Receptes, kuras sākas ar O

Olu saldējums ar grauzdētu šķiņķi

Ja vēlaties sevi iepriecināt ar jaunām izjūtām un garšām, noteikti izmēģinat šo recepti. Auksatais saldējums sniegs veldzi, bet kraukšķīgie šķiņka gabaliņi liks garšu kārpiņām gavilēt!
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 4
  • Pagatavošanas laiks: 20 min.

Omletes uzkoda ar sieru

Tuvojas Lieldienas un šī recepte jums palīdzēs pagatavot tradicionālās olas, nedaudz citā versijā. Kas savukārt padarīs jūsu svētku galdu īpašāku.
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 2
  • Pagatavošanas laiks: 20 min.

Otrās dienas salāti "ATMODA" (1.janvāra salāti)

Šie salāti patiešām atsvaidzina un sniedz spēkus, pēc jautri pavadītas svētku nakts.
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 4-6
  • Pagatavošanas laiks: zem 30 min.

Omlete-pica ar Prošuto un Halapenjo

Pirmā picērija esot atvērta 1830.gadā Neapolē. Kopš tā laika ir daudz kas mainījies, arī picu receptūra un pagatavošanas nianses. Piedāvājam arī jums, pamēģināt ko neikdienišķu. Pagatavojiet omleti - picu!
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 4
  • Pagatavošanas laiks: 2 st.

Omes burkānu zupa

Ceturtdienās publicējam kādu recepti, kura mūs būs uzrunājusi apskatot blogeru piedāvātās receptes. Šoreiz recepte atrasta Latvijas blogā iedvesmaivirtuve.blogspot.com
  • Porcijas: 2
  • Pagatavošanas laiks: apm. 30 min.

Omlete "4 elements"

Olu sastāvs ir atkarīgs no tā, kā tiek barota vista, kas olu dējusi. Jo veselīgāka vistas barība - jo uzturvielām bagātāka arī ola. Jaunākie pētījumi apliecina, ka nav nepieciešamības ierobežot olu patēriņu, kā tas tika apgalvots iepriekš. Lai labi garšo!
  • Sarežģītība: pavisam vienkārši
  • Porcijas: 4
  • Pagatavošanas laiks: 15 min.

Omītes zemeņu maizītes

Katram gardēdim ir ēdieni, kurus tas atceras un ar prieku bauda visas dzīves garumā. Ja pagatavosiet šo desertu, tas noteikti kļūs par vienu no tādiem, kuru nevar aizmirst!
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 2
  • Pagatavošanas laiks: 30 min.

Olas "Šakšuka"

Ēbreju virtuve ir laikmetīga senu kulināru tradīciju interpretācija, kurā saskanīgi sadzīvo pirmavoti un vietējās tradīcijas. Izraēlā ceptu olu ar tomātiem sauc par šakšuku. Un katrā mājā tai ir sava receptes improvizācija. Tomēr, ievērojot pamata vadlīnijas, piedāvājam arī jums pagatavot šakšuku.
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 1
  • Pagatavošanas laiks: 2 min.

Olu-ananāsu dzēriens

Ananāsa nosaukums cēlies no indiāņu izcelsmes vārdiem “Nana Neat”, kas nozīmē “vērtīgais, dārgais auglis”. Pie vērtīgākajiem un veselīgākajiem produktiem tas pieder pamatoti - ananasa serdē ir viela (bromelaīns), kas organismam neļauj uzkrāt taukus un palīdz tos aktīvi sadedzināt.
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 4-6
  • Pagatavošanas laiks: 10 min.

Olas ar sinepju mērci

Uzturā esot izmantojamas arī olu čaumalas, kas ir labs kalcija avots. Taču mēs tomēr rekomendējam pirms ēšanas olas čaumalu nolobīt. Pati ola ir pietiekami garšīga un veselīga. Vistas ola satur A, D, E un B grupas vitamīnus, kā arī dažādas minerālvielas. Olas satur daudz holesterīna, bet tā negatīvo ietekmi mazina olās esošais lecitīns.
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 2
  • Pagatavošanas laiks: 3 min.

Oranžais smūtijs

Apelsīnu sula ir lielisks vitamīnu C avots. Burkāni satur vitamīnus B,C, E, K, tajos ir daudz karotīna un PP vitamīnu. Muskatrieksts stimulē gremošanu, turklāt vēl izdziedina hroniskus rinītus. Šajā smūtijā ir apvienots visu šo produktu spēks. Pagatavojiet, baudiet un esiet veseli!
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 2-3
  • Pagatavošanas laiks: 3 min.

Ogu smūtijs

Saprotams, ja šo smūtiju gatavojiet vasarā un ir pieejamas svaigas ogas, noteikti izmantojiet tās - aromāts un garša viennozīmīgi būs pilnīgāka. Turklāt, ja ievērojāt, šis smūtijs itin nemaz neapdraud jūsu figūru.
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 4
  • Pagatavošanas laiks: 25min.

Oliņš-boliņš ar kaviāru un sparģeļiem

Oliņš Boliņš tup uz žoga,
Oliņš Boliņš nogāžas.
Visa Karaļgvarde to
Nevar vietā novietot.

Šo pantiņu zin katrs, kurš kaut reizi lasījis Luisa Kerola brīnišķīgo grāmatu "Alise Aizspogulijā". Pagatavojiet šo īpašo recepti un vēlreiz (kaut domās) nokļūstiet pasakā...
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 2

Olas ar maizes nūjiņām

"Brokastis apēd pats, pusdienas dali ar draugu, bet vakariņas atdod ienaidniekam". Turklāt ja brokastis ir vienkārši pagatavojamas, bet tajā pašā laikā pietiekami izsmalcinātas, šis princips ir noteikti jaievēro!
  • Sarežģītība: vienkārši
  • Porcijas: 2
  • Pagatavošanas laiks: 25 min.

Omlete ar zaļiem zirnīšiem

Jā, draugi! Un atkal sakām Paldies, tieši franču virtuves entuziastiem par šo vienkāršo, taču tik ļoti iecienīto un daudzveidīgo ēdienu, ar gardo nosaukumu Omlete.

Reklāma

Top receptes

Seko mums

        
      

Seko mums

        
      

Partneri

Tweets by @bonappetit_lv