Kādā no rudenīgajām sestdienām apmeklējām gadatirgu Doma laukumā - tirdziņš bija līmenī! Taču mūsu stāsts nebūs par gadatirgu, bet par kādu kafejnīcu pašā Vecrīgas sirdī. Šajā kafejnīcā nebijām bijuši, bet garām šai vietai ceļš vedis ne reizi vien. Kafejnīca atrodas Teātra ielā 12 un tās skanīgais nosaukums “Espresso Rīga” iedrošināja pusdienās iegriezties tieši šeit.
Paši kafejnīcas īpašnieki par savu lolojumu izsakās sekojoši:
“Eiropas virtuves cēlais gars sagaidīs Jūs ar komfortu, siltumu un iemīļotās virtuves daudzveidību.
«ESPRESSORIGA» kafejnīca piedāvā labāko kafiju vispiemēklētākajās garšās.Tējas mīļotāji būs patīkami pārsteigti ar tās kvalitāti un daudzveidību.Kokteiļi, alkoholiskie un bezalkoholiskie dzērieni Jūs iepriecinās ar savu garšu.Visdažādākie Eiropas virtuves ēdieni - sātīgi, garšīgi un par pieņemamām cenām.Ērta kafejnīcas «ESPRESSORIGA» atmosfēra ļauj iegūt baudu no biznesa pusdienām, svētku banketa, kā arī rada romantisku noskaņu vakariņām divatā.”
www.espressoriga.lv
Pie ieejas kafejnīcā mūs sagaidīja laipna meitene, kura lauzītā, bet saprotamā latviešu valodā aicināja mūs ienākt. Kad ienācām, nelielu izbrīnu radīja fakts, ka salīdzinoši plašajās kafejnīcas telpās bijām vienīgie apmeklētāji! Sestdienas diena, Vecrīga, pusdienas laiks… Kaut, iespējams, īstā dzīve šeit sākas tieši vakaros, kad cilvēki dodas uz klubiņiem un bauda dažādas izklaides iespējas vecpilsētā.
Šī pati meitene, kura mūs laipni sagaidīja, arī uzņēmās viesmīles funkcijas. Mēs šajā reizē bijām trijatā un katram tika atnestas trīs ēdienkartes! Galds burtiski tika noklāts ar ēdienkartēm - viena ēdienkarte veltīta dzērieniem un desertiem, otra dažādiem ēdieniem, trešā tikai picām. Tad nu izpētot ēdienkartes secinājām, ka piedāvājums diezgan plašs - dažādi sendviči, burgeri, zupas, otrie ēdieni, gaļas, zivis, dažādi salāti. Diezgan bagātīgs brokastu piedāvājums ar dažādām omletēm, pankūkām un putrām. Izvēle bagātīga un jāatzīst, ka cenas (pat ļoti) pieņemamas. Īpaši ņemot vērā faktu, ka kafejnīca atrodas Vecrīgā.
No plašā piedāvājuma izvēlējāmies sendviču ar rostbifu, taču uzreiz saņēmām atteikumu, jo tieši rostbifs un tieši šodien diemžēl nav dabūnams….Taču turpmākā izvēle izrādījās veiksmīgāka.
Pusdienās šoreiz izvēlējāmies:
Grilētu cūkgaļas kakla karbonādi ar grilētiem dārzeņiem (dārzeņus bija iespējams aizstāt ar kartupeļiem frī)
Burgeru ar vistas fileju un frī kartupeļiem (citas piedevas šim burgeram netika piedāvātas)
Un, kā trešais ēdiens, šajā reizē Studentu pica.
Laipnā viesmīle painformēja, ka visilgāk tiks gatavota pica un vai mēs gaidīsim minūtes 25. Piekritām uzgaidīt un izvēlējāmies pusdienot visi kopā. Kaut, ja kāds no mums būtu īpaši izbadējies, grilēto fileju un burgeri varēja saņemt jau ātrāk.
