Šobrīd, kad grila sezona pašā plaukumā dažādi šašliki, steiki, desiņas un kupāti nevienu grilētāju vairs nepārsteidz. Tāpēc ir uzņēmumi, kuri piedāvā ko savādāku. Dāmas un kungi! Jūsu uzmanībai - “Dzintars”, siers grilēšanai!
Jauno grilsieru piedāvā SIA “Rīgas Piensaimnieks”. Paši ražotāji par jauno produktu izsakās sekojoši:
Grilsiers „Dzintars” ir siers, kas radīts speciāli grilēšanai un cepšanai - tas karstumā nekūst un nestiepjas kā parastie sieri. Tieši tādēļ to ir ērti pagatavot grilējot vai cepot uz pannas.
Grilsiers ir alternatīva grilētai gaļai vai zivīm, tas lieliski garšo ar svaigiem salātiem vai dažādām mērcēm. Ar Grilsieru „Dzintars” pilnīgi jaunu izskatu un garšu iegūs arī karstmaizes, un tās ir lieliska uzkoda pie alus vai vīna.
Ieraugot šo sieru veikala plauktā roka aiz ziņkāres pati stiepās izmēģināt ko jaunu. Līdz šim sev bijām atraduši sieru, kurš lieliski der grilēšanai, un tas ir “Andrupenes siers”. Un saprotams, ka velējāmies salīdzināt, jo grilēšana ir īpašs pārtikas pagatavošanas veids un ne kurš katrs siers šim procesam der.
Kamēr kūrās ogles - pētījām iepakojumu. Priekš “īpaši attapīgajiem” uz paciņas vien daži simboli ar sausas pannas attēlu, grilu un ugunskuru. Lai arī sevi nepieskaitām pie cilvēkiem, kuri grilējamo produktu redz pirmo reizi, tomēr bija vēlme uz paciņas izlasīt kādu instrukciju - kā rīkoties ar konkrēto produktu, cik biezu griezt, cik ilgi cept un varbūt ar ko kopā lietot. Bet par cik ‘laudis jau senatnē savā starpā sazinājās ar simboliem un zīmējumiem, ķēramies pie gatavošanas balstoties uz intuīciju.
Pats siers ir iesaiņots kartona kastītē un vakuuma plēvē. Īsti nezinājām cik biezās šķēles jāgriež, tāpēc sagriezām tā, kā mums likās pareizāk - apm. 1 cm.
Sieru ievietojām grila restēs un uzcepām, apm. 6 minūtes (bet jāņem vērā ogļu temperatūra). Siers labi tur formu un nekūst. Pēc cepšanas iekšā ir mīksts, apkārt tikko jaušama kraukšķīga garoziņa. Pēc garšas siers atgādina parasto sieru karstmaizītēs, ar patīkamu siera pēcgaršu. Garšoja visiem - gan lieliem, gan maziem. Turklāt siers ēdams gan silts tikko no grila, gan padzisis. Sastāvā, kas norādīts un iepakojuma, neko nelabvēlīgu veselībai neatradām.
Līdz ar to priecājamies par vēl vienu kvalitatīvu produktu, kas parādījies veikalu plauktos. Mūsuprāt, par labu sieru maksāt 7 LVL kilogramā, nav dārgi (335g siera maksā 2,35LVL).
Izstrādājumam dodam četras zvaigznes, vienu zvaigzni noņemam par iztrūkstošo lietošanas instrukciju, jo uz iepakojuma vietas pietiek un ražotāja mājas lapā instrukcija ir publicēta!
Pagaidām nav komentāru.