Receptes, kuras sākas ar J

  • Sarežģītība: vienkārši

Jauno kartupeļu salāti

Inku kalendārā tika minēts viens no diviem dienas laika noteikšanas veidiem: kartupeļu vārīšanas ilgums noteica laika mērvienību, tas ir, aptuveni, 1 stunda atbilda kartupeļu vārīšanas ilgumam. Šodien kartupeļus nav jāvāra tik ilgi, bet tāpēc tie nav kļuvuši mazāk garšīgi.
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 6

Jogurta panakota (panna cotta) ar rabarberu mērci

Panna cotta itāliešu valodā nozīmē cepts putukrējums.Panna cotta pamatā ir vārīts saldā krējuma krēms. Ja panna cotta vēlas liesāku, tad pusi vai pat visu saldo krējumu var aizstāt ar pienu. Variācijas ierobežo tikai gatavotāja iztēle!
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 4
  • Pagatavošanas laiks: apm. 40 min.

Jēra fileja ar garšvielām un ceptiem redīsiem

Gardēžu vidū jēra gaļa patiesi tiek augstu novērtēta. Turklāt, tā ir ne tikai garsīga, bet arī veseliga. Jēra gaļa satur olbaltumvielas, B3 un B12. Organismam tik svarīgo dzelzi, cinku un minerālvielas. Piedāvājam vēl vienu jēra pagatavošanas recepti.
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 4
  • Pagatavošanas laiks: 15 min. + laiks atdzesēšanai

Jogurta deserts ar dzērveņu mērci

Amerikas pirmatklājēji ievēroja ogas, kas aug lielos daudzumos un ka tās lieto pārtikā vietēji indiāņi (Delavēru indiāņiem dzērvenes bija miera simbols). Senie jūrnieki dzērvenes ņēma līdzi jūrā, jo tas bija labs C vitamīna avots. Savukārt, mēs pagatavosim lielisku dzērveņu mērci desertam.
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 6-8

Jogurta-citronu saldējums

Senie persieši gatavoja ko līdzīgu saldējumam sajaucot augļus ar sniegu. Mums sniega vēl nav, tāpēc gatavosim saldējumu no jogurta!
  • Porcijas: 1-2
  • Pagatavošanas laiks: 5 min. + laiks saldēšanai

Jogurta smūtijs ar zaļo tēju un ogām

Neskatoties uz laika apstākļiem, šad un tad rodas vēlme nobaudīt kādu atsvaidzinošu un garšīgi dzērienu. Šis smūtijs neliks vilties pat visprasīgakajam gardēdim!
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Pagatavošanas laiks: 5 min.

Jogurta mērce ar avokado

Avokado augļi ir ļoti sātīgi – tie satur līdz 30% vērtīgas augu eļļas, 1,5% olbaltumvielu, vitamīnus B1, B2, C, D, E, P, PP, K, A provitamīnu, daudz minerālvielu un mikroelementu – kāliju, kalciju, fosforu, magniju, maz cukura – tikai līdz 1,6%. Vienā auglī ir apmēram 275 kalorijas. www.irlaiks.lv
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 6
  • Pagatavošanas laiks: apm. 45 min.

Jogurta deserts ar persikiem

Persiks ir ne tikai garšīgs auglis, tas satur daudz veselīgu ogļhidrātu un ir lielisks C vitamīna un kālija avots, ar lielu daudzumu šķiedrvielu. Neskatoties uz to, ka persiku koki aug salīdzinoši īsu laiku, tie Senajā Ķīnā bija nemirstības simboli.
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 4-6
  • Pagatavošanas laiks: apm. 20 min.

Jogurta deserts ar ķiršiem un balzamiko mērci

Lai gan ķiršus uzturā lieto to izteiktās garšas dēļ, tiem piemīt arī dziednieciskas īpašības. Ķiršu lietošana uzturā palīdz samazināt riskus, kas saistīti ar sirds un asinsvadu saslimšanām.
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 2
  • Pagatavošanas laiks: 15 min.

Jogurta kokteilis ar mellenēm un zemenēm

Uztura speciālisti rekomendē mellenes un zemenes sezonas laikā lietot pec iespējas biežāk, protams tieši uzturvielu un vitamīnu dēļ. Turklāt izpētīts - melleņu lietošana uzturā spēj uzlabot redzi, bet zemeņu sastāvā ietilpst pietiekami daudz skābeņskābes, ko organisms var izmantot kā enerģijas avotu.
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 15-16 pankūkas

Jogurta-auzu pārslu pankūkas ar mellenēm

Mellenes plaši izmanto arī medicinā. Šīs odziņas satur vienu no ogās visretāk sastopamajām organiskajām skābēm – dzintarskābi, kam ir svarīga loma procesos, kuri nodrošina asinsvadu sieniņu elastību.
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Pagatavošanas laiks: 5 min.

Jogurta-siera mērce

Fetaki siers ir pasāļš un mīksts. Sieru Fetaki pārdod iesaiņotu, lai tas nesulotos. Šis siers izmantojams salātu, dažādu uzkodu pagatavošanai un to izmantojot var radīt dažādas lieliskas mērces. Piedāvājam jogurta-siera mērces pagatavošanas recepti.
  • Sarežģītība: nav tik sarežģīti
  • Porcijas: forma 24 cm
  • Pagatavošanas laiks: 2,5 st.

Jogurta kūka ar kanēļa štreizeli

Vēlaties iepriecināt savus viesus? Pagatavojiet šo kūku! Jūsu pūles novērtēs pat visprasīgakais gardēdis un nākamajās viesošanās reizēs ciemiņi pieprasīs jums atkārtot šo recepti.
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 2
  • Pagatavošanas laiks: 3 min.

Jogurta-gurķu smūtijs

Vai zinājāt, ka visā pasaulē iecienītais dāzenis gurķis ir minēts ne tikai recepšu, bet arī Ginesa rekordu grāmatā?! Ginesa rekordu pats dārzenis gan nav uzstādījis, aplausus un atzinību nopelnīja kāds Ungārijas iedzīvotājs. Viņam izdevās izaudzēt 1.83m garu gurķi! Varam tikai minēt cik daudz viņš pagatavoja šo jogurta un gurķu smūtiju.
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Pagatavošanas laiks: 5 min.

Jogurta mērce ar Fetas sieru

Kas ir "punkts uz i" ? Kulinārijā tā var dēvēt īsto piedevu vai sastāvdaļu, kurš ēdienu padara īpašu. Šoreiz piedāvājam tieši šādas mērces recepti. Vienkārši pagatavojama, bet vienlaikus īpaša, ar savu raksturu.

Reklāma

Top receptes

Seko mums

        
      

Seko mums

        
      

Partneri

Tweets by @bonappetit_lv