Burgeri šobrīd ir modē, taču daudzi tos uzskata par neveslīgu ēdienu. Ir dažas viltības, kuras palīdzēs tev uztaisīt tādu burgeru, kuram nav nekāda sakara ar kaitīgo un neveselīgo ēdienu..
1.
Jebkura burgera galvenā sastāvdaļa - kotlete. To labāk gatavot no liesas liellopa gaļas, zivs vai vistas. Lūdzu ievēro, ne maizi, ne olas maltai gaļai pievienot nevajag. Lai kotlete nebūtu sausa, ievēro parastus nodacījumus. malto gaļu labāk gatavot pašam, tad tu precīzi zināsi, ka tur nav nekā lieka. Lai kotlete saglabātu savu sulīgumu tā ir jātaisa no sasmalcinātas gaļas. Vai arī uzliec gaļas maļamajai mašīnai vislielāko uzgali, samal gaļu, pievieno svaigi maltus piparus (sāli labāk pievienot pirms cepšanas), pievieno sinepes un sasmalcinātus sīpolus. Šef-pavāri iesaka pievienot nedaudz alus - tad gaļa nebūs pārāk sausa. gatavu malto gaļu ieliec ledusskapī uz pāris stundām. Tad izveido kotletes (to biezumam nevajadzētu pārsniegt 2,5cm) un atkal masu uz pusstundu ieliec ledusskapī, tad cepšanas laikā kotletes neizjuks. Cep kotletes pannā ar biezu apakšu uz diezgan lielas uguns bez vāka, eļļu var neliet. Kotletes būs gatavas apmēram pēc 5-6 minūtēm. kad kotletes būs gatavas, noņem tās no pannas un ļauj atdzist.
2. Maizīte.
Tai jābūt no pilngraudu miltiem, pietiekami cietai. Pirms likt kopā burgeri, bulciņu vajag izkarsēt cepeškrāsnī vai uz grila (var pārkaisīt ar sāli un pipariem). gatavas bulciņas “ar mūžīgu derīguma termiņu” no lielveikalu saldētavām profesionaļi nerekomendē.
3. Dārzeņi.
Uz dārzeņu rēķina burgeri var pagatavot gan garšīgāku, gan veselīgāku. Pievieno kraukšķīgas salātu lapas, sulīgu tomāta šķēli, sīpolu, brokoli, svaigu vai marinētu gurķi. Principā, dārzeņi var būt jebkādi, galvenais, lai izvēlētie dārzeņi sader ar gaļu.
4. Mērce.
Tā nedrīkst būt ne pārāk šķidra (savādāk bulciņa izmirks), ne pārāk trekna (lai neuzņemtu liekas kalorijas). Sabiedriskās ēdināšanas iestādēs par mērces pamatu izmanto majonēzi. To viegli var aizvietot ar dabīgo jogurtu, kuram pievieno tomātu mērci vai sinepes. Variantu daudz - ar olīveļļu, svaigiem zaļumiem un ķiplokiem, vīna etiķi, augļu vai ogu salsu, gvakamole utt.
5. Salikšana.
Burgera salikšanas kārtība var būt jebkāda, bet ir savi knifi. Nesmērē ar mērci abas maizes daļas, apsmērē tikai augšējo daļu un kotleti, lai būtu sulīgāk. Tātad: apakšējā maizītes daļa, salātlapa, tad kotlete, pārējās burgera sastāvdaļas un augšējā maizītes daļa. Lai burgers neizjūk, to var sastiprināt ar koka irbulīti.
6. Piedevas.
Burgers - diezgan sātīgs ēdiens, taču klāt var pasniegt arī piedevas. Parasti tie ir frī kartupeļi, bet mēs piedāvājam pasniegt klāt dārzeņu salātus. Ja ēdīsi burgeri ar dārzeņu salātiem (īpaši no zaļām salātlapām un kāpostiem), tad cukura līmenis asinīs celsies lēnām, līdz ar to parastie ogļhirāti ne tik aktīvi pārvēršas par taukiem. Nekā kopīga ar ātro ēdināšanu.
Ieteikumus burgera pagatavošanā piedāvā Grilētāju Bŗālība eksperti.
Foto:stockfood.com
—
Labi sader ar kādu alu
Un mēs pat zinam par kādu alu tu runā! 😉