Par kotletītēm runājot- tas vārds, lielākajā daļā valstu, apzīmē gaļas (liellopa vai cūkas) šķēli ar kauliņu. Franču vārds "cotelette", angļiem cutlet, fričiem kotellet, austrieši kotleti nosauca vienkārši par šniceli, tad arī vācieši vārdu "kotellet" nomainīja uz "schnitzel". Mums zināmās maltās gaļas kotletes, radās Krievijā 18.gs sākumā (tas ir saistīts ar gaļas maļamo mašīnu izgudrošanu), sākotnēji sauktas par "malto kotleti" (līdzīgi kā maltais bifšteks, maltā šnicele), vēlāk vārds "maltais" tika atmests un piedzima kotlete:) Pastāv versija, ka par to vārdu "kotlete", ko mēs tagad saprotam, kā ceptu maltās gaļas plācenīti vai bumbu, ir jāpateicas Kijevas kotletei. Bet, ej nu sazini, tā ir tikai versija, bet pamatojums tai ir. Arī tagad Vācijā, tas ēdiens, ko mēs saucam par kotletēm, ir ļoti populārs, bet tiek saukts par "frikadelle". Lūk, tādēļ teikšu, ka apgalvojums "kotletē nevar būt nekas pildīts, jo tad tā vairs nebūs kotlete", ir galīgi aplams. Es vien sniedzu nelielu ieskatu kotlešu vēsturē.
Kas man patika šajā receptē- ļoti sen, šajā portālā, nebiju redzējis korektu recepti, tādu, pēc kuras ēdienu gatavojot, tas nebūs ārā jāmet. Ar šo recepti viss ir štokos, tas priecē.
Pildītas vistas gaļas kotletes
Pievienot komentāru
Populārākais šodien