Par mums     Reklāmdevējiem     Portfolio     Kontakti    
Bon Appetit
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 1l

Limonāde ar laimu un gurķi

Veikalos nopērkamās limonādes var saturēt dažādas piedevas kuras nav vēlamas cilvēkas organismam. Tāpēc aicinām atspirdzinošus dzērienus pagatavot pašiem.
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 3-4
  • Pagatavošanas laiks: 15 minūtes

Lāčpurni krējuma mērcē

Lāčpurni ir ļoti populāras Eiropā sēnes. Parādās tie parasti maijā, kad sniegs jau ir nokusis un sāk sildīt pirmā pavasara saulīte. Visā Eiropā lāčpurnus uzskata par delikatesi un šāds pagatavošanas veids saldajā krējumā (no franču a la creme) ir žanra klasika.
  • Sarežģītība: pavisam vienkārši
  • Porcijas: 2-4
  • Pagatavošanas laiks: 5 minūtes

Lavašs ar šašliku un salātiem

Kas notiek apvienojot kvalitatīvus produktus? Rodas lielisks ēdiens! Nogaršojiet!
  • Sarežģītība: viegli
  • Porcijas: 4-6
  • Pagatavošanas laiks: 15 minūtes + 1 stunda iemarinēšanai

Lobio

Gombardžoba, genacvali! Šodien piedāvajam īstu gruzīņu ēdienu - lobio. "Lobio" tulkojumā nozīmē "pupiņas". Katrā ģimenē ir sava slavena ēdiena recepte - to gatavo ar dažādiem zaļumiem, riekstiem, granātābolu, ceptiem sīpoliem un svaigiem, no zaļām pākšu pupiņām un brūnām vai raibām pupām, ar dažādām garšielām.
  • Sarežģītība: vieglāk, nekā izskatās
  • Porcijas: Forma 20 cm diametrā
  • Pagatavošanas laiks: 1,5 stunda un nakts ledusskapī

Lieldienu pīrāgs ar olām

Pīrāgs ar spinātiem torta pasqualina - tipisks Lieldienu pīrāgs no Genujas. Sen-senos laikos pīrāgu taisīja ar 33 slāņiem - pēc Jēzus Kristus gadu skaita. Tagad gan process vairs nav tik sarežģīts, bet pacensties tomēr vajadzēs.
  • Sarežģītība: viegli
  • Porcijas: 4
  • Pagatavošanas laiks: apm. 40 minūtes

Laša krēmzupa

Lasis ir viens no tiem pārtikas produktiem, kurš bagāts ar uztuvielām. Turklāt, laša gaļai piemīt īpaša, sātīga garša. Tāpēc lasis ir iekļauts vai katra restorāna ēdienkartē. Piedavājam restorāna cienīgu laša krēmzupas recepti, ko katrs var pagatavot mājās.
  • Porcijas: 8-10
  • Pagatavošanas laiks: apmēram 1 stunda

Lieldienu zupa poļu gaumē

Kā raksturīgākos poļu virtuves ēdienus var minēt kāpostu tīteņus, biešu zupu un dažādus pīrāgus, bet tuvojoties lieldienām nedrīkstam nepadalīties ar garsīgu un sātīgu, tradicionālu Lieldienu zupas recepti kāda tiek gatavota Polijā.
  • Sarežģītība: viegli
  • Pagatavošanas laiks: 30 minūtes un 2 stundas vēsā vietā

Lavaša rulete ar šķelto zirņu pastēti

Šis ēdiens kļūs par iepriecinājumu gan ikdienā, gan lieliski iederēsies kā aukstā uzkoda uz svētku galda. Pamēģiniet, ar vienkāršiem un katram pieejamiem produktiem ir iespējams pagatavot gardu ēdienu.
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 2
  • Pagatavošanas laiks: 15 minūtes un 2 stundas marinēšanai

Laša zupa ar zaļo tēju

Daudzi Ķīnieši ir pārliecināti, ka zaļā tēja sniedz mundrumu ķermenim un prātam, kā ari aizkavē novecošanas procesus. Lai saņemtu organismam nepieciešamo dienas devu vajadzētu izdzert apmēram 3 tases zaļās tējas. Šīs tējas īpašās garšas un īpašību dēļ to nereti izmanto arī dažādu ēdienu pagatavošanā. Pamēģiniet arī jūs !
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 24
  • Pagatavošanas laiks: 20 minūtes

Laša-krekeru tornīši

Lieliska uzkoda jebkura mēroga svinību galdam. Šo uzkodu vajadzētu gatavot īsi pirms pasniegšanas, lai krekeri neizmirkst.
  • Pagatavošanas laiks: 15-20 minūtes un 2-3 dienas ledusskapī

Lasis marinēts medū

Lasis pamatoti tiek uzskatīts par Latvijā mītošo zivju karali. Tam piemīt lieliskas garšas īpašības un tā pielietošana ir visai plaša. Šis ir vēl viens no veidiem kā pagatavot lasi.
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 4
  • Pagatavošanas laiks: 15 minūtes

Laša-avokado sendvičs

Ideja šim sendvičam radās apskatot Zvaigznes ABC grāmatu "Svētku salāti". Un pievienojot kaperus radās šāda veida sendvičs . Ļoooti gards!
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 4-6
  • Pagatavošanas laiks: 45 minūtes

Lazanjas zupa

Kaut kas vidējs starp zupu un otro. Kaut arī pavasaris jau oficiāli ir iestājies, tomēr vēl nedēļas nogalē sola vēsāku laiku un pat sniegu. Un kāds asāks un kreftīgāks ēdiens noteikti vēl kādu laiciņu prasīsies mūsu organismiem.
  • Sarežģītība: vienkārši

Lieldienu kūka Bon Appetit

Šī ir mūsu draudzenes Juļas (laperla-foto.livejournal.com) pašizdomāta variācija par krievu pashu, bet krietni vienkāršāka.
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 4

Liellopu fileja ar melleņu mērci

Šis nu ir viens patiesi garšīgs liellopa filejas pagatavošanas veids. Ja ir pieejams medījums (buks), arī to var pagatavot šādā veidā.