Eleganta recepte:))) novāri makaronus, cīsiņus gareniski krustā iegriez, uzmet uz pannas- rau "astoņkājīši" gatavi:))) Nu, super! Cāļa virtuves recepte pirmklasniekiem? Ak jā, tas "parmezaans" tak smalkumu piedod, ne? Atļaušos jums pateikt, ka latviski tas ir Parmas siers, ne "parmezaans" un receptes nosaukums- Vārīti makaroni ar cīsiņiem, ko, ja vēlies, vari pārkaisīt ar jebkuru, sarīvētu sieru- ementaaleru, tilziiteri, gaudu, krievijas vai holandes.
Par Parmas sieru, ko jūs, smalkumam dēvējat par "parmezaanu"- tas Latvijā ir dārgs un, līdz ar to, arī smalks. Eiropā itāļu sieri ir lētākie. Nekotējas. Šveices, Dānijas, Holandes, Austrijas siers, var maksāt arī 20€/kg un vairāk. Pat Anglijas un Francijas siers. Bet, ne siers no Itālijas. No kurienes ir izzīsts Parmas siera "smalkums"? No Krievijas, viņiem patīk svešvārdi, parmezan tiek pieminēts turpat visās, krievu TV receptēs, jo tas tak ir parmezaans!!! Nešaubīgi labākais:) bet, ja krievs, neko smalkāku par Parmas sieru nezina, tas nenozīmē to, ka tas siers ir vislabākais. Cilvēki, ja kārtējā receptē tiks prasīts "parmezaans", ziniet, jūs vēsi varat tā vietā pierīvēt holandes vai krievijas sieru. Starpības nebūs!
Makaroni ar siera mērci un cīsiņu astoņkājīšiem
Pievienot komentāru
Populārākais šodien