Dabīgie jogurti „Lindhals” no Zviedrijas - bauda garšas kārpiņām un neaizstājams ikvienā virtuvē

Ik vienam ir zināms, ka piena produkti ir viens no sabalansēta uztura stūrakmeņiem. Piena pārstrādes produkts jogurts ir kultūra - gan tiešā, gan pārnestā nozīmē. Jogurta nosaukums ir cēlies no turku vārda “yoghurmak”, kas nozīmē “sabiezināt”.
Piena skābēšana ar jogurta kultūru ir vairākus tūkstošus gadu veca tradīcija, ar ko Eiropa iepazinās XVII gadsimtā. Jogurta sastāvā ir ļoti daudz olbaltumvielu, veselīgu ogļhidrātu un arī “labo baktēriju”. Tāpēc, ik dienas lietojot jogurtu pārtikā, uzlabojam savu veselību.
Gardie jogurti un krēmīgā Tzatziki mērce ar „Lindhals” zīmolu ieguvuši Zviedrijas, Somijas un Norvēģijas pircēju atzinību. Nu jau kādu laiku tie ir atrodami arī pie mums - lielveikalu „RIMI”, “Maxima”, “Stockmann” un “Prisma” plauktos.
”Lindhals” dabisko jogurtu sastāvā nav ne želatīna, ne cukura vai hidrogenētu tauku. Biezā krēmveida konsistence ir dabisks jogurta raudzēšanas procesa rezultāts. Turklāt jogurts ir maigs pats par sevi tādēļ nav nepieciešams papildus pievienot cukuru. Uzņēmuma lepnums ir Skandināvijas pircēju iecienītie Turku un Grieķu jogurti.
Turku jogurts tikai ar 10% tauku saturu

Šis jogurts ir viegls, ar patīkamu skābumu un krēmveida konsistenci. Lielisks brokastīs un kā uzkoda, viens pats vai ar ogām un augļiem. Ideāls aukstajām mērcēm, dresingam, desertam, cepšanai un ēdiena gatavošanai, kur jogurtu tikai uzkarsē, bet nevāra.
Mazliet skābens. Turku jogurta dabīgais skābums padara to par ideālu pamatu, piemēram, dresingiem, kur tas var aizstāt majonēzi un daļēji arī etiķi. Skābuma dēļ šis jogurts arī lieliski der pie ēdieniem, kam ir skābas sastāvdaļas, piemēram, stroganovam ar tomātiem. Tādos gadījumos citi piena produkti noslāņojas. Savukārt, gatavojot desertu, piemēram, ogu saldums lieliski kontrastēs ar jogurta svaigo garšu.
Noderīgs krēmīgums. Turku jogurts ar 10% tauku saturu ir laba alternatīva treknākiem produktiem, piemēram, krējumam un majonēzei. Pamēģiniet aizstāt tos un baudiet jogurta svaigo garšu. Ja vēlaties cept gardu maizi, kuru var ilgi glabāt, tad sviestu un šķidrumu pilnībā vai daļēji varat aizstāt ar turku jogurtu ar 10% tauku saturu.
Grieķu jogurts tikai ar 10% tauku saturu

Svaigs, mazliet skābāks par Turku jogurtu un ar nedaudz stingrāku konsistenci. Lielisks brokastīs un kā uzkoda, kā arī pie aukstajiem ēdieniem un deserta. Šis jogurts ir gatavots pēc oriģinālās grieķu receptes un satur vairāk olbaltumvielu, nekā turku jogurts. Olbaltumvielas ne vien gādā par jogurta specifisko konsistenci, bet arī padara „Lindahls” Grieķu jogurtu ļoti piemērotu tzatziki un citām mērcēm ar dārzeņiem, augļiem un ogām. Tas tāpēc, ka olbaltumvielas absorbē šķidrumu, kas veidojas, gatavojot ēdienu.
Tieši tāpat kā Turku jogurts, arī Grieķu jogurts ilgstošas vārīšanas laikā var noslāņoties. To var novērst pirms gatavošanas tajā iemaisot nedaudz kukurūzas miltu.
Svaigi skābens. Grieķu jogurta dabīgais skābums padara to par ideālu pamatu ēdieniem, kas paši ir skābi un kam nepieciešama mazliet stingrāka konsistence. Tas ļoti labi noder arī desertiem, kūku pildījumam un saldiem krēmiem, kam tas piešķir gan atsvaidzinošu skābumu, gan stingrāku konsistenci.
Krēmīgs, bet vienlaikus liess. Grieķu jogurts ar 10% tauku saturu ir laba alternatīva treknākiem produktiem, piemēram, krējumam un majonēzei – it īpaši tad, ja vajadzīga mazliet stingrāka konsistence. Piemēram, pamēģiniet ar grieķu jogurtu aizstāt kādu daļu rīvētā siera, kad gatavojat kaut ko krējuma mērce, un redzēsiet, ka ēdiens izdosies tikpat labs, bet mazāk trekns.
Nogaršojiet arī vieglos, bet tai pašā laikā krēmīgos Delikateses jogurtus , ar zemeņu vai vaniļas garšu. Īsts garšas baudījums…
Sākoties piknika sezonai par neaizstājamu daudziem kļūs ”Lindhals” Tzatziki mērce ar gurķiem, kas izplatīta Vidusjūras valstu nacionālajās virtuvēs.

Pagaidām nav komentāru.

Komentēt