Lieldienas daudziem asociējas ar olu krāsošanu. Kurš gan neatceras brīžus no bērnības, kad mežā tika salasītas dažādas lapiņas un zariņi un citas dabas veltes. Olas tika apviļātas putraimos, griķos, auzu pārslās un citās pārtikas piedevās. Šoreiz piedāvājam jums vēl dažus pārbaudītus ieteikumus, kā olas nokrāsot košās krāsās.
Tumši brūnā krāsa.
Proporcijas krāsai:
2 tējkarotes šķīstošās kafijas, 0,5 L ūdens, 1 ēdamkarote 6 – 9% etiķa.
Šokolādes krāsa.
Izšķīdiniet kafiju ūdenī, kuram ir pievienots nedaudz sāls, pievienojiet etiķi un šajā šķīdumā novāriet olas.
Gaiši zaļā krāsa.
5 ēdamkarotes kaltētas nātres, 0,5 L ūdens, 1 ēdamkarote 6 – 9% etiķis.
Kaltētās nātres 15 min jānovāra, tad novārījumu izkāsiet, pievienojiet etiķi, ielieciet olas un vāriet 1 stundu. Ja ūdens novārās, tad tas ir jāpielej tik daudz, lai ūdens olas pārsegtu, tad olas nokrāsosies vienmērīgi. Ja tomēr nevēlaties pievienot ūdeni, tad olas ik pa laikam ir jāgroza. Pēc vārīšanas olas vēl uz pusstundu atstājiet novārījumā, lai krāsa būtu piesātinātāka. Vēl, lai olas nokrāsotu zaļā krāsā, variet izmantot spinātus. Katliņā ar ūdeni iegrieziet pēc iespējas vairāk spinātu, ielieciet olas un vāriet.
Zeltainā, dzeltenā, viegli oranžā krāsa.
2 ēdamkarotes kurkuma, 0,5 L ūdens, 1 ēdamkarote 6 – 9% etiķa. Katliņā ar ūdeni ielieciet olas, kurkumu un pievienojiet etiķi. Vāriet līdz olu gatavības pakāpei. Ja vēlaties iegūt oranžu vai sarkanīgu krāsu, tad pievienojiet vairāk kurkuma.
Lai krāsainas un līksmas Lieldienas!
Pagaidām nav komentāru.