Par mums     Reklāmdevējiem     Portfolio     Kontakti    
Bon Appetit
  • Sarežģītība: vienkārši

Gurķu mērce ar mārrutkiem

Gurķi ir sastopami daudzās Zemeslodes daļās, taču tieši Indija ir uzskatāma par gurķa dzimteni. Indijā vēl šodien var sastapt vienu no šī dārzeņa savvaļas sugām. Gurķus lietojam gan svaigus, gan marinētus, gan skābētus. Šoreiz vēl veina šī dārzeņa izmantošanas recepte.
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 750ml burciņa
  • Pagatavošanas laiks: 25 min.

Citronu kurds

Klasiskais angļu citronu kurds. Pēc konsistences tas līdzinās krēmam vai biezam citrona ievārījumam. Britu tradicionālā tējas dzeršana pēcpusdienās bez kurda un cepumiem būtu nepilnīga. Citronu kurds būs lieliska piedeva brokastu pankūkām, grauzdiņiem vai kā pildījums biskvīta tortei vai kādai ruletei.
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Pagatavošanas laiks: apm. 30 min.

Sīpolu džems

Sīpolu džema pagatavošanai var izvēlēties jebkuru sīpolu šķirni. Izmantojot sarkanos sīpolus gatavotais džems būs maigāks. Sīpolu džems ir lieliska piedeva zivju un gaļas ēdieniem, vai vienkārši ka papildinājums sviestmaizei. Pagatavojiet un nobaudiet.
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: apm. 600ml

Tomātu mērce

Neesiet apmierināti ar veikalā iegādātās tomātu mērces kvalitāti? Vai ir šaubas par tās dabīgumu? Pagatavojiet tomātu mērci paši. Tas nav sarežģīti un galvenais, jūs zināsiet pilnīgi visas sastāvdaļas, kuras izmantotas mērces pagatavošanā.
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Pagatavošanas laiks: 5 min.

Jogurta mērce ar Fetas sieru

Kas ir "punkts uz i" ? Kulinārijā tā var dēvēt īsto piedevu vai sastāvdaļu, kurš ēdienu padara īpašu. Šoreiz piedāvājam tieši šādas mērces recepti. Vienkārši pagatavojama, bet vienlaikus īpaša, ar savu raksturu.
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Pagatavošanas laiks: 20 min.

Tzatziki mērce

Tzatziki mērcei ir svaiga, spirgta un atvēsinoša garša. Tzatziki lieliski sader kopā ar pitas maizi, grilētu jēra gaļu, baklažāniem, cūku pupām. Tradicionāli pasniedz kā mērci pie souvlaki un girosa. Taču jūs, pagatavojot šo mērci, variet atrast tieši sev tīkamu garšu kombināciju.
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 125g trauciņš
  • Pagatavošanas laiks: 20 min.

Zemeņu sviests

Sviests ir produkts kuru var atrast vai katrā virtuvē, bet mēs vēlamies, lai jūs pārsteigtu savus mājiniekus un viesus. Pagatavojiet zemeņu sviestu. Tas būs lielisks papildinājums jūsu maltītei.
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Pagatavošanas laiks: 20 min.

Apelsīnu sviests

Sviestā ir daudz A un D vitamīna, līdz ar to šo produktu vajadzētu lietot arī bērniem. Daudzas saimnieces mājās gatavo garšaugu sviestu, pievienojot sviestam zaļumus un garšvielas, bet vai apelsīnu sviestu esiet garšojuši? Tas īpaši priecēs mazos gardēžus!
  • Sarežģītība: vienkārši

Mājas ābolu etiķis

Jau sen ir zināms par ābolu etiķa lieliskajām īpašībām. Protams, lai iegādātos ābolu etiķi, atliek vien aiziet līdz tuvākajam pārtikas viekalam. Tomēr mēs aicinam ābolu etiķi pagatavot pašiem, tas nabūt nav sarežģīti un viennozīmīgi šis pasākums sniegs lielu gandarījumu un cels pašapziņu. Lai izdodas!
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 30-40 krekeri
  • Pagatavošanas laiks: 25 min. +laiks ledusskapī

Krekeri ar avokado un ķiploku mērci

Brīdī, kad bērns saka:"Mammīt,nopērc man cepumus!", labāk veikalā iegādājieties nevis gatavu produktu, bet gan nepieciešamas sastāvdaļas un kopā ar mazo pagatavojiet šo kārumu mājās. Kopīga ēstgatavošana, turklāt, saliedē ģimeni un pašu gatavotie cepumi būs krietni gardāki, nekā veikalā nopērkamie.
  • Sarežģītība: vienkārši

Asā alus mērce

Diez vai senie senie babilonieši un ēģiptieši darinot alu varēja paredzēt, ka pienāks laiks un šo dzērienu izmatos kā sastāvdaļu mērcei...
  • Sarežģītība: viegli
  • Pagatavošanas laiks: 1 stunda

Ajvar

Mērci "Ajvar" gatavo galvenokārt no sarkanās paprikas ar baklažāniem, ķiplokiem un čili pipariem. Mērces izcelsmes valsts ir Serbija, un tāpēc vēl pazīstama kā "Serbijas salāti" vai "Serbijas dārzeņu ikri". Par ta saucāmiem nacionāliem salātiem tie kļuva pēc otrā Pasaules kara un šobrīd ir popurlāri visās balkānu valstīs. Oriģinālais mājās ajvar tiek gatavots no ceptas paprikas, bet daži ražotāji izmanto vārītu papriku, kas noved pie zemākas kvalitātes.
  • Sarežģītība: viegli
  • Pagatavošanas laiks: 5 min

Aioli mērce

Ja ierastā majonēze nav pa prātam, pamēģiniet pagatavot aioli mērci! Aioli ir franču mērce, to gatavo gluži tāpat kā majonēzi, tikai aioli sastāvā ir daudz ķiploku. Bon appetit !
  • Sarežģītība: viegli, bet ne vienmēr sanāk
  • Pagatavošanas laiks: 5 min

Mājas majonēze

Pastāv vairākas receptes, kā pagatavot majonēzi mājas apstākļos. Izmēģiniet un atrodiet sev tīkamo.
  • Sarežģītība: pavisam vienkārši
  • Pagatavošanas laiks: 3 min

Mājas majonēze uz piena bāzes

Pastāv vairākas receptes, kā pagatavot majonēzi mājas apstākļos. Izmēģiniet un atrodiet sev tīkamo.