Aukstā gaļa sievietēm un aukstā gaļa vīriešiem

Aukstās gaļas “vecvectētiņš” ir pats parastākais gaļas buljona novārījums, kuru ļaudis ir gatavojuši jau no seniem laikiem. Kad gaļas buljons atdzisa, tas pārvērtās biezā, staipīgā masā. Tas notiek, pateicoties, dzīvnieku gaļā un kaulos esošajām īpašajām želejveida vielām. Taču šī īpatnība drīzāk bija ar mīnus zīmi. Lai atbrīvotos no staipīguma, buljons katru reizi bija jāsilda no […]

Lasīt vairāk →

“Skrundas Muiža” - vieta, kas neatstās vienaldzīgu

Kādā no rudenīgajām nedēļas nogalēm darba gaitas mūsu “Melu detektors” komandu bija aizvedušas uz Kurzemi. Ņemot vērā faktu, ka šajā pusē tik bieži neciemojamies, tika nolemts papētīt sīkāk gan atpūtas iespējas šajā pusē, gan, protams, mūs īpaši interesējošo tēmu - ko garšīgu šajā Latvijas novadā var nobaudīt. Atverot Skrundas novada mājas lapu pirmajā vietā rotājas […]

Lasīt vairāk →

Espresso Rīga - vieta kur entomologiem pulcēties

Kādā no rudenīgajām sestdienām apmeklējām gadatirgu Doma laukumā - tirdziņš bija līmenī! Taču mūsu stāsts nebūs par gadatirgu, bet par kādu kafejnīcu pašā Vecrīgas sirdī. Šajā kafejnīcā nebijām bijuši, bet garām šai vietai ceļš vedis ne reizi vien. Kafejnīca atrodas Teātra ielā 12 un tās skanīgais nosaukums “Espresso Rīga” iedrošināja pusdienās iegriezties tieši šeit. Paši […]

Lasīt vairāk →

Bārs/restorāns stacijas pulkstenī “NEO”

Gardēži - ceļotāji, kuri meklē īpašas vietas lai palutinātu savas garšas kārpiņas, jau ir informēti par restorāniem, kuri izvietoti dažādās pasaules malās un iekārtoti augstākajās pilsētas būvēs/ Piemēram, Kualalumpurā restorāns iekārtots 283 metru augstumā. Turklāt, platforma, kurā iekārtots restorāns, rotē ap savu asi. Šanhajā restorāns “Austrumu Pērle” iekārtots 267 metru augstumā. Irānā augstākajā ēkā “Borgia […]

Lasīt vairāk →

Cīsiņi bērniem.Toreiz un tagad

Cīsiņi (fr. saucisse) — desas izstrādājums, kuru gatavo no maltas vārītas putnu vai dzīvnieku gaļas. Prakstiski, cīsiņš ir miniatūra desa, tikai atšķirībā no klasiskas desas parasti tiek termiski apstrādāts (vārīšana, cepšana). Resns īss cīsiņš tautā pazīstams kā sardele. Cīsiņus kādus mēs redzam tos šodien izgudroja miesnieks Johans Laners (1772—1845), kurš pārcēlās uz dzīvi no Frankfurtes […]

Lasīt vairāk →

Lauris Aleksejevs aicina kļūt par šefpavāru

Kas gan var būt labāks siltā saulainā dienā par izbraucienu pie dabas un uz oglēm ceptas gaļas un dārzeņu baudīšanu? Šoreiz “Melu detektors” komanda, dodoties piknikā ārpus pilsētas, nolēma grila restēm un garšu kārpiņām pameklēt kādu īpašāku produktu. Un ziniet, ja cītīgāk apskata veikalu plauktus, tad šo-to neikdienišķāku var arī atrast! Šoreiz uzmanību pievērsām atraktīvā […]

Lasīt vairāk →

Katram savs saldējums - kādu saldējumu izvēlēties?!

Pētot bibliotēkā un internetā pieejamo informāciju par saldējuma rašanos nākas atzīt - īsti skaidra šī aukstā deserta rašanās tomēr nav. Aprakstītie fakti nav viennozīmīgi vērtējami un mums nākas izskatīt vairākas saldējuma rašanās versijas. Vieni vēsturnieki (iespējams, paši pārstāv dzelteno rasu) apgalvo, ka saldējums radies Ķīnā. Tur jau 2000 gadus pirms mūsu ēras iedzīvotāji kā īpašu […]

Lasīt vairāk →

Ātrās ēdināšanas restorānu tīkls Subway

Subway ir ātrās apkalpošanas restorānu tīkls, kurš strādā pēc franšīzes principa. 2011. gada februārī Subway bija lielākais sabiedriskās ēdināšanas tīkls pasaulē. Restorāna galvenie produkti ir sviestmaizes un salāti. Firmas oficiālais nosaukums ir Subway, kura piedāvā Doctor’s Associates, Inc. Franšīzes pakalpojumus. Firmu 1965.gadā nodibināja Freds DeLuka (angl. Fred DeLuca). 2013.g. 23. novembrī uzņēmums jau bija atvēris […]

Lasīt vairāk →

Maggi Idea Papyrus - laba ideja, bet izpildījums?

Maggi Idea Papyrus. Inovatīvs risinājums - cepampapīrs ar speciālu virsmu, kas pārklāts ar garšvielu un garšaugu maisījumu. Pateicoties tam gaļa cepsies savā sulā, kā arī pilnībā uzsūks garšvielu un garšaugu aromātu un garšu. Tagad par visu pēc kārtas. 2014. gada 12. martā saņēmām e-vēstuli no Big Idea Group. Vēstules saturs sekojošs: Labdien! Esam Jūs izvēlējušies, […]

Lasīt vairāk →