Produktu saldēšana ir pats vieglākais un ātrākais veids, kā saglabāt iegūto ražu ziemas mēnešiem. Pareizi sasaldēti augļi un dārzeņi ir daudz veselīgāki par tiem, kas ziemas periodā ir nopērkami veikalos un tirgū svaigā veidā.
Izvēlieties tikai svaigus, neiebojātus un nesaspiestus augļus un dārzeņus. Jo mazāks laiks ir pagājis no novākšanas brīža līdz saldēšanai, jo labāk. Nezaudējot savu kvalitāti un uzturvielas ogas, sēnes, zaļumi un zaļumi saglabājas ne ilgāk kā 12 stundas, pipari un tomāti – ne ilgāk par 24 stundām.
Ieekonomējiet vietu saldētavā. Lielos tomātus pāgrieziet uz pusēm. Baklažānus grieziet gareniski plānās “mēlītēs” un tad salieciet tās vienu virs otras stabiņā. Sēnes pirms saldēšanas ielieciet verdošā ūdenī – tās sarausies.
Trauslās ogas (kazenes, zemenes, jāņogas, upenes) saldējiet, saliekot tās vienā kārtā uz cepešpannas, silikona dēlīša vai lēzena šķīvja. Tad, kad ogas būs sasalušas, saberiet tās celofāna maisiņā un ielieciet atpakaļ saldētavā.
Vienā maisiņā lieciet tieši tik daudz augļu, ogu un dārzeņu, cik jums būs nepieciešams vienai gatavošanas reizei. Pretējā gadījumā jums nāksiet lauzīt galvu, ko iesākt ar atkusušo pārpalikumu. Nekādā gadījumā nedrīkst otrreiz sasaldēt atkusušos augļus un dārzeņus.
Augļus un dārzeņus glabājiet atsevišķā saldētavas atvilknē. Jo, ja jūs tos novietosies blakus zivīm, tad tie smaržos pēc zivs.
Atkausējiet sasaldētos produktus ledusskapja apakšējā plauktā. Jo lēnāk tie atkusīs, jo kārdinošāki izskatīsies.
Eksperimentējiet ar sasaldētām ogām un zaļumiem, izmantojot ledus formiņas. Ielejiet ledus formiņās sulu vai ūdeni, katrā ielieciet vienu vai divas odziņas un jūs iegūsiet brīnišķīgus ledus kubiņus kokteiļiem.
Pagaidām nav komentāru.