Par mums     Reklāmdevējiem     Portfolio     Kontakti    
Bon Appetit
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 3

Laša steiks ar skābeņu mērci

Nu jau par pastāvīgu tendenci kļūst zaļumu, riekstu un zivs apvienojums. Šī ir viena no šāda tipa receptēm. Restorāna ēdiens mājas apstākļos!
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 4

Lasis grilēts ar baklažāniem

Šeit vēl viena recepte, kura noderēs grila sezonā.
  • Sarežģītība: vieglāk, nekā izskatās

Līdakas frikadeles ar garnelēm

Kad viesībām nepieciešams kas īpašāks, bet budžets tomēr ir ierobežots, šī būs īstā recepte, kurā minimāliem līdzekļiem panākts restorāna cienīgs ēdiens.
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Pagatavošanas laiks: 15-20 minūtes

Latvijas salāti

Šī recepte ņemta no M.Feldmanis 1938 gadā nu jau pārizdotās grāmatas "Aukstais galds" - Apgāds "Zvaigzne ABC" - rekomendējam.
  • Sarežģītība: viegli
  • Porcijas: 2

Lavašs ar kupinātu āti un sieru

Šādu uzkodu viegli paņemt līdz piknikā vai ceļojumā, pasniegt brokastīs vai vakariņās. Bet glīti sagriežot mazākos gabaliņos var pasniegt pat viesībās.
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Pagatavošanas laiks: 45 minūtes
  • Saistītās kategorijas: Mērces

Lavaša sacepums ar vistas gaļu

Vienkāršais sacepums, kas ļoti atgādina lazanju. Vistas gaļa, lavašs un mocarellas siers labi sader kopā, bet tomātu mērce makaroniem un čili pipars piešķir pikantumu.
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Pagatavošanas laiks: 5 min

Lakto kokteilis ar zemenēm

Šajā variantā zemenes var tikai mazliet atlaist, tās arī pussaldētas brīnišķīgi saputosies un vienlaicīgi atvēsinās kokteili.

Laša siltie salāti

Siltie salāti - ideāls risinājums vēsākam vasaras vakaram, kad gribas kaut-ko siltu, bet negribas ilgi stāvēt pie plīts. Šie salāti būs vēl garšīgāki, ja izmantosiet jaunos kartupelīšus.

Lieldienu zupa ar spinātiem

Lieldienas atzīmē vai visā pasaulē. Vienīgi rituāli un svinēšanas tradīcijas atšķiras. Piemēram Āfrikā Lieldienu rituāli nesaistās ar pavasara atnākšanu tik cieši kā, piemēram, Eiropā. Tomēr, kristīgajai ticībai izplatoties arī šajā kontinentā, Lieldienas ieņem arvien nozīmīgāku vietu daudzu Āfrikas tautu kalendārā. Āfrikas baznīcas pirms Lieldienām izrotā ar vitenge un kanga-audumu, no kura izveidoti tauriņi, ziedi, banānkoki un citi dabas tēli. Nu līdz ar to arī mums ir tiesības dažādot Lieldienu svinību galdu ar spinātu zupu. Par spinātu dzimteni uzskata Persiju.
  • Sarežģītība: viegli

Lok-lak

Šādi pagatavota gaļa ir ļoti populāra Taizemē un Kambodžā. Tie ir vienlaicīgi gan asi, gan maigi dēļ marinādes. Ļoti ērts pasniegšanas veids - rokas nav taukainas, netīras un mērce nepil uz drēbēm (salātlapiņa aiztur)
  • Pagatavošanas laiks: 15 min

Lēcu salāti

Lēcas, izrādās, ir ļoti sens augs. To audzēja vēl Senajā Ēģiptē un Tuvajos Austrumos. Daži pat apgalvo, ka Svētajos rakstos ir minēts augs, kas mūsdienās ir pazīstams kā lēcas.