Kura ražotāja šašliku izvēlēties?

Vasara - piemērots laiks dažādām aktivitātēm ārpus mājas. Un īpaši vasarā milzu baudījumu mums sniedz pusdienas ģimenes un draugu lokā pie dabas krūts. Grilēšana ir kļuvusi par neatņemamu nedēļas nogales pasākumu un īpaši vasaras sezonā marinētu gaļu piknikiem piedāvā vai katrs gaļas pārstrādes uzņēmums. Taču, cik kvalitatīvs ir spainīšos iegādājamais produkts? Tā nu sanāca, ka […]

Lasīt vairāk →

“Tīģerīši”. Cīsiņi bērniem?

Desām un desiņām ir sena vēsture. Pirmā informācija par cīsiņu priekštečiem atrodama gandrīz divus tūkstošus gadu senā vēsturē. Iespējams, tajos laikos desas un cīsiņi vēl nebija ieņēmuši tās formas un veidus, kādus mēs tos redzam šodien. Skaidrs, ka arī desu daudzveidība bija krietni mazāka par šodien pieejamo.Tomēr desas bija. Pēdējo gadsimtu laikā desas ir kļuvušas […]

Lasīt vairāk →

Provansas majonēze

Nav precīzi zināma vārda “majonēze” izcelsme franču valodā. Larousse Gastronomique (1961) uzskata, ka tas ir cēlies no senā franču vārda «moyeu», kas nozīmē “olas dzeltenums”. Pastāv arī citas versijas, pārsvarā ar leģendām apvītas un balstītas uz dažādu vēsturnieku minējumiem. Viena no versijām vēsta: Vārds “majonēze” ģeogrāfiski saistīts ar Maon pilsētu - spāņu salas Menorka galvaspilsētu. […]

Lasīt vairāk →

Maggi pret Knorr

Gandrīz vai katras saimnieces virtuvē ir atrodama rīvmaize. Bet saimnieces, tāpat kā situācijas, mēdz būt dažādas. Ir cilvēki, kuri domā, pat ir pārliecināti, ka pašiem sagatavot un pat gatavot viņiem neatliek laika. Šādiem cilvēkiem pat rīvmaize tiek piedāvāta īpaša. Šoreiz izmēģinam īpaši vistas gaļai paredzētu un simpātiskā paciņā iepakotu rīvmaizi. Šādu smalku produktu kā aktualitāti […]

Lasīt vairāk →

” Kika” piedāvā…

Tendence vienkāršam produktam piešķirt interesantu nosaukumu ir novērojama diezgan bieži. Jebkurš cilvēks jūtas īpašs un labprātāk uz sava galda redz īpašus ēdienus. Kāpēc gan pirkt to pašu banālo vistas fileju, ja mazliet piemaksājot varam saviem vēdera priekiem iegādāties cāļa fileju Taizemes gaumē vai Singapūras gaumē?! Tikai atklāts paliek jautājums - vai nosaukums mainīs ēdiena garšu? […]

Lasīt vairāk →

Karstais Ziemas dzēriens

Karstvīna lietošanas ieradumi ir daudz-maz izpētīti un ir skaidri zināms, ka karstvīna dzeršanas tradīcijas pie mums nākušas no Vācijas. Sākotnēji tos gatavoja ārā un tos baudīja Ziemassvētku gadatirdziņu apmeklētāji. Vācu nosaukums “Glühwein” nozīmē “kvēlojošs” jeb ” karsts vīns”. Taču karsto bezalkoholisko dzērienu izcelsme ir visai neskaidra. Nav tā precīzi zināms, kurā valstī un kam tad […]

Lasīt vairāk →

Dabīga maize. Vai tiešām?

Mūsdienās 80% produkta, ko pārdod ar nosaukumu “maize”, pazīstam kā “sagrieztu un iesaiņotu”. Maize ir viens no produktiem, kuram ir neskaitāmas variācijas - baltā, rupja maluma, iesala, daudzgraudu, plaucētā vai ar paaugstinātu enerģētisku vērtību. Pērkot recepšu pagatavošanai iztrūkstošos produktus ievēroju maizi, kurai uz iepakojuma rakstīts “Dabīgs produkts”. Arī iepakojuma vizuālais noformējums uzrunāja un roka pati […]

Lasīt vairāk →

Adžika. Īsta un ne visai.

Mēs ne velti nolēmām izpētīt, kas tad mūsu veikalu plauktos ir atrodams. Izrādījās zili brīnumi! Sākās viss ar to, ka pirms kāda laiciņa ieraudzījām veikalā burciņu ar uzrakstu ” Adžika” un nopirkām. Mūsu vilšanās bija liela, jo saturs ne tikai nelīdzinājās klasikai mērcei, bet vispār nebija asa. Tāpēc nolēmām izpētīt vai kāds no mūsu ražotājiem […]

Lasīt vairāk →

Pašmāju kāpostu tīteņi

Šoreiz melu detektoram pakļāvām “Pašmāju kāpostu tīteņus” no MAGGI. Kādu laiciņu iepriekš noskatījāmies reklāmu pa TV un nolēmām izmēģināt. Jo vienmēr pārņem zināmas šaubas par faktu, ka izberot saturu no paciņas var sanākt kāds ēdiens, kas būs līdzvērtīgs mājās gatavotam. Sāksim ar to, kas tad ir mājās gatavoti kāpostu tīteņi. Receptes saknes nāk no poļu […]

Lasīt vairāk →