tas ir ļoti kaitīgi, pie tam, ātri sajutīsiet izsalkumu. Sviestmaize? Tas jau ir labāk, tomēr ne pietiekami labi.

Runāsim atklāti: bieži mēs nevērīgi izturamies pret pirmo un pašu svarīgāko dienas ēdienreizi. Vienveidīgas un nesabalansētas brokastis nerosina mūsu fantāziju un neveicina interesi. Taču, tajā pat laikā, tieši brokastis var pārvērst praktiski neizsmeļamā baudas avotā. Un tas nemaz nav sarežģīti!

Mēs esam izvēlējušies piecus brokastu maltīšu variantus un esam lūguši uztura speciālistu izteikt savu vērtējumu katram variantam. Jūs pēc savas izvēles varat izvēlēties katrai dienai savu brokastu variantu vai arī pieturēties pie tā, kurš jums ir vistīkamākais un piemērotākais. Visi šie varianti ir vienlīdz lieliski, garšīgi un veselīgi.

Rīta tēja.

Kafija pārāk uzbudina, bet spēka pieplūduma sajūta, ko tā dod, ir maldinoša un ātri pāriet. Šajā jautājumā vienprātīgi ir gan uztura speciālisti, kuri pieturās pie tradicionālajiem uzskatiem, gan arī to oponenti. No piena arī vajadzētu izvairīties, jo tas organismā slikti pārstrādājas, un tiem, kuri ir izauguši no zīdaiņu vecuma, vajadzētu pienu lietot uzmanīgi. Kur tad ir izeja? Tējā. Visi speciālisti vienbalsīgi iesaka lietot zaļo tēju, kurai ir antioksidanta un organismu aizsargājošās īpašības. Bez tam, zaļā tēja palīdz dedzināt taukus. Taču, ja jums nepatīk zaļās tējas specifiskā garša, lietojiet sarkano tēju vai tēju no trīs augšējām tējas koka lapiņām ( to gatavo no pašām jaunākajām lapiņām, kurās ir maz tenīna). Šīs tējas ir cienīga konkurence zaļajai tējai.

Labums + izsmalcinātība.

Kulinārijas jautājumos jūs praktizējat dabīgo pieeju? Tad krēms “Budvig” ir brokastis tieši jums. Pagatavot to var pāris minūtēs, un no veselības viedokļa tas ir gandrīz ideāls.

Krēms “Budvig”.

Teorija.

Šo ēdienu pagājušā gadsdimta 50-tajos gados izgudroja vācu bioķīmiķe Johanna Budviga (Johanna Budwig), un no tā brīža šī ēdiena populāritāte stabili pieaug visā pasaulē. Šī krēma formula sevī iemieso racionāla uztura principus: aizvietot dzīvnieku izcelsmes produktus ar augu izcelsmes produktiem, vārītus vai ceptus produktus aizstāt ar termiski neapstrādātiem vai minimāli termiski apstrādātiem produktiem, kā arī īpašs uzsvars tiek likts uz polinepiesātinātajām taukskābēm.

Kā to pagatavot?

Sakuliet 4 tējkarotes biezpiena ar 2 tējkarotēm saulespuķu eļļas (pirmā, aukstā spieduma), pievienojiet sulu no puscitrona, saspaidītu banānu, 2 tējkarotes samaltu, pilngraudu pārslu (miežu, griķu, rīsu), 2 tējkarotes samaltu sēklu (sezama, linu, saulespuķu) un vienu, gabaliņos sagrieztu sezonālo augli.

Speciālista viedoklis.

Šis ēdiens ir veselīgs un sabalansēts, tas ir bagāts ar vitamīniem, minerālvielām un neaizvietojamām taukskābēm. Taču progress nestāv uz vietas. Šodien ,,Budvig,, krēma piekritēji iesaka no piena gatavoto biezpienu aizstāt ar sojas biezpienu, bet augļus ēst atsevišķi, pusstundu pirms paredzētās maltītes. Rīcības plāns ir sekojošs: pieceļamies, apēdam augli, savedam sevi kārtībā un tad brokastojam. Pievērsiet uzmanību tam, ka pārslas un sēklas ir jāsamaļ tieši pirms ēšanas, tāpēc pagatavot krēmu priekš rītdienas jums diez vai izdosies.

 

Foto: stockfood.com

Pagaidām nav komentāru.

Komentēt