Par mums     Reklāmdevējiem     Portfolio     Kontakti    
Bon Appetit
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 4
  • Pagatavošanas laiks: 20 min.

Burrito ar vistas gaļu

Kāpēc burrito? Ir tāda leģenda - kāds tirgotājs ietina jau pagatavotu gaļu kukurūzas plāceņos, lai saglabātu gaļu ilgāk karstu. Bet tirgoja neatejot no sava transportlīdzekļa - ēzeļa. Tā arī radās nosaukumus "burrito": no spāņu "burro" tulkojumā nozīmē "ēzelis".
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 4
  • Pagatavošanas laiks: apm. 3 stundas

Meža cūkas gaļas pods ar medu

Vēlamies informēt, ka uzturā lietot termiski neapstrādātu un nepārbaudītu meža cūkas gaļu var būt bīstami! Lūdzu to iegādāties oficiālās tirdzniecības vietās. Visādi citādi - baudījums!
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 4
  • Pagatavošanas laiks: apm. 1 stunda

Alņa nieres maigā mērcē

Ieskatoties Vikipēdijā varam uzzināt, ka Latvijā alņu skaits mūsdienās ir apmēram 14 000. Tātad pastāv zināma iespējamība ka alņa nieres nonāks arī jūsu virtuvē. Tad nu par prieku mednieku vēderiem un jums par prieku padalīsimies ar kādu alņa nieru pagatavošanas veidu.
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 4
  • Pagatavošanas laiks: 50 min.

Panna ar aknām un augļiem

Esam saņemuši desmitiem vēstuļu no sievām kuru vīri ļāvusies mednieku instingtiem un nomedījuši kādu meža lopu. Tad nu sieva staigā ap bļodu ar gaļu un nezin no kuras puses tam pienākt. Šoreiz centīsimies ieteikt ko iesākt ar alņa aknām.
  • Sarežģītība: tiks gala pat iesācējs!
  • Porcijas: 4
  • Pagatavošanas laiks: 1st. 45min. + laiks marinēšanai

Cukas stilbs medū un sinepēs

Nu jau tā irtradīcija, tuvojoties ziemassvētkiem veikalu piedāvajuma paradās cūkas stilbi un galvas. Ziemassvētku galdā šie ēdieni lieliski sader ar štovētiem, sautetiem kāpostiem , vai krāsnī ceptiem kartupelīšiem. Piedāvājam elementāru cūkas stilba pagatavošanas veidu. Un kas ir galvenais, šādi pagatavotu cūkas stilbu mājiniekiem var celt galdā ne tikai ziemassvētkos!
  • Sarežģītība: ir vērts papūlēties
  • Porcijas: 4-6

Šķiņķis ar cidoniju-apelsīnu mērci

Ja ir kāds ēdiens kurš rada īpašo svētku gaisotni mājās, tad tas ir šis šķiņķis. Kad tas gatavojas, visa māja piepildās ar īpašu aromātu un gardēži kļūst nepacietīgi, kad tad būs gatavs?! :) Pagatavojiet šo īpašo cepeti arī jūs!
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 4
  • Pagatavošanas laiks: 30 min. + laiks marinēšanai

Cālis čerkesu gaumē

Pievērsiet uzmanību, ka sāli pievieno tikai marinādei, bet gatavam ēdienam vairs neliek klāt ne sāli, ne piparus. Par marinādes sīpolu izmantošanu viedokļi atšķiras. Vieni uzskata, ka nav ko mest laukā labu mantu un sautē kopā ar sīpoliem. Citi atkal uzskata, ka sīpols jau savu darbu ir izdarījis, tad kam tas vēl ir vajadzīgs? Jebkurā gadīumā, cālis sanāk ļoti pikants un garšīgs. Tādu var pasniegt pat svētku galdā.
  • Sarežģītība: vienkāršāk nekā izskatās
  • Porcijas: 2-4
  • Pagatavošanas laiks: apm. 45 min.

Paipalas ar bekonu uz iesma

Par paipalas gaļas maigajām garšas īpašībām, domājams, zināms katram. Izlasot šo recepti var rasties jautājums kam vajadzīgs bekons un selerijas lapas? Atbildam! Bekons pasargā maigo paipalas gaļu no pārcepšanas, lapas sniedz īpašu garšu un neļauj iztecēt sulai. Pamēģiniet!
  • Porcijas: 2-4
  • Pagatavošanas laiks: apm. 1 stunda

Paipalas paprikas kažokā

Tradicionāla recepte, raksturīga Spānijas reģionālajām virtuvēm (Kastīlija, Leona), kur medījumu gaļa ir ierasta lieta, pateicoties netradicionālās putnkopības attīstībai Latvijā, nu arī mūsu saimniecēm paipalas ir gluži pieejams produkts.
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 4
  • Pagatavošanas laiks: apm. 40 min.

Paipalas ar žāvētam plūmēm un mandelēm

Dažādās pasaules valstīs ir savas tradicionalas receptes. Ar medu, riekstiem un žāvētiem augļiem paipalas kļūst mazliet saldenas, ar austrumu garšvielām tām piešķīrām īpašu Austrumu noskaņu.
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 3
  • Pagatavošanas laiks: 25 min.

Liellopa burgers ar lečo un Halapenjo

Tālajā 1948. gada 20. decembrī Ričards un Moriss Makdonaldi atvēra savu pirmo modernizēto ātrās ēdināšanas restorānu,taču brāļi pat iedomāties nevarēja, ka šīs maizītes ar gaļu un dārzeņiem kļūs tik populāras visā pasaulē.Piedāvājam vēl vienu recepti burgeru cienītajiem.
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 4
  • Pagatavošanas laiks: 50 min.

Vistas gaļas bumbiņas ar ķirbi

Putnu gaļa ir laba alternatīva liellopu un cūkas gaļai. Tā ir ne vien diētiska, bet arī vieglāk sagremojama. Un, saprotams, ka pagatavošanas variācijas ir visai plašas. Šeit viena no tām - ar rudenīgo ķirbi.
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 4
  • Pagatavošanas laiks: 45 min + laiks marinēšanai

Vistas stilbiņi ar brendiju

Brendijs kā alkoholisks dzēriens ir zināms visā plašajā pasaulē un gardēži jau gadu simtiem cenšas rast jaunas garšas nianses un brendiju izmanto arī kā piedevu konditorejā un kulinārijā. Pamēģiniet un vienkāršākie vistas gaļas stilbiņi garšos īpaši!
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 4-6
  • Pagatavošanas laiks: apm. 1 stunda plus laiks marinēšanai

Cepti sikspārņi Halloween

Helovīna pamatkrāsas ir oranža un melna. Oranžā krāsa tiek asociēta ar ražas novākšanu (citi saka, ka ar ķirbi) un melnā krāsa tiek asociēta ar nakti un nāvi. Lai nu kā, pasniedzot galdā saviem viesiem "Sikspārņus" atzinība un gaviles garantētas!
  • Porcijas: 4
  • Pagatavošanas laiks: 30 minūtes

Kartupeļu biezputra ar sinepēm un desiņām

Dāņu virtuves pazīstamāko ēdienu vidū ir īpaši pagatavotas sviestmaizes smørrebrød, vārīti vai cukurā apbrūnināti kartupeļi, vārīti sarkanie kāposti, cūkas vai pīles cepetis un, protams, gaļas bumbiņas Frikadeller. Arī kartupeļu biezputra ar sinepēm un desiņām ir ēdiens, kuru Dānijā gatavo vai katrā ģimenē.