Par mums     Reklāmdevējiem     Portfolio     Kontakti    
Bon Appetit
  • Sarežģītība: vienkāršāk nekā izskatās
  • Porcijas: forma 20 cm
  • Pagatavošanas laiks: apm. 45 min

Brauniji ar āboliem

Daudzi uzskata, ka brauniju dzimtene ir Anglija.Citi ēdot braunijus slavē Kanādu, lai kā arī būtu, brauniji ir lielisks deserts, ko esam iecienījuši arī Latvijā.
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 8-10
  • Pagatavošanas laiks: 1 stunda 15 minūtes

Kēkss ar banāniem un īrisiem

Banāni ir vieni no pirktākajiem augļiem pasaulē. Tie ierindojas ceturtajā vietā plaša patēriņa pārtikas preču kategorijā (uzreiz pēc kukurūzas, kviešiem un rīsiem). Lai arī banāni ir gardi paši par sevi, izmantojot tos kūkās un kēksos, tie kļūst par neaizvietojamu šī deserta sastāvdaļu!
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: forma 20x30 cm

Brauniji

Amerikas savienotajās valstīs 19 gadsimta beigās un Kanādā 20 gadsimta sākumā šis deserts kļuva īpaši populārs. Tos mēdz bagātināt ar šokolādes skaidiņām un putukrējumu, pasniedz ar pienu vai kafiju. Brownies variāciju ar brūno cukuru un bez šokolādes dēvē par Blondie .
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 28-30cm forma
  • Pagatavošanas laiks: apmēram 1 stunda

Ērkšķogu pīrāgs

Vai katrā Latvijas mazdārziņā šīs ogas ir sastopamas, tās biežāk tiek izmantotas ievārījumu un kompotu pagatavošanā. Taču no šīm ogām var pagatavot arī lieliskus konditorejas izstrādājumus!
  • Sarežģītība: tiks galā pat bērns!
  • Porcijas: forma 20 cm diametrā
  • Pagatavošanas laiks: 15 minūtes + nakts ledusskapī

Kūka no Ņjušas un Sovuņjas

Šo recepti atradām bērnu žurnālā "Smešariki". Abas divas meitenes, Ņjuša un Sovunja, pagatavoja šo kūku Drakonam. Garšo arī cilvēkiem! :)
  • Sarežģītība: vienkāršāk, nekā izskatās
  • Porcijas: forma 26 cm
  • Pagatavošanas laiks: 50 minūtes

Tarte tatin ar ananāsiem

Par to kā radusies leģendārā apgāztā kūka esam jau rakstījuši ( lasīt ). Šoreiz Tarte tatin ar ananāsiem.
  • Sarežģītība: vidēja
  • Porcijas: atkarīgs no ēdājiem
  • Pagatavošanas laiks: 1,5 stundas

Dzērveņu groziņi ar marcipāna-karameļu pildījumu

Šo recepti mums iesūtīja Sanita Rozenfelde. Gan pati recepte, gan dzērveņu groziņu foto ir gana interesanti un kvalitatīvi, lai šo recepti nopublicētu. Pamēģiniet.
  • Sarežģītība: vieglāk, nekā izskatās
  • Porcijas: forma 22 cm diametrā
  • Pagatavošanas laiks: apmēram 1,5 stundas

Šokolādes-biešu kūka

Vienkārši pagatavojama recepte, pieejami un salīdzinoši lēti produkti. Vēl māc šaubas?! Pagatavojiet un pacienajiet savus mīļos! Šī kūka garšo lieliski!
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 28cm forma
  • Pagatavošanas laiks: apmēram 1,5 stundas

Dzērveņu kūka

Lieki laikam atgādināt,ka dzērvenes ir īstas dabiskās antibiotikas. Cik tās ir veselīgas un noderīgas organismam zin pat bērni. Un protams tās ēdienam piešķir īpašu, tikai dzērvenēm raksturīgu garšu !
  • Sarežģītība: viegli
  • Porcijas: 24 lieli cepumi
  • Pagatavošanas laiks: 25 minūtes

Šokolādes cepumi

Daudzās ārzemju filmās esmu redzējusi tādus lielus brūnus apaļus cepumus. Diezgan neglītus jāsaka, bet Amerikā tie ir ļoti populāri. Man viņi atgādina vizuāli mūsu pašu auzu pārslu cepumus - arī ne visai glīti, bet ļoti garšīgi.
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Pagatavošanas laiks: apm. 1 stunda

Mūžīgais augļu-ruma kēks

Šī kēksa recepte ir no tiem seniem laikiem, kad ledusskapju vēl nebija, bet kaut-kādā veidā cilvēce glabāja pārtikas produktus ilgāku laiku. Daži produkti no ilgas glabāšanas ir kļuvuši vēl garšīgāki. Šo kēksu var glabāt ilgāku laiku. Parasti to sāk cept 3 mēnešus pirms svētkiem. Ja pasniegt plānots ātrāk, tad vēl siltu kēksu apslaka ar lielāku ruma daudzumu, sagriezt šķēlītēs un pasniegt.
  • Pagatavošanas laiks: 1 stunda

Štollen

Galvenā Ziemassvētku maize daudzās valstīs ir augļu maize. Dažādās variācijas, bet tas katrai tautai parādās Ziemassvētku galdā. Vācija tas ir štollens. Štollens atšķiras ar savu īpašo formu. Es iesaku pagatavot štollenu pāris nedēļas pirms un ietinot follijā, ievietot ledusskapī - tā štollens būs vel garšīgāks. Smuki iesaiņojot baltā vai brūnā cepamā papīra un pārsienot ar košu lenti to var ņem līdz ciemos kā ciemakukuli.
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: forma 20 cm
  • Pagatavošanas laiks: 1 stunda

Ābolu kūka Rudens

Ļoti garšīga ābolu kūka un ļoti interesanta pagatavošanas recepte. Kādam var šķist ka pagatavošanas procesā ieviesusies kļūda, bet nē. Sekojiet instrukcijai un viss izdosies!
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Pagatavošanas laiks: 1 stunda

Auzu pārslu cepumi

Manā bērnībā tādi cepumi bija ikdienas parādība. Tagad veikalos pārdodas smalkāki saldumi, bet šie viennozīmīgi ir mīļākie, jo ir ar bērnības atmiņām apvīti. Domāju, ka neesmu tāda vienīgā, vai ne?
  • Sarežģītība: vienkārši

Lieldienu kūka Bon Appetit

Šī ir mūsu draudzenes Juļas (laperla-foto.livejournal.com) pašizdomāta variācija par krievu pashu, bet krietni vienkāršāka.