Kas ir barbekjū un kur tas radies?

Daudzi ir dzirdējuši par barbekjū. Visbiežāk mēs iedomājamies, ka barbekjū ir kaut kas līdzīgs šašliku baudīšanai brīvā dabā. Patiesībā vārdam ,,barbekjū,, ir divas nozīmes. Pirmkārt, ar šo vārdu tiek apzīmēts īpašs ēdienu pagatavošanas veids.

Šašlika izcelsme un tā pagatavošanas nianses

Šašliks – aromātiska, sulīga gaļa ar dūmu smaržu, klāt baudot labu sauso vīnu. Šašliks visā pasaulē tiek uzskatīts par tipisku kaukāziešu ēdienu. Šis ēdiens ir labi zināms arī daudzām ganu un lopkopju tautām, īpaši kalnos dzīvojošām.

Kā pagatavot nevainojamu šašliku

Šašliks ar dūma garšu ir pats kārotākais gardums piknikā. No tā, kāda malka tiek izmantota, lielā mērā ir atkarīga gaļas garša. Dūmi, pats par sevi saprotams, ir malkas radīts produkts. Šašliku pagatavošanai vislabāk der bērza, liepas, ozola malka un augļu koku malka ( ābeles, bumbieres, plūmes, ķiršu un aprikozes ).

Kā pagatavot barbekjū

Izbraukumi piknikā ar ģimeni un draugiem kļūst arvien biežāki un populārāki. Jebkurus svētkus, brīvdienas, kas iekrīt labos, saulainos laikapstākļos, daudzi no mums cenšas pavadīt pie dabas. Un priekšā vēl ir visa vasara un rudens, kas nereti priecē mūs ar siltām dienām.

Dažādo gaļas garšu ar marināžu palīdzību!

Cept šašlikus, grilēt pie dabas krūts – daudzu cilvēku iemīļotākās nodarbes. Vai ir kas labāks par garšīgas un veselīgas maltītes notiesāšanu siltā dienā svaigā gaisā? Un noteikti pēc grūtās darba nedēļas birojā jums būs vēlme noorganizēt šādu mazu tusiņu pie dabas.

Gatavojam šašliku. Padomi

Var iegādāties super modernu grilēšanas iekārtu, kura pēc dizaina atgādina spēkstaciju, vai kādu nezināmas izcelsmes lidojošu objektu, kurš piezemējies jūsu mājas priekšā. Vai gatavot uz pašas vienkāršākās pasdarinātas konstrukcijas, kuras pamatiezīme ir kurtuve ar dūmtveri, galvenais ir zināt grilēšanas pamatprincipus! Šoreiz daži noderīgi padomi.

Kādas piedevas izvēlēties pie grilētiem ēdieniem

Līdz pat šim laikam cepta gaļa paliek kā viens no mīļākajiem ēdieniem daudzu gardēži vidū, tā kā, izņemot galvu reibinošu aromātu un neatkārtojamu garšu, tai piemīt arī veselīgas īpašības, piemēram, augsts olbaltumvielu saturs, kas nepieciešams organismam.

Tradicionālas un neikdienišķas marinādes

Sen jau vēsturē tie laiki kad marinādei izmantoja etiķi. Nu dažādu profesionāļu un nenoliedzami mājsaimnieču eksperimenti šajā jomā mūs pietuvinājuši līdz šim nezināmiem garšas apvāršņiem. Šajā rakstā pastāstīsim par dažām mūsuprāt ievērības cienīgām produktu marinēšanas receptēm.

Uz kā cepsim?

Katra izbraukuma brīvā dabā pamatēdiens ir šašliks. Un, tā kā pavasaris-vasara tiek uzskatīti par atpūtas ar šašliku sezonu, dažādu ierīču, kā iesmi un grili, pārdevēji ļoti veiksmīgi to izmanto savā labā. Tieši tāpēc ir svarīgi zināt kaut ko noderīgu šo "instrumentu" izvēlē.

Vistas gaļa – garšīgs šašliks?

Protams, ja ir vēlme, sarežģīt ir iespējams visu. Izbraukumu kulinārijas virtuozie meistari apgalvo, ka vistas šašlika pagatavošanai der tikai augļu sugu koks. Ja neesat ar draugiem sarīkojis pikniku persiku audzē, nesatraucieties. Pirmkārt, varat pameklēt kādu ķiršu vai, sliktākajā gadījumā, aprikožu audzi, otrkārt, vistas gaļas šašliks garšīgs nav tikai malkas dēļ.

Produktu sagatavošana grilēšanai.

Pats vienkāršākais, ko pagatavot uz grila, ir desiņas. Ja neesat pārliecināts par savu meistarību, tad noteikti paņemiet tos līdzi. Ja gaļa piedegs, tad vismaz nepaliksiet neēdis.

Noderīgi padomi: kā tīrīt grila restes

Ar pavasara atnākšanu, visi jau noteikti ir nopūtuši putekļus no mangāļiem, iesmiem un grila restēm. Bet kas tad tas? Vēl pagājušajā gadā esat aizmirsis notīrīt grila restes, bet tagad tās visas ir sarūsējušas un cept uz tām ir pilnīgi neiespējami, tagad nāksies tērēt naudu jauna grila iegādei...

Kurš grils labāks – gāzes vai ogļu?

Pavasaris un vasara daudziem no mums ir pikniku un izbraukumu pie dabas laiks, kas noteikti ir saistīts ar tradicionālo šašliku. Pēdējā laikā visai populāri skaitās savā zemes gabalā vai vasarnīcā uzstādīt stacionāro grilu, uz kura var uzcept visu, ko sirds kāro: sākot ar gaļu un zivīm un beidzot ar dārzeņiem, cietiem augļiem un pat mīklas pankūkām.

Burgeru sezona klāt !

Burgers, pirmkārt, asociējas ar ātro ēdināšanu, bet patiesībā tas ir lielisks aizstājējs desām, karbonādēm un šašlikam piknikā. Tu vēlies dažādot piknika ēdienkarti un nevēlies apgrūtināt sevi ar sarežģītu pagatavošanu? Tad sarīko ballīti ar burgeriem!

Kā pagatavot nepārspējamu steiku

Nepārspējama steika pagatavošana var būt grūts uzdevums pat ļoti pieredzējušam pavāram, tā kā nelieli gaļas gabali var kļūt cieti un sausi. Mēs rekomendējam izmantot smagu pannu vai grila pannu, nevis elektrisko grilu, jo tas dos jums vairāk iespēju regulēt temperatūru.

Reklāma

Top receptes

Seko mums

        
      

Seko mums

        
      
Tweets by @bonappetit_lv