Ķirbis ir unikāls produkts, no kura varam pagatavot gan siltos ēdienus, zupas un salātus, gan saldos ēdienus un uzkodas. Šoreiz piedāvājam vienkārši pagatavojamas un ļoti garšīgas ķirbju zupas recepti.
Ēšana ir nozīmīga Ķīnas kultūras daļa, kas, pēc pēdējiem atzinumiem, veidojusies septiņus tūkstošus gadu. Ķīnas tradicionālās virtuves svarīgākais princips ir pretstatu harmonija - kombinējot garšas visā pilnībā jāizbauda kontrasti un to savstarpējā harmonija. /www.cesars.lv
Gailenes satur līdz 6,7 mg % C vitamīna, t.i. 2 reizes vairāk nekā apšu bekas un 7 - 8 reizes vairāk nekā bērzlapes. Gailenes satur А, В1, В2, РР vitamīnus, mikroelementus cinku un varu. Un galvenais, tās ir ļoti garšīgas!
Ķirbi nevajadzētu ēst tūdaļ pēc novākšanas, vismaz pāris nedēļu tam ir vajadzīgs pēcbriedes periods. Agrajām šķirnēm nogaida divas, vēlajām - trīs nedēļas.
Šie ir sātīgi salāti, kurus var pasniegt kā pamatēdienu. Lai samazinātu taukvielu saturu, izmantojiet saulē kaltētus tomātus, kuri nav piesūcināti ar eļļu un izmantojiet sieru ar mazu tauku saturu.
Recepte no grāmatas Rodžers Korders "Sarkanvīna diēta" (Izdevniecība "Zvaigzne ABC").
Ķiploku uzturā lietojot regulāri – samazinās risks saslimt ar infarktu. Regulāra ķiploku lietošana uzturā pozitīvi ietekmē paaugstinātu asinsspiedienu, to pazeminot.Un tā varētu turpināt vēl ilgi un dikti.Nevienam jau sen nav noslēpums,ķiplokus īpaši intensīvi ieteicams lietot rudens un ziemas mēnešos. Baudiet un esiet veseli!
Kad tuvojas svētki ir vēlme celt galdā ko interesantu un neikdienišķu. Labs padomdevējs šādā situācijā ir vecās pavārgrāmatas. Zvaigzne ABC piedāvā 1938.gada M.Feldmanes grāmatu"Aukstais galds" un šaubām nav pamata. Ļoti daudz interesantu un aktuālu recepšu arī šim laikam.
Saprotams, ka īpaši aktuāls šis deserts ir tieši oktobra beigās, kad notiek dažādas helovīna (halloween) tematikai veltītas ballītes. Bet mēs apgalvojam - izmēģiniet šo recepti un šis saldējums būs biežāks viesis jūsu mājās!
Ķirbis (latīņu: cucurbita pepo) ir pasaules lielākā oga. Un šī oga satur gandrīz visas organismam nepieciešamās minerālvielas un A, B, C, E grupas vitamīnus,pektīnvielas un karotīnu.
Bon appetit un esiet veseli!
Cerasus - diezgan diži skan ķirša latīniskais nosaukums. Daudzviet pasaulā ķiršus audzā vairāk skaistumam, īpaši jau skaisto ziedu dēļ ziedēšanas laikā. Tomēr, nevaram noliegt, cik ļoti gards ir ķirsu ievārījums! Šī ir vēl viena ķiršu ievarījuma pagatavošanas recepte. Šoreiz ar visiem kauliņiem!
Sācies ķiršu laiks un ja nav sava dārziņa ar ķiršu audzi, arī veikalos tie ir iegādājami. Un nu īstais laiks padomāt par kādu gardu uzlējumu garajiem ziemas vakariem.