Par mums     Reklāmdevējiem     Portfolio     Kontakti    
Bon Appetit
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 4
  • Pagatavošanas laiks: 10 min.

Augļu salāti ar kokosriekstu mērci

Mūsdienās vairs nav nekādu problēmu ar desertu pagatavošanu. Veikalu plaukti vai lūzt no milzīgā augļu piedāvājuma. Un protams, dažas īpašas mērces arī pieejamas katram gardēdim. Šoreiz piedāvājam vienkāršu un ātri pagatavojamu augļu salātu recepti.
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 2

Šokolādes saldējuma deserts

Saldējums pats par sevi ir gards un baudāms. Taču ja to izmantot kā sastāvdaļu deserta pagatavošanā, tad lielisks rezultāts garantēts. Pagatavojiet šo desertu saviem draugiem un uzslavas garantētas.
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 6-8
  • Pagatavošanas laiks: 10 min

Ābolu daiviņas ar krēmu un cepumiem

Lielisks deserts un veids, kā mazajam kārumniekam nodrošināt papildu vitamīnu devu.
  • Sarežģītība: vienkāršāk nekā izskatās
  • Porcijas: 4-6
  • Pagatavošanas laiks: apm. 40 min.

Pankūkas ar saldējumu

Ir zināms, ka pirmā saldējuma kafejnīca tika atvērta Hamburgā 1799. gadā augustā. Kurā pasaules malā pirmo reizi varēja nogaršot pankūkas vēsture klusē. Taču tas mums netraucē pagatavot brīnišķīgu desertu, apvienojot šos gardumus!
  • Sarežģītība: pavisam vienkārši!

Ķirbju saldējums monstriem

Saprotams, ka īpaši aktuāls šis deserts ir tieši oktobra beigās, kad notiek dažādas helovīna (halloween) tematikai veltītas ballītes. Bet mēs apgalvojam - izmēģiniet šo recepti un šis saldējums būs biežāks viesis jūsu mājās!
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 4

Dzērveņu želeja

Pirmie cilvēki, kas atklāja dzērveņu augstvērtīgās ārstnieciskās īpašības, bija Amerikas indiāņi,kuri tās izmantoja brūču kopšanai, sāpju mazināšanai un kā sarkanās krāsas avotu. Savukārt dzērveņu ēšanas tradīciju Eiropā ieviesuši vikingi pirmā un otrā mūsu ēras gadu tūkstoša mijā.Un esam droši, ka šo mazo, bet tik īpašo ogu novertēs arī mūsu pēcteči.
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 6
  • Pagatavošanas laiks: apm. 40 min.

Āboli maisiņā

Gardu ābolu pilns grozs? Lieliski! Ieprieciniet sevi un mājiniekus, pagatavojiet šo īpaši gardo un aromātisko desertu! To novērtēs pat visprasīgākais gardēdis!
  • Sarežģītība: vienkāršāk nekā izskatās
  • Porcijas: 6, bet var apēst arī viens
  • Pagatavošanas laiks: 20 min. + laiks saldētavā

Dedzināta cukura saldējums

Protams, daudzi teiks:"Kam šādi laiku terēt? Aizeju uz veikalu un nopērku jebkādu saldējumu, turklat vēl lētāk!" Mēs necenšamies apgalvot pretējo. Letāk? Varbūt! Bet ne veselīgak un garšīgāk! Pagatavojiet saldējumu paši un izbaudiet īsta saldējuma garšu!
  • Sarežģītība: vienkārši

Cepti āboli sarkanvīnā

Šajā receptē svarīga loma ir vīna kvalitātei, jo labāku vīnu izmantosiet, jo lieliskāks būs deserts. Mēs iesakām
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 4-6
  • Pagatavošanas laiks: 10 minūtes

Dzirkstošais augļu deserts

Šīs receptes ideja nāk no tālajiem Padomju laikiem, kad restoranos šādu desertu pasniedza kā īpaāu eksotiku. Saprotams, šai receptei ir dažādas variācijas - ja desertu pasniedz pieaugušajiem, bezalkoholisko limonādi var aizstāt ar šampanieti.
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 4
  • Pagatavošanas laiks: 15 minūtes plus nakts ledusskapī

Nevaldāmā buča

Šo lielisko un maigo deserta recepti piedāvā Līga Bogdāne. Iesūtītās receptes nosaukums - "Nevaldāmā Līgo buča". Taču ņemot vērā, ka šo desertu var pasniegt arī ārpus vasaras saulgriežiem, atļāvāmies nosaukumu mazliet piekoriģēt. Deserts tiešām garšo lieliski!
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 6
  • Pagatavošanas laiks: 30 minūtes

Rabarberu gaisīgais deserts

Vienreizēji gaisīgs un gards deserts. Ieteikums kārumniekiem - Lai izjustu rabarberu burvību, noteikti nobaudiet šo desertu!
  • Sarežģītība: vieglāk, nekā izskatās
  • Porcijas: forma 22 cm diametrā
  • Pagatavošanas laiks: apmēram 1,5 stundas

Šokolādes-biešu kūka

Vienkārši pagatavojama recepte, pieejami un salīdzinoši lēti produkti. Vēl māc šaubas?! Pagatavojiet un pacienajiet savus mīļos! Šī kūka garšo lieliski!
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 2
  • Pagatavošanas laiks: 15 minūtes

Sabajons ar "Dāmu pirkstiņiem"

Sabajona rašanās esot nejauša. XVI gadsimtā Pjemontā (Itālija) kādā klostera virtuvē gadījās olas saputot ne tik labi, cik nepieciešams, un maisījumam tika pievienots mazliet vīna. Kā rezultātā kļūdas labošanas dēļ bija radies pilnīgi jauna un brīnišķīgas garšas mērce. Kopš tiem laikiem mērce Sabajons tikusi transformēta dažādos veidos, gan ar alkoholu, gan bez tā. Tomēr galvenā sastāvdaļa - svaigas olas palikusi nemainīga. Gatavojot konkrēto mērci, nozīmīga ir izmantojamā alkohola kvalitāte. Jo augstāka tā būs, jo gardāka izdosies mērce.
  • Sarežģītība: viegli
  • Porcijas: 4
  • Pagatavošanas laiks: 15 minūtes un laiks sastingšanai

Biezpiena deserts ar zemeņu mērci

Ļoti viegls un gaisīgs deserts. Šis ir lielisks veids kā sevi palutināt arī cilvēkiem kuri seko līdz savam svaram.