Vēl sasaldētu fileju ierīvēt ar sāli??? Recepte saucās "nogalini zivi vēlreiz":)
Ja vēlies mazsālīt zivi, vienalga, skumbrija, forele vai lasis, zivs nedrīkst pat būt bijusi sasaldēta, tikai atdzesēta. Pērkot atdzesētu zivi, pēc skata nevar noteikt to, vai tā nav bijusi sasaldēta, to redzēsi sasālot- ja nākamajā dienā mazsālītā zivs būs krietni atsulojusies, tātad būs bijusi sasaldēta- atdzesētai zivij šķidruma nebūs. Bet, ja tu sāli "Vēl sasaldētu fileju", zivs peldēs ūdenī! Par pašu sālīšanu- vienai zivij 1 tk piparu, 2 cukura, 3 sāls? Trijām zivīm pietiek! Un tās proporcijas? Viena karote piparu? Sāls un cukura proporcijas ir 3 pret vienu (cukuru var pat vēl mazāk), mellie pipari pēc izvēles, citronu sulai NAV jābūt (zivi mazsālām, ne marinējam), citrona šķēlīti uzliec jau mazsālītai zivij. Mazsālot zivi, ieber mazā bļodiņā sāli, biškiņ cukura un piparus, samaisi, ierīvē filejas- atlikušo sāli, piparus, izmantosi citos ēdienos. Par to pārtikas plēvi- priekš kam tā? Un nav minēts būtiskākais- ar sāli ierīvētu zivs fileju, obligāti ir jāliek gaļu pret gaļu- pirmā fileja ar ādu uz leju, otrā, nosedzot pirmo, ar ādu uz augšu, ja ir vairākas zivis, tas pats- āda uz leju, gaļa kopā, āda uz augšu. Un bļodā, kurā tiek kārtota zivs, zivij šķīvīti virsū un nelielu slogu- var pāris konservu bundžas, akmeni, jeb puslitra burciņu ar ūdeni- jebko, kam ir svars. Slogam ir jābūt vismaz četras stundas, tad to var noņemt. Vienkārši likumi zivs sālīšanai.
Iesaku dāņu cukura vietā var lietot jebkuŗu nezināmas izcelsmes medu, jo tad mazsālītās zivs konsistemnce no putrveidīgas pārtop par marmelādveidīgu - medū ir želeveida konsistences afrodīziji.
Mazsālīta skumbrija mājas gaumē
Pievienot komentāru
Populārākais šodien