Galleria D’Arte

Itāļu vitruve ir populāra un iecienīta visā pasaulē pateicoties tādiem ēdieniem kā pica, spageti, pesto, tiramisu, kapučino un daudzi citi. Katrā reģionā ir savas ēdienu pagatavošanas tradīcijas.
Itāļu virtuves pamatā ir daudzu gadsimtu tradīcijas, kuras vēsturiski ietekmējuši grieķi, romieši, bizantieši, etruski, švābi, ķelti, arābi, langobardi un citas tautības, kuras kādreiz apdzīvoja Itāliju un iespaidoja tās kultūru.

Vņi visi kopā radīja to, ko šobrīd sauc par “vidusjūras diētu” - augļi un dārzeņi, pupas, augstākā labuma olīveļļa un vīni, sieri un zivis, paretam gaļa (toties augstākā labuma!) - lūk raksturīgās iezīmes, kuras pēc zinātnieku domām pozitīvi ietekmē cilvēka veselību.
Itāļi paši ir lieli gardēži un atzīst tikai pašu labāko. Un kā gan citādi, ja Itālijai ir vairāk kā 2000 vīna veidu, piecsimts siera šķirņu, trīssimts gaļas izstrādājumu veidu un varāki simti pastas paveidu. Lielākā daļa itāliešu ir ļoti labi pavāri. Viņu izveidotā itāļu virtuve - unikāla, bezgalīga, daudzveidīga, neatkārtojama un par to runāt var bezgalīgi.

Mūsdienu itāļu virtuve it-kā dalās divās daļās. Pirmā - la cucina classica. Tā ir “augstā” virtuve, klasiska, veco aristokrātu mantojums, ar franču kulināro tradīciju ietekmi. Otra - la cucina casalinga. Tā ir parastu mājsaimnieču, zemnieku, turīgāku pilsētnieku vitruve, kuri seko vietējām tradīcijām.

Latvijā ir pietiekami daudz ēstuvju, kuras sevi pozicionē kā itāļu kulinārijas mākslas pārstāvjus.

“Melu detektors” komanda kādā oktobra vakarā devās uz Mūkusalas ielu 71 (t/c Riga Plaza), kurā atrodas restorāns Galleria D’Arte. Sagaidīšana ļoti jauka. Jaunais cilvēks, kurš mums ienākot laipni pasmaidīja un piedāvāja virsdrēbes atstāt ģērbtuvē, aizveda mūs līdz galdiņam un pieklājīgi apvaicājoties, kā mūsu noskaņojums, informēja, ka pie mums tulīt pienāks oficiante un devās sagaidīt nākamos viesus. Pēc maza brītiņa pie mums pienāca simpātiska oficiante un paziņoja ka šovakar apkalpos mūsu kompāniju. Mēs, savukārt, apstiprinājām, ka esam gatavi baudīt vakaru un iedziļinājāmies ēdienkartes piedāvājumā.
Mūsu izvēle -

„Cesare” insalata con gamberi (salāti „Cēzars” ar tīģergarnelēm un avokado).

Mescolare Pizza di Carne (pica ar parmas šķiņķi, itāļu salami, itāļu desiņām, vistas fileju un kazas sieru “Buche).

Pollo alla Parmigiana (vistas fileja kraušķīgā Parmesan siera garoziņā ar dārzeņiem un ceptiem kartupeļiem).

Frutti di mare in padella (grilētu zivju un jūras produktu asorti ar kartupeļu Gratēnu un apelsīnu sulas mērci ar degvīnu).

Fondente di cioccolato (šokolādes fondants ar vaniļas saldējumu).

Apskatīt ēdienkarti
Un te nu mūsu piedzīvojuma aprakstā esam nonākuši līdz mirklim, kad izņemot komplimentus mums īsti nav ko sacīt! Parasti, kad sastopasmies ar nekvalitatīvu preci vai pakalpojumu, mums ir daudz ko teikt. Taču kad viss ir līmenī, tad jau īsti nav ko komentēt…
Kā īpašu plusu vēlamies minēt minimālo sāls daudzumu ēdienos. bet visas garšas bija tā sabalnsētas, ka nevienā brīdī roka nestiepās pēc sāls trauciņa. Mūsuprāt, tā ir liela māksla! Ēdiens bija brīnišķīgs, apkalpošana augstā limenī! Un beidzot mēs ar pārliecību varam teikt - Latvijā ir restorāns, kurā vērts iegriezties!

Viss vakars restorānā bija baudījums un, tikai tagad atceroties tā brīža iespaidus un emocijas, mēs saprotam kāpēc šim restorānam dots tieši šāds nosaukums - Galleria D’Arte. “D’Arte” tulkojumā no itāļu valodas nozīmē “māksla”! Un mākslu darboties virtuvē šajā restorānā pārvalda!

Šim restorānam piešķiram maksimālo vērtējumu - ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ zvaigznes!

Un vēlreiz vēlamies pateikties restorāna darbiniekiem par augsto profesionālo sniegumu un lielisko apkalpošanu!

Mēs noteikti šo restorānu apmeklēsim vēl!

Pagaidām nav komentāru.

Komentēt