Tālāk par dzērieniem. Pie picas mūsu jaunākais degustācijas dalībnieks izvēlējās tradicionālo “Sprite”, bet abi pilngadīgie degustācijas dalībnieki šoreiz apvaicājās par alus piedāvājumu.
“- Kāds jums gaišais alus piedāvājumā?
- Užavas.
- Lieliski! Divus Užavas, lūdzu!”
Kamēr gaidijām pasūtījumu, pievērsām uzmanību interjeram un jāsaka, vieglu šoku piedzīvojām vēršot skatu uz augšu…. lampu virs galdiņa varētu dēvēt par mušu un dažādu citu insektu kapsētu! Īpaši priecīgi par šādi pildītu spīdekli noteikti būtu entomoloģijas biedrības pārstāvji, bet mums gan šis fakts krietni pabojāja ēstgribu un kopējo iespaidu par konkrēto ēstuvi.
Piebilde:
ja kafejnīcas personāls nevīžo atbilstoši uzkopt telpas, kurās tiek uzņemti viesi, bail pat iedomāties kādā stāvoklī (kārtība, tīrība) ir virtuve, kura redzama vien pašam personālam.
Tad tika atnesti dzērieni. Šeit mūs gaidīja nākamā vilšanās, jo alus bija silts (maigi izsakoties).
Kad vaicājām viesmīlei, kāpēc alus ir silts, viņa nelikās īpaši pārsteigta un atbildēja:
“Mums, laikam, kādas problēmas ar dzesētāju”.
Par cik silts alus ne tuvu nav mūsu iecienīto dzērienu topā, no iespējas baudīt alu istabas temperatūrā atteicāmies.
Taču bērnam “Sprite” bija no ledusskapja.
Vaicājām, vai nav kāda alternatīva, saņēmām atbildi, ka ir vēl pieejams tumšais “Guinness”, bet arī tas būšot silts….. Nolēmām baudīt ēdienus bez dzērieniem.
Solīto 25 minūšu laikā ēdiens tiešām tika atnests, bet vienīgais, ko varam atzinīgi novērtēt, bija burgers ar vistas fileju un kartupeļiem frī.
Tas garšoja patiešām labi, gluži kā gatavots mājās. Labi izcepta vistas fileja, svaigi dārzeņi un frī kartupeļi ne no paciņas. Taču pasniegtā kā papildinājums šim ēdienam mērce bija nekas cits, kā veikalā iegādātā majonēze no paciņas.
Ar grilēto cūkas kakla karbonādi viss izrādijās nedaudz skumjāk.
Pati karbonāde bija izcepta ciešami, taču dārzeņi bija tālu no ideāla. Precīzāk sakot, tos nekādā gadījumā nevarēja pielīdzināt grilētiem dārzeņiem, kuriem vajadzēja būt kraukšķīgiem, ar dūmu aromātu. Tie, drīzāk, bija sautēti dārzeņi. Turklāt, tos pagaršojot, radās pamatotas aizdomas, ka tie uz pannas nonākuši pa tiešo no saldētavas, kas nu rudens ražas sezonā liekas galīgi nepieņemami. Kad apjautājāmies viesmīlei vai dārzeņi, kuri tika pasniegti kā piedeva, bija saldēti, šis fakts tika kategoriski noliegts. Saprotams, šie ar bezpersonisku garšu apveltīti dārzeņi tā arī palika skumji snaužot uz šķīvja…
Pica, par kuru tikām brīdināti, ka tās pagatavošanas process ir visai ilgstošs un specifisks, bija acīmredzami pārturēta!
Tās maliņas bija krietni piedegušas un šādu piedegušu ēdienu noteikti nebūtu zolīdi pasniegt kā cienastu saviem viesiem, kur nu vēl ņemt par to naudu!
Ņemot vērā visu iepriekš uzskaitīto, piešķiram šai kafejnīcai ★
zvaigzni.
Pagaidām nav komentāru.