Sestdienu un svētdienu rītos visi uz branču!

Brančs (angl. brunch, radies apvienojot divus vārdus breakfast un lunch) ir britu studentu slengs. ASV un Eiropā – ēdienreize, kas apvieno brokastis un lenču. To pasniedz laika posmā starp plkst. 11 un 16. Branča laikā bauda karstus, bet vieglus ēdienus. Bieži vien ēdienkartē tiek iekļauts vīns. Šo ēdienreizi ietur brīvā un vieglā atmosfērā ar devīzi […]

Lasīt vairāk →

SMALL PIZZA - restorāns?

Kā daudzi Rīgas iedzīvotāji un viesi, izdzirdot par regati “The Tall Ships Races”, arī mūsu ģimene devās apskatīt buriniekus. Pasākums patiesi izrādījās interesants un apmeklējuma vērts. Kad bijām krietnas 4 stundas skatījuši buriniekus, apmeklējuši amatieru tirdziņu un bērni izspēlējušies bezmaksas atrakcijās, nolēmām kādu apēst… Uz vietas gan bija iespēja iegādāties eļļā ceptu kartupeļa spirāli, čipšus, […]

Lasīt vairāk →

Kečups. Kādu izvēlēties?

Amerikāņu psiholoģe Donna Davsone (Donna Dawson) apgalvo, ka ar kečupa palīdzību varot noteikt cilvēka personību. Donna secinājusi: cilvēki, kuri enerģiski “izkrata” no pudeles uz šķīvja daudz kečupa, bieži ir sistemātiski un uzticami, bet viņi var būt pedanti un šādiem cilvēkiem netīkot pārmaiņas ; ambicozi cilvēki lej kečupu pašā šķīvja vidū; radoši cilvēki var ilgstoši sēdēt […]

Lasīt vairāk →

Latvieša sirds itāļu virtuvē

Ravioli ir makaronu izstrādājums (itāļu pastas paveids) no plānas mīklas ar dažādu pildījumu. Daudzi cilvēki itāļu ravioli pielīdzina krievu pelmeņiem vai ukraiņu vareņikiem. Līdzība patiešām pastāv. Bet ar ko tad ravioli atšķiras no pelmeņiem un vareņikiem? Pirmkārt, ar savu formu (kvadrātveida, trīsstūra, pusmēness vai elipses forma). Otrkārt, ravioli nekad negatavo saldēšanai. Tos vienmēr pasniedz uzreiz […]

Lasīt vairāk →

Mazkaloriju šprotes - mārketinga triks?

Aplūkojot veikala plauktus jo vērīgi mūsu sadaļas “Melu detektors” darboņi pamanīja šprotu bundžiņas ar dīvainu un pirmajā brīdī pat neticamu uzrakstu - “Mazkaloriju Šprotes”! Ēhe, draudziņ, tas jau nu noteikti tikai kārtējais mārketinga speciālistu triks! Par šprotēm tomēr šo-to zinām un esam jau šo segmentu pētījuši (esam stāstījuši arī jums - “Melu detektors” - Zelta […]

Lasīt vairāk →

Pelmeņi “Spilventiņi” no RGK

Katrā ģimenē ir vismaz viens cilvēks, kuram uzdodot jautājumu “Vai vēlaties pelmeņus?”, atbilde būs īsa un momentā “Protams!”. Pelmeņu popularitāte Latvijā nav tik milzīga kā Ķīnā un Krievijā, taču šis pusfabrikāts arī pie mums ir diezgan pieprasīts. Krievijas pilsētā Iževskā 2004. gadā pat tika uzcelts piemineklis pelmeņiem. Pelmeņi cenas ziņā nav nekāds ekskluzīvais produkts, taču […]

Lasīt vairāk →

Cālis cepšanai cepeškrāsnī

Kādu laiku mūsu “Melu detektors” laboratorijā notika remontdarbi un neviens pētījums netika veikts. Bet te kādu dienu mūsu uzmanību pievērsa A/S”Rīgas Miesnieks” vistas gaļas produktu līnijas “Kika” izstrādājums “Cālis cepšanai cepeškrāsnī”. Uzreiz gan vēlamies nomierināt Latvijā ražoto preču fanus, nav pamata gavilēm. A/S”Rīgas Miesnieks” tikai pasūtītāja lomā. Ražotājs mūsu igauņu kaimiņi “Tallegg”, bet pie tā […]

Lasīt vairāk →

Vieta kur vairāk saules

18. novembris. Visa Latvija ballējas. Viena no retajām dienām, kad sabiedriskais transports ir bezmaksas. Varētu jau izmantot šo Rīgas Domes labvēlību un pavizināties ar tramvaju vai trolejbusu no viena galapunkta līdz otram. Taču ko mēs rakstītu šajā sadaļā? Tāpēc nolēmām doties un baudīt! Ņemot vērā tumšo novakaru un visai nemīlīgos laika apstākļus radās vēlme doties […]

Lasīt vairāk →

Zelta zivtiņas - šprotes.

Vēstures fakti liecina, ka pirmās šprotes Krievijas galma vajadzībām tika gatavotas tieši Rīgā. Vai arī šodien varam teikt, ka Latvija ir vadošā šprotu ražošanas lielvalsts? Faktus par tirgus sadalījuma izpēti atstāsim analītiķiem un pētniekiem, bet mēs padalīsimies ar dažiem faktiem par šprotēm un, galvenais, pacentīsimies noskaidrot labākās šprotes svētku galdam, jo piedāvājums veikalu plauktos ir […]

Lasīt vairāk →