Saldēta maltīte no “RIMI”

“RIMI” gluži kā vairāki citi lieli uzņēmumi izveidoja privātu preču zīmi “RIMI”. Rimi privātās preču zīmes produktus Latvijā sāka ieviest 2001. gadā, piesaistot ražotājus gan no Latvijas, gan Eiropas, kā arī citām vietām pasaulē. “Katrs Rimi produkts ir veidots ar lielu gādību, lai Jums un Jūsu ģimenei sniegtu augstvērtīgus un gardus produktus. Sadarbībā ar lielākajiem […]

Lasīt vairāk →

Cāļa filejas gabaliņi no “Tallegg”

Jebkurš ārsts vai dietologs jums pateiks, ka cilvēkam obligāti jāēd gaļas produkti! Turklāt, vistas gaļu tie ieteiks lietot pārtikā vairāk, nekā jebkuru citu gaļas veidu. Šodien papētīsim kādas ir vistas gaļas labās īpašības un kāds kaitējums. Kā pozitīvu jāmin fakts par vistas gaļas sastāvā esošo olbaltumu, kas mūsu veselībai ir ļoti nozīmīgs. Turklāt, vistas gaļa […]

Lasīt vairāk →

Cepeši svētku galdam piedāvā “NOO Cepeškungs”

Cepeškrāsnī cepta gaļa - ir ļoti garšīgs un veselīgs ēdiens. Veikalos piedāvājums šajā sektorā, īpaši uz svētkiem ir visai plašs. Milzum daudz ir arī gaļas pagatavošanas veidu un katrs veids piedod gaļai unikālas garšas īpatnības. Gaļas cepšana cepeškrānī ir darbietilpīgs process, tapēc daudzās mājās šādu ēdienu gatavo tieši uz svētkiem. Karsta cepeškrāsnī pagatavota gaļa - […]

Lasīt vairāk →

Mājas kotletes no Mammas virtuves?!

Sakotnēji ar vārdu “kotlete” apzīmēja pagatavotu gaļas gabalu uz kaula, pārsvarā uz ribas kaula. Vārds “kotlete” (fr. côtelette) cēlies no franču vārda côte — riba. Pats ēdiens pirmo reizi minēts eiropiešu ēdienkartē. No XIX. gadsimta beigām kulinārajās grāmatās tika minēts jēdziens “malta kotlete”, kas saglabājās arī XX. gadsmitā. Pirmajā Padomju laika pavārgrāmatā “Книгa о вкусной […]

Lasīt vairāk →

Galleria D’Arte

Itāļu vitruve ir populāra un iecienīta visā pasaulē pateicoties tādiem ēdieniem kā pica, spageti, pesto, tiramisu, kapučino un daudzi citi. Katrā reģionā ir savas ēdienu pagatavošanas tradīcijas. Itāļu virtuves pamatā ir daudzu gadsimtu tradīcijas, kuras vēsturiski ietekmējuši grieķi, romieši, bizantieši, etruski, švābi, ķelti, arābi, langobardi un citas tautības, kuras kādreiz apdzīvoja Itāliju un iespaidoja tās […]

Lasīt vairāk →

Kijevas kotlete - iegādāties vai gatavot?

Kijevas kotlete - kotlete, kuru gatavo no rūpīgi izklapētas vistas filejas, kurā ietīts auksta sviesta gabaliņš un zaļumi. Sākotnēji sviestu filejā ieklapēja ar gaļas āmurīti, kas padarīja filejas garšu maigāku. Vēlāk šo procesu veinkāršoja. Gatavai Kijevas kotletei jābūt ovālas formas, apsmērētai ar olu un apviļātai rīvmaizē. Tad to cep lielā eļļas daudzumā. Kotletē var būt […]

Lasīt vairāk →

Kas tas Burgers ir un vai to vajag ēst?!

Kas tas burgers? Daudzi cilvēki ir pārliecināti, ka burgers ir kaut-kas ātri pagatavojams un ļoti-ļoti neveselīgs. Savukārt, aizvien vairāk dažāda limeņa ēstuvju ēdienkartēs tiek piedāvāti burgeri. Katra ēstuve, kura iekļāvusi burgerus savā ēdienkartē, apgalvo, ka tieši šeit jūs iepazīsiet īsteno burgera garšu un tieši šajā vietā burgeri tiek gatavoti tieši jums. Taču sāksim ar ieskatu […]

Lasīt vairāk →

Cēzara salāti “Maxima” gaumē

Cēzara salāti - ziemeļamerikāņu virtuves populārākā recepte. Klasiskajā versijā galvenās sastāvdaļas ir kviešu grauzdiņi, romiešu salāti, rīvēts Parmezāns un tas viss tiek pārliets ar īpašu mērci, kas arī ir salātu odziņa. Cēzara mērces pamats - svaigas olas, kuras 1 min. notur verdošā ūdenī un atdzesē. Tad tās puto ar olīveļļu, pievienojot ķiplokus, Vusteršīras mērci un […]

Lasīt vairāk →

Maltās gaļas cepetis *Mājas gaumē*

Gaļas patēriņš katrā valstī var būt stipri atšķirīgs. Tas ir atkarīgs no sociālo, ekonomisko, politisko, reliģisko un ģeogrāfisko jautājumu ietekmes. Kopējais gaļas patēriņš pasaulē pieaug, kas izskaidrojams ar to, ka pieaug arī cilvēku skaits. Pēdējos četrdesmit gados gaļas patēriņš ir trīskāršojies. Pēc 2004. gada datiem no patērētās gaļas aptuveni 38% bija cūkgaļa, 30% — putnu […]

Lasīt vairāk →