Receptes, kuras sākas ar ķ

  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 4-6
  • Pagatavošanas laiks: apm. 45 min.

Ķirbju zupa ar svaigo sieru un graudziņiem.

Ķirbis ir unikāls produkts, no kura varam pagatavot gan siltos ēdienus, zupas un salātus, gan saldos ēdienus un uzkodas. Šoreiz piedāvājam vienkārši pagatavojamas un ļoti garšīgas ķirbju zupas recepti.
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 2
  • Pagatavošanas laiks: 15 min.

Ķiršu tēja ar medu un garšvielām

Šai tējai ir ne tikai sildoša īpašiba. Kas vienreiz to nobaudījis, turpmāk šo tēju dēvē par savu. Pamēģiniet!
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 2-4
  • Pagatavošanas laiks: apm. 1,5 st.

Ķīniešu vistas zupa "Piektdiena"

Ēšana ir nozīmīga Ķīnas kultūras daļa, kas, pēc pēdējiem atzinumiem, veidojusies septiņus tūkstošus gadu. Ķīnas tradicionālās virtuves svarīgākais princips ir pretstatu harmonija - kombinējot garšas visā pilnībā jāizbauda kontrasti un to savstarpējā harmonija. /www.cesars.lv
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 4-6
  • Pagatavošanas laiks: 30min.

Ķiploku krēmzupa ar gailenēm

Gailenes satur līdz 6,7 mg % C vitamīna, t.i. 2 reizes vairāk nekā apšu bekas un 7 - 8 reizes vairāk nekā bērzlapes. Gailenes satur А, В1, В2, РР vitamīnus, mikroelementus cinku un varu. Un galvenais, tās ir ļoti garšīgas!
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Pagatavošanas laiks: apm. 1 st.

Ķirbja kaviārs

Ķirbi nevajadzētu ēst tūdaļ pēc novākšanas, vismaz pāris nedēļu tam ir vajadzīgs pēcbriedes periods. Agrajām šķirnēm nogaida divas, vēlajām - trīs nedēļas.
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Pagatavošanas laiks: apm. 1 st.

Ķiršu-ābolu ievārījums ar sidru

Universāls ievārījums, kurš ļoti labi sader gan ar saldiem ēdieniem, gan ar gaļu vai sieru.
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 2
  • Pagatavošanas laiks: 10 min.

Ķīnas pupiņu, rukolas un Fetas salāti

Šie ir sātīgi salāti, kurus var pasniegt kā pamatēdienu. Lai samazinātu taukvielu saturu, izmantojiet saulē kaltētus tomātus, kuri nav piesūcināti ar eļļu un izmantojiet sieru ar mazu tauku saturu.

Recepte no grāmatas Rodžers Korders "Sarkanvīna diēta" (Izdevniecība "Zvaigzne ABC").
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 1
  • Pagatavošanas laiks: 5 min.
  • kcal: 170

Ķiploku smēriņš

Ķiploku uzturā lietojot regulāri – samazinās risks saslimt ar infarktu. Regulāra ķiploku lietošana uzturā pozitīvi ietekmē paaugstinātu asinsspiedienu, to pazeminot.Un tā varētu turpināt vēl ilgi un dikti.Nevienam jau sen nav noslēpums,ķiplokus īpaši intensīvi ieteicams lietot rudens un ziemas mēnešos. Baudiet un esiet veseli!
  • Sarežģītība: vienkāršāk nemēdz būt!
  • Porcijas: 4
  • Pagatavošanas laiks: 10 min.

Ķilavmaizītes

Šī uzkodas ideja aizgūta no Zvaigzne ABC pārizdotās grāmatas "Aukstais galds" (M. Feldmane). Vienkārši, pieejami un garšīgi.
  • Porcijas: 10
  • Pagatavošanas laiks: 25 minūtes

Ķilavu salāti

Kad tuvojas svētki ir vēlme celt galdā ko interesantu un neikdienišķu. Labs padomdevējs šādā situācijā ir vecās pavārgrāmatas. Zvaigzne ABC piedāvā 1938.gada M.Feldmanes grāmatu"Aukstais galds" un šaubām nav pamata. Ļoti daudz interesantu un aktuālu recepšu arī šim laikam.
  • Sarežģītība: pavisam vienkārši!

Ķirbju saldējums monstriem

Saprotams, ka īpaši aktuāls šis deserts ir tieši oktobra beigās, kad notiek dažādas helovīna (halloween) tematikai veltītas ballītes. Bet mēs apgalvojam - izmēģiniet šo recepti un šis saldējums būs biežāks viesis jūsu mājās!
  • Sarežģītība: viegli
  • Pagatavošanas laiks: apm. 30 minūtes

Ķirbju helikopteri

Vēl viena recepte gardēžiem - estētiem. Šie pīradziņi ne tikai lieliski garšo, bet arī vizuāli bagātinās jūsu maltītes galdu. Bon appetit!
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 4
  • Pagatavošanas laiks: 40 minūtes

Ķirbju krēmzupa

Ķirbis (latīņu: cucurbita pepo) ir pasaules lielākā oga. Un šī oga satur gandrīz visas organismam nepieciešamās minerālvielas un A, B, C, E grupas vitamīnus,pektīnvielas un karotīnu. Bon appetit un esiet veseli!
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: atkarīgs no ēdājiem

Ķiršu ievārījums ar kauliņiem

Cerasus - diezgan diži skan ķirša latīniskais nosaukums. Daudzviet pasaulā ķiršus audzā vairāk skaistumam, īpaši jau skaisto ziedu dēļ ziedēšanas laikā. Tomēr, nevaram noliegt, cik ļoti gards ir ķirsu ievārījums! Šī ir vēl viena ķiršu ievarījuma pagatavošanas recepte. Šoreiz ar visiem kauliņiem!

Ķiršu uzlējums

Sācies ķiršu laiks un ja nav sava dārziņa ar ķiršu audzi, arī veikalos tie ir iegādājami. Un nu īstais laiks padomāt par kādu gardu uzlējumu garajiem ziemas vakariem.

Reklāma

Top receptes

Seko mums

        
      

Seko mums

        
      

Partneri

Tweets by @bonappetit_lv