Par mums     Reklāmdevējiem     Portfolio     Kontakti    
Bon Appetit
  • Porcijas: 4
  • Pagatavošanas laiks: 30 minūtes

Kartupeļu biezputra ar sinepēm un desiņām

Dāņu virtuves pazīstamāko ēdienu vidū ir īpaši pagatavotas sviestmaizes smørrebrød, vārīti vai cukurā apbrūnināti kartupeļi, vārīti sarkanie kāposti, cūkas vai pīles cepetis un, protams, gaļas bumbiņas Frikadeller. Arī kartupeļu biezputra ar sinepēm un desiņām ir ēdiens, kuru Dānijā gatavo vai katrā ģimenē.
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 2-4
  • Pagatavošanas laiks: 30 minūtes

Kartupeļu sacepums ar šampinjoniem

Kartupeļi,siers un sēnes.Kādās tikai kombinacijas šieprodukti netiek gatavoti un katrā ēdienā tie pa savam ir lieliski. Pagatavojiet un nogaršojiet, iespējams tieši šī recepte kļūs par biežu viesi jūsu virtuvē.
  • Sarežģītība: viegli

Kartupeļu daiviņas ar sieru un bekonu

Par kartupeļu dzimteni tiek uzskatīta Dienvidamerika, Peru, Bolīvijas un Čīles reģions, kur jau pirms vairāk kā 10 000 gadiem (pēc citiem avotiem jau pirms 14 000 gadiem) senās indiāņu ciltis šo kultūraugu ir audzējušas pārtikai. Iespējams, ka Eiropā kartupeļi atceļojuši tieši no Čīles ar spāņu ceļotāju vai tirgotāju palīdzību 16. gadsimta otrajā pusē.
darzabagatiba.lv
  • Sarežģītība: ļoti vienkārši

Dārzeņu kēkss

Šobrīd ir īstais laiks gatavot dažādus ēdienus no dārzeņiem, dažādi suatējumi un zupas jau pagatavotas? Pagatavojiet dārzeņu kēksu!
  • Sarežģītība: vienkārši

Sēņu pankūkas

Pankūkas daudziem rada asociācijas ar bērnību, vecmāmiņas ceptās pankūkas ar saldu un aromātisku ievārījumu - Mmm! Jā, ēdiens kurš rada emocijas paliek mums atmiņā gadiem ilgi.Noteikti izmēģiniet arī šo pankūku receptei, kas zin, varbūt jūsu mazbērni baudot šādas sēņu pankūkas ar smaidu atcerēsies jūs?!
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 2 - 4
  • Pagatavošanas laiks: apm. 1 stunda

Krāsnī cepti kartupeļi ar jogurta mērci

Kartupeļi pēc rīsiem, kukurūzas,kviešiem un miežiem tiek uzskatīti kā piektais nozīmīgākais kaloriju avots mūsdienu cilvēkam. Kaut gatavoti tie tiek laikam krietni biežāk. Šeit vēl kāds veids kartupeļu pagatavošanai.
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 6

Krāsnī cepti kartupeļi ar siļķu mērci

Par kartupeļu dzimteni tiek uzskatīta Dienvidamerika, Peru, Bolīvijas un Čīles reģions, kur jau pirms vairāk kā 10 000 gadiem (pēc citiem avotiem jau pirms 14 000 gadiem) senās indiāņu ciltis šo kultūraugu ir audzējušas pārtikai.No 16 gadsimta kartupeli zin arī Eiropā. Latvijā vidēji gada laikā viens iedzīvotājs patērē 100 kg kartupeļu! Šeit vēl viens veids kā tos pagatavot.
  • Sarežģītība: vienkārši

Pākšu pupiņas ar siera mērci

Šo recepti mums pastāstīja mūsu draudzene no Volgogradas Jūlija. Īpašu uzmanību šajā receptē vajadzētu pievērst siera mērcei. Garša ir tā kā īstai siera mērcei, bet kaloriju daudzums minimāls!
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Pagatavošanas laiks: 40 minūtes un 2-3 dienas mamrinēšanai

Marinētas gailenes

Parastā gailene (latīņu: Cantharellus cibarius).Gailenes satur līdz 6,7 mg % C vitamīna, t.i. 2 reizes vairāk nekā apšu bekas un 7 - 8 reizes vairāk nekā bērzlapes. Tāpēc šīs sēnes ir iecienījušas daudzas saimnieces. Taču šādā veidā var pagatavot jebkuras mazās sēnes. Lai labi garšo!
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 2l
  • Pagatavošanas laiks: 15 minūtes un visa nakts

Mazsālīti gurķīši

Ir ēdieni, kuru smarža atsauc atmiņā konkrētu gada laiku un tieši mazsālīti gurķīši ir tie, kuri smaržo pēc vasaras!
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 4
  • Pagatavošanas laiks: 30 minūtes

Baklažāni ar mocarellu

Vēsturnieki apgalvo, ka pirmsākumos, vairāk nekā četrus gadsimtus pirms Kristus, mocarellu gatavoja tikai un vienīgi no bifeļu piena. Un bija svarīgi, kādu zāli bifeļi ēduši, kādā mēness fāzē slaukts piens.Ar baklažānu audzēšanu ir gājis mazliet vienkāršāk.Vispirms baklažānus sāka audzēt Indijā, no kurienes tie izplatījās Gvinejas piekrastē un pēc tam Japānā.Šodien viss ir vienkārši, dodamies uz veikalu, vai tirdziņu un iegadājamies nepieciesamās sastāvdaļas gardai maltītei.
  • Sarežģītība: viegli
  • Porcijas: 4
  • Pagatavošanas laiks: 30-40 minūtes

Kartupeļu pankūkas korejiešu gaumē

Izbrīna nosaukums? Nekā jocīga, arī šajā pasaules mala gatavo gardas kartupeļu pankūkas. Īpašo korejiešu toni piešķir mērcīte.
  • Sarežģītība: viegli
  • Porcijas: atkarīgs no ēdājiem
  • Pagatavošanas laiks: 20 minūtes un laiks marinēšānai

Pikantie kāposti

Šādu uzkodu gatavo vai katrā ģimenē Gruzijā. Recepte ir visur vienāda, atšķiras tikai ar asumu un garšvielu niansēm.
Lielisks papildinajums pie šašlika un citiem grilētiem ēdieniem.
  • Sarežģītība: viegli
  • Porcijas: 4-6
  • Pagatavošanas laiks: 15 minūtes + 1 stunda iemarinēšanai

Lobio

Gombardžoba, genacvali! Šodien piedāvajam īstu gruzīņu ēdienu - lobio. "Lobio" tulkojumā nozīmē "pupiņas". Katrā ģimenē ir sava slavena ēdiena recepte - to gatavo ar dažādiem zaļumiem, riekstiem, granātābolu, ceptiem sīpoliem un svaigiem, no zaļām pākšu pupiņām un brūnām vai raibām pupām, ar dažādām garšielām.
  • Sarežģītība: vienkārsi
  • Porcijas: 4
  • Pagatavošanas laiks: apmēram 1 stunda

Biešu krēmzupa

Vienkārši pagatavojama krēmzupa. Citrona sula un ķimenes šai zupai piesķirs interesantu toni un pēcgaršu. Pamēģiniet.