Katra saimniece ir profesionālis savā virtuvē. Taču arī profesionāļiem gadās dažas kļūdas, par tām pat neko nezinot. Kļūdaina ēdiena pagatavošana var traucēt iegūt ideālu maltītes garšu un dažos gadījumos pat izrādīties kaitīga jūsu veselībai. Lūk, septiņu kaitīgu ēdienu gatavošanas ieradumu uzskaitījums, no kuriem jums vajadzētu atbrīvoties.
1. Eļļas pārkarsēšana.
Vairākums recepšu sākas ar eļļas uzkarsēšanu katlā vai uz pannas. Parasti tas aizņem maz laika, tāpēc mēs ielejam eļļu, kamēr eļļa uzkarst, mēs darām ko citu. Bieži tas noved pie tā, ka mēs sākam gatavot ēdienu tad, kad eļļa jau piedeg un sāk dūmot. Kad eļļa sadeg vai sāk dūmot, tā sāk noārdīties, iznīcinot vērtīgos antioksidantus, un veidojas kaitīgie savienojumi. Jūs nekaitīgi varat lietot jebkuras taukvielas, sekojot tam, lai tās nepārkarstu un nesāktu dūmot. Taukvielas vajag vienkārši uzsildīt.
2.Pārāk bieža ēdiena maisīšana.
Ir ļoti vilinoši nepārtraukti maisīt ēdienu, lai novērstu tā piedegšanu, taču tas var sabojāt ēdiena garšu. Dažos gadījumos bieža produktu maisīšana neļauj izveidoties gardajai garoziņai. Bieži maisot dārzeņus, jūs salaužat to gabaliņus. Ja vien receptē nav norādes par nepieciešamību ēdienu bieži maisīt, tad labāk izvairieties no šīs darbības.
3. Pārpildīti katli.
Dažkārt ēdiena pagatavošana prasa daudz pacietības. Jūs, protams, variet ieekonomēt laiku, piepildot katlu līdz malām un rezultātā iegūstot viendabīgu putru. Tas pats attiecas arī uz gaļas gatavošanu. Ieliekot katlā vai pannā pārāk daudz gaļas, jūs pazeminiet produkta temperatūru, kas var izraisīt gaļas pielipšanu pie katla vai pannas dibena un vēl virkni citu problēmu. Vislabāk ir produktus gatavot pa daļām, tā jūs iegūsiet daudz labāku ēdiena kvalitāti.
4. Jūs neļaujiet gaļai atpūsties.
Jūs esat izsalkuši un vēlaties apēst steiku, tiklīdz to būsiet noņēmuši no pannas? Pagaidiet! Ļaujiet gaļai nedaudz atpūsties un tad grieziet to gabalos. Kamēr gaļa atpūšas, sula vienmērīgi izplūst pa visu gaļas gabalu, tā jūs iegūsiet daudz sulīgāku ēdienu. Ja jūs gaļas gabalu sagriezīsiet pārāk ātri, sula iztecēs. Nelieliem gaļas gabaliem ir jāatpūšas 5 – 10 minūtes, bet lieliem gabaliem tam ir nepieciešamas apmēram 20 minūtes.
5. Jūs gaļu pirms gatavošanas nomazgājat.
Gaļas mazgāšana palīdz to atbrīvot no gļotām, taču šī procedūra piesārņo izlietni ar baktērijām, kuras potenciāli var izraisīt dažādas saslimšanas. Tā vietā, lai gaļu mazgātu, norīvējiet to ar papīra dvieli.
6. Gatavošana uz pārāk lielas uguns pannā ar pretpiedeguma pārklājumu.
Gatavojot ēdienu pannā ar pretpiedeguma pārklājumu, nelieciet to uz lielas uguns. Augsta temperatūra var izraisīt perfluorogļūdeņražu rašanos tvaiku veidā. Tie var negatīvi ietekmēt jūsu aknu veselību un izraisīt attīstības problēmas bērniem. Ievērojiet to gatavošanas temperatūru, kuru iesaka pannas ražotājs.
7. Metālisku priekšmetu izmantošana ēdienu maisīšanai pannā ar pretpiedeguma pārklājumu.
Metālisku priekšmetu izmantošana var saskrāpēt pannas virsmu. Tas izraisa ne tikai ēdiena piedegšanu, bet arī atbrīvo kaitīgos perfluorogļūdeņražus. Izmantojiet drošus priekšmetus ēdiena maisīšanai.
Pagaidām nav komentāru.