Fermeris Džeisons Barbers no Dienvidrietumu Anglijas radījis pirmo degvīnu, kura ražošanas procesā izmantots tikai govs piens. Ideja radīt tik neparastu degvīnu Džeisonam ienāca prātā pēc tam, kad viņš noskatījās dokumentālu filmu par Tuvas Republiku Sibirijā. Šajā filmā tika stāstīts par to, ka vietējie iedzīvotāji saražo degvīnu no pilnīgi visa, tai skaitā no jaku piena.
Džeisons Barbers strādājā pie dzēriena tehnoloģijas gandrīz 3 gadus un rezultātā radīja degvīnu “Black Cow”(«Melnā govs»).
Degvīnam piemīt maiga saldkrējuma garša, tāpēc nav brīnums, ka pie degvīna iesaka pasniegt Čedaras sieru.
Degvīna pagatavošanas procesā fermeris no piena sūkalām un speciāla rauga raudzē alu, kurš pārvērš pienā esošo cukuru par alkoholu. Destilācija un tālākais slepenībā turētais jaukšanas process un trīskāršā filtrācija ļauj saražot degvīnu ar neparastu garšu. Tiek minēts, ka neparastais degvīns jau paspējis iegūt popularitāti slavenīibu un šefpavāru vidū. Degvīna cena ir 35$ par puslitru.
Avots: www.dailymail.co.uk Publicitātes foto
Pagaidām nav komentāru.