Sākotnēji rabarberi izmantoti galvenokārt medicīniskos nolūkos - gremošanas procesu veicināšanai un astmas ārstēšanai, taču to cena bija ļoti augsta, piemēram, Francijā 1500.gados rabarberi maksāja teju trīs reizes dārgāk kā kanēlis.
Tiek lēsts, ka līdz 2025.gadam to cilvēku skaits, kam rīsi ir galvenā pārtikas sastāvdaļa, palielināsies līdz četriem miljardiem....,tāpēc piedāvājam vēl vienu rīsu pagatavošanas recepti.
Ja vēlaties palutināt savas garšas kārpiņas ar kādu desertu, bet neesat noskaņoti baudīt ko īpaši saldu, rudzu maizes kārtojums būs pareizā izvēle. Turklāt vienlīdz labi tas iederēsies gan ikdienā,gan svētku galdā.
Tie kuri dod priekšroku itāļu virtuves ēdieniem, zin ka risoto pagatavošana tiek pieskaitīta pie sarežģītu ēdienu kategorijas. Tomēr ne šī receptes versija. Ātri, vienkārši un ļoti garšīgi. Pamēģiniet!
Rutki ir lielisks šķiedrvielu un kālija avots, kas kombinācijā ar C vitamīnu pasargā no sirds un asinsvadu saslimšanām. Turklāt ēdienam tie piešķir īpašu, tieši rutkiem raksturīgu garšu.
Svaigas ogas ar medu ir lielisks līdzeklis pret saaukstēšanos, angīnu, dažādām infekcijas slimībām. Šoreiz piedāvājam veselīga kokteiļa recepti, kuru bagātinam ar āboliem, bumbieriem un citronu!
Risoto pagatavošana pavāru vidū tiek uzskatīta par īstu meistardarbu, kurā jāiegulda daudz laika un tikai augstvērtīgi produkti. Un ar ko gatavosim risoto baraviku laikā?! ;)
Rabarbers ir ēdams pavasarī un vasaras sākumā. Tikko laiks kļūst karstāks, tā rabarbers kļūst raupjš un tajā krājas skābeņu skābe, kas ir bīstama veselībai. Ta kā ķeriet īso laimes mirkli:šobrīd rabarbers aizstās gan vēl deficitā esošās ogas, gan pagājušās ražas ābolus.
Mūsu recepšu sadaļa "Idejas brokastīm" tiek papildināta ik pa brīdim. Šodien pievienojam vēl vienu recepti, kura ietaupīs laiku gatavojot brokastis un priecēs garšas kārpiņas. Lai labi garšo!