Armēnija pasaulē ir zināma arī ar Sevānas ezeru, kurā aug rozā foreles. Bet šai receptei, protams, varat izmantot jebkuras krāsas foreli. Jā, Armēnijā šo īpašo zivi pasniedz ar granātābolu.
Brokastis ir dienas nozīmīgākā ēdienreize.Brokastis stimulē vielmaiņu un dod enerģiju, lai pietiktu spēka visai dienai. Piedāvājam jums vēl vienu brokastu recepti.
Brokoļos ir daudz vitamīnu (A, C, E, K), daudzkārt vairāk nekā ābolos, apelsīnos, dārzeņu piparos, zaļajos zirnīšos. Brokolis ir patiešām veselīgs pārtikas produkts gan bērnu, gan pieaugušo ēdienkartē.
Fokačas (focaccia) dzimtene ir Itālija. Tā dēvē mājās ceptu plāceni, kas gatavots no neraudzētās mīklas, ieziestas ar olīveļļu. Tās nosaukums cēlies no latīņu vārda - focus (uguns,pavards). Senos laikos fokača bija vienkāršu zvejnieku ēdiens - to cepa uz klints bluķiem.
Ja jums nav pieejama forele, šādi var pagatavot jebkuru zivi. Ingvera sakne sniedz zivij nedaudz pikantu toni, bet krējums padara ēdienu maigu. Dažādu garšu un izjūtu rotaļa.
Sēnēs ir 84-94 % ūdens. Tajās ir daudz vērtīgas organiskās vielas un minerālvielas. No organiskajām vielām sēnēs ir olbaltumvielas, ogļhidrāti, tauki, organiskās skābes, pigmenti. Sēņu olbaltumos ir visas aminoskābes, tai skaitā neaizvietojamās.
Parasti ēšanai izmanto "puikas" - tie ir tukšie ziedi. Taču par īpašu delikatesi tiek uzskatītas "meitenes" - tie ir tie ziedi, kuri veidojas dārzeņu galos. Un šādus ziedus parasti griež kopā ar jauno dārzeni, kas ir burtski 6-8 cm garš.
Flambēt nozīmē ēdienam kurš gatavojas karstā pannā pievienot alkoholu (parasti rumu vai brendiju) un tad to aizdedzinot pagaidīt līdz liesma nodziest. Parasti viss alkohols no dzēriena šajā procesā iztvaiko un šādi gatavotu ēdienu drīkst piedāvāt arī bērniem.
Portāla darbības laikā esam pagaršojuši daudz un dikti. Sliktas receptes mēs nepublicējam, bet gadās kāda īpaši garda, ko vēlamies pieminēt un ieteikt! Šī recepte ir no tām. Noteikti pagatavojiet!
Fenhelis ir ļoti aromātisks augs. Fenheli izmanto ne tikai kulinārijā, bet arī medicīnas vajadzībām. Fenhelis ir viena no galvenajām absinta sastāvdaļām. Intriģējoši, vai ne?
Īsta fokača no Genuēzes (Focaccia genovese) - pēc šīs receptes cep fokaču jau vairākus gadu simtus Genuēzes maiznieki. Pēc šīs receptes fokača sanāk mīksta, ar mīkstu, bet kraukšķīgu garoziņu